Αναδασμός Κανδήλας | Από το … 2014 ο Κωνσταντινόπουλος έχει εντάξει τα έργα – Γιατί αργεί η δημοπράτηση από την Περιφέρεια;

Σχεδον τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την περίοδο που ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος – ως Υφυπουργός Ανάπτξυης, τότε- είχε εντάξει το έργο για τις υπολειπόμενες εργασίες του αναδασμόυ της Κανδήλας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Έκτοτε, το έργο ακόμα δεν έχει δημοπρατηθεί και φυσικά δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίησή του.
Η τελευταία υπόσχεση που είχε δοθεί ήταν τον περασμένο Μάιο, όταν η Περιφέρεια απαντώντας σε ερώτηση του κ. Κωνσταντινόπουλου, έλεγε πως η δημοπράτηση του έργου θα γινόταν εντός του καλοκαιριού του 2017, χωρίς όμως να γίνει κάτι τέτοιο.
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΑΒΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ
Το έργο «Αρδευτικά Δίκτυα Κανδήλας» του Νομού Αρκαδίας περιλαμβάνει τον αναδασμό, την άρδευση με υπόγειο σωληνωτό δίκτυο και την αποστράγγιση 19.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης σε επτά τοπικά διαμερίσματα.
Με την υλοποίηση του θα παραδοθεί στους αγρότες της περιοχής ένα έργο που θα στηρίξει την αγροτική παραγωγή της περιοχής.
Αντικείμενο του έργου είναι οι εργασίες διάνοιξης τάφρων, καθαρισμού τάφρων, κοπής δένδρων εντός τάφρων, διαπλάτυνσης τάφρων, επίχωσης τάφρων και κατασκευή σωληνωτών οχετών διαμέτρου Φ60, Φ80 και Φ100. Οι θέσεις κατασκευής των εργασιών φαίνονται σε έγγραφο και στα σχέδια που κατατέθησαν στην υπηρεσία από τον Τ.Ο.Ε - .Β. ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΟΥΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ «ΤΡΕΞΕΙ» ΤΟ ΈΡΓΟ
Από το 2014, η Περιφέρεια Πελοποννήσου υπόγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Τρίπολης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης στις 22 Δεκεμβρίου 2017 για να περάσει η αρμοδιότητα στη δική της πλευρά και να προχωρήσει τις διαδικασίες δημοπράτησης.
Μία προγραμματική σύμβαση που εγκρίθηκε τον Ιούνιο από το περιφερειακό συμβούλιο, αλλά υπογράφτηκε έξι μήνες μετά!
Ας ελπίσουμε ότι αυτή η εξέλιξη θα ανοίξει το δρόμο για να προχωρήσει ουσιαστικά η υλοποίηση του έργου και δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις, μιας και οι πρώτες εγκρίσεις είχαν δοθεί πριν από σχεδόν 4 χρόνια!