Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σχολικά γεύματα στην Αρκαδία | Που θα εφαρμοστεί - Το πρόγραμμα διατροφής - Όλες οι λεπτομέρειες!

Σχολικά γεύματα στην Αρκαδία | Που θα εφαρμοστεί - Το πρόγραμμα διατροφής - Όλες οι λεπτομέρειες!

© www.kalimera-arkadia.gr

Σε εννέα δημοτικά σχολεία της Αρκαδίας, θα εφαροστούν, τη φετινή σχολική χρονιά τα λεγόμενα "Σοχλική Γεύματα" και το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή του προγράμματος.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σταδιακά εντός του διδακτικού έτους 2018-2019 για όλους τους μαθητές των συγκεκριμένων Δημοτικών Σχολείων στην Αρκαδία.

Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος θα ανακοινώνεται σε κάθε σχολική μονάδα εγκαίρως από το Ανάδοχο.


ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΊ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Συγκεκριμένα, θα εφαρμοστεί στα παρακάτω σχολεία…
1ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
3ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
5ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
6ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
8ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
10ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
Δημοτικό Σχολείο Νεστάνης
Δημοτικό Σχολείο Σταδίου Τεγέας

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών των επιλεγμένων σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων-κηδεμόνων αυτών. Το μενού του προγράμματος αφορά και στις πέντε (5) εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στo πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» μεταβαίνουν στις οριζόμενες από το Σύλλογο Διδασκόντων αίθουσες. Ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» διαρκεί ως τις 13.45 για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, οπότε και αποχωρούν από το σχολείο.

Για τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» λήγει, όπως προβλέπεται από το ισχύον πρόγραμμα του Ολοημέρου, στις 14.00.

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων όλων των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο ανωτέρω πρόγραμμα, σε ειδική συνεδρίασή τους, κατά την έναρξη του προγράμματος, αποφασίζουν α) τον καθορισμό των απαραίτητων αιθουσών που κατά περίπτωση κρίνονται αναγκαίες για την υλοποίηση του προγράμματος β) τις ειδικότερες λεπτομέρειες που αφορούν στην οργάνωση και υλοποίηση της όλης διαδικασίας και γενικότερα τη ρύθμιση όλων των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΑΝΕΞΙΕΣ

Οι Διευθυντές των συμμετεχόντων Δημοτικών Σχολείων οφείλουν να συγκεντρώσουν τις Υπ. Δηλώσεις συμμετοχής των μαθητών στο πρόγραμμα, όπου θα αναφέρονται τυχόν αλλεργίες - δυσανεξίες αυτών και να τις αποστείλουν στο/στους Συντονιστή/ές του προγράμματος στην οικεία Δ/νση Π.Ε. μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ –ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ

Το κάθε προσφερόμενο γεύμα είναι ατομικά συσκευασμένο ανά είδος (ζεστό φαγητό και σαλάτα) σε πλαστικούς περιέκτες μιας χρήσεως (C-PET, A-PET & PP), που κλείνουν αεροστεγώς, ώστε να μην επιτρέπουν τις διαρροές κατά τη μεταφορά και να προστατεύουν τα τρόφιμα από σκόνη, έντομα και άλλες ρυπάνσεις. Το ψωμί είναι συσκευασμένο σε κλειστές ατομικές συσκευασίες. Κάθε συσκευασία συνοδεύεται από χαρτοπετσέτες και κατάλληλα πλαστικά πιρούνια ή κουτάλια - κατά περίπτωση - καθώς και μαχαίρια (χωρίς προεξοχές και ανωμαλίες) μιας χρήσεως. Σε κάθε συσκευασία αναγράφεται η ημερομηνία παρασκευής και τα συστατικά του γεύματος (π.χ. σαλάτα εποχής και κυρίως ζεστό πιάτο).

Τα γεύματα είναι τοποθετημένα σε ειδικούς θερμοθαλάμους μεταφοράς τροφίμων με τον ασφαλή ενδεδειγμένο τρόπο. Οι σαλάτες μεταφέρονται σε ψυκτικούς θαλάμους. Τα γεύματα παραδίδονται στα σχολεία εντός του χρονικού διαστήματος 10:00 -13.00.

Ο ανάδοχος υποχρεούται να αφήσει τις μερίδες των γευμάτων σε θερμοθαλάμους και τις σαλάτες σε ψυκτικούς θαλάμους, τους οποίους παραλαμβάνει την επόμενη σχολική ημέρα.

SXOLIKAGEYMATA2018

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...