Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Τη στήριξη ΚΙΝΑΛ σε Μπουντρούκα ανακοίνωσε επίσημα η Γεννηματά από την Τρίπολη (εικόνες)

Τη στήριξη ΚΙΝΑΛ σε Μπουντρούκα ανακοίνωσε επίσημα η Γεννηματά από την Τρίπολη (εικόνες)

Στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης μίλησε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, όπου μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε και επίσημα τη στήριξη του Κινήματος στον Γιάννη Μπουντρούκα, για τις περιφερειακές εκλογές 2019.

 

ΟΜΙΛΙΑ

ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

 

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Φίλες και Φίλοι,

Ο λαϊκισμός και η συντήρηση έχουν εξαπολύσει επίθεση στην παράταξη μας

Στην Τρίπολη όπως και σε όλη την Ελλάδα το Κίνημα Αλλαγής δίνει δυναμικό παρών. Όσο μας χτυπάνε τόσο δυναμώνουμε. Είμαστε απέναντι στο λαϊκισμό και στη συντήρηση που έχουν εξαπολύσει ολόπλευρη επίθεση στην παράταξή μας.

Τους ενοχλούμε. Γιατί λέμε όχι στα δήθεν Ευρωπαϊκά και δήθεν προοδευτικά μέτωπα που έχουν ως μοναδικό στόχο την ενίσχυση του δικομματισμού, της πόλωσης και του διχασμού.  Εμείς  η Δημοκρατική προοδευτική Παράταξη, που ενώσαμε τους Έλληνες, ισχυροποιήσαμε την Ελλάδα, δημιουργήσαμε το Κοινωνικό Κράτος, είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε  αξιοπρέπεια ξανά για τον Έλληνα πολίτη. Δουλεύουμε για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Είμαστε ενοχλητικοί  γιατί είμαστε η γνήσια προοδευτική δύναμη αλλαγής κόντρα στα μικροκομματικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Είμαστε η γνήσια πατριωτική δύναμη απέναντι στην ακροδεξιά και τους εθνικιστές.

Είμαστε η παράταξη που διαχρονικά έκανε πράξη τον γνήσιο Πατριωτισμό ενώνοντας τους Έλληνες

Ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου που χάραξε την πολυδιάστατη Εθνική Στρατηγική, δημιούργησε και αξιοποίησε διεθνείς συμμαχίες, αναβάθμισε την θέση της χώρας στην Ευρώπη, στάθηκε εμπόδιο απέναντι στις Τούρκικες προκλήσεις υπερασπίζοντας τα δικαιώματά μας.

Ήταν ο Κώστας Σημίτης που αξιοποίησε την θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνδέοντας την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας με τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών και των σχέσεων καλής γειτονίας και πέτυχε την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

Σε αυτή την στρατηγική συνεχίζουμε….

Η Ελλάδα οφείλει να στέλνει σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας και ισχύος για την προάσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων. Σε αυτό οι Έλληνες θα παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί. Ο γνήσιος πατριωτισμός είναι στοιχείο της ταυτότητας μας και προτεραιότητα στην πολιτική μας.

Και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, είμαστε κάτι ριζικά διαφορετικό

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Έχουμε μπροστά μας την μεγάλη μάχη για τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, είμαστε κάτι ριζικά διαφορετικό. Αντιπαρατίθενται οι διαφορετικές απόψεις για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης.

Στην μια πλευρά η δική μας φωνή , για ισχυρή τοπική και περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία των πολιτών.

Αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστή στην πορεία εξόδου από την κρίση με Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή.

Με επανάσταση στο κράτος  που θα βάλει τέλος στη γραφειοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις , τις αγκυλώσεις του χθες.

 • Με το Επιτελικό Κράτος.

Χωρίς κομματικές παρεμβάσεις, με πλήρη διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις του.

 • Με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων στις Περιφέρειες και στους Δήμους.
 • Με νέο σύστημα αξιολόγησης.
 • Στην Περιφέρεια μπορεί να γίνει η Αλλαγή του παραγωγικού και Αναπτυξιακού Προτύπου.
 • Στον Δήμο μπορεί να σχεδιαστεί η κινητοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, που σήμερα είναι κατακερματισμένες.
 • Στην Αυτοδιοίκηση μπορεί να οργανωθεί η Μεταρρύθμιση του Κοινωνικού Κράτους.

Αυτή είναι η σημαία μας.

Στην άλλη πλευρά βρίσκονται οι κομματικές και συντηρητικές λογικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Που θέλουν την αυτοδιοίκηση το μακρύ χέρι του κράτους.

Του ΣΥΡΙΖΑ -που όπως απέδειξε με τον πρόσφατο Νόμο που ψήφισε στην Βουλή-θέλει μια κατακερματισμένη Αυτοδιοίκηση.

Με τοπικές και Περιφερειακές Διοικήσεις ομήρους των μειοψηφιών.

Οι δικές μας δυνάμεις θα είναι παρούσες και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε κάθε Περιφέρεια, σε όλους τους μεγάλους Δήμους.

Μέσα από ευρύτερους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, με την συμμετοχή όλων όσων πιστεύουν στο νέο ρόλο της Αυτοδιοίκησης, που θέτουν ως πρώτο στόχο την ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, την εξυπηρέτηση του Πολίτη, την Κοινωνική Συνοχή.

Στηρίζουμε τον συνδυασμό Πελοποννησιακή Συμμαχία 2019 με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουντρούκα.

Εδώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και με αυτά ακριβώς τα κριτήρια, πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε τον συνδυασμό Πελοποννησιακή Συμμαχία 2019 με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουντρούκα.

Ένα άνθρωπο καταξιωμένο επαγγελματικά και κοινωνικά, με πρωταγωνιστική συμμετοχή στους επιμελητηριακούς θεσμούς, ένα άνθρωπο που έχει πρωτοστατήσει στις προσπάθειες για την Ανάπτυξη και την Πρόοδο της Πελοποννήσου.

Αυτό εξάλλου αποδεικνύει και η παρουσία σήμερα κορυφαίων στελεχών από τον χώρο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και των Επιμελητηρίων.

Έναν άνθρωπο που εκφράζει αυθεντικά την δική μας λογική για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης και ειδικά της Περιφέρειας σήμερα.

Και θέλω να καλέσω όλα τα μέλη μας και τα στελέχη μας να στηρίξουν ενεργά τον συνδυασμό του Γιάννη Μπουντρούκα.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Αφήνουμε πίσω μας το χθες.

Γιάννη είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία σου.

Καλόν αγώνα. . . . .

Φίλες και Φίλοι,

Διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ: Σε κανέναν τομέα η χώρα δεν πήγε μπροστά. Σε όλα πήγαμε πίσω

Είναι η ώρα να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα.

Η χρονική διάρκεια του αχρείαστου τρίτου Μνημονίου των Τσίπρα/Καμμένου έληξε, η σκληρή επιτροπεία όμως παραμένει και το χειρότερο η κρίση και τα προβλήματα είναι εδώ. Σε κανέναν τομέα η χώρα δεν πήγε μπροστά. Σε όλα πήγαμε πίσω.

 • Οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμένουν αναιμικοί, οι επενδύσεις δεν έρχονται, τα επιτόκια για την έξοδο στις αγορές παραμένουν απαγορευτικά, οι Τράπεζες αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν την Οικονομία.
 • Η υπερφορολόγηση εξοντώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
 • Η δημόσια υγεία και η παιδεία, συνεχώς υποβαθμίζονται.
 • Η ανεργία δήθεν αντιμετωπίζεται με το να κόβεται μια θέση εργασίας στα δύο.
 • Οι πλειστηριασμοί των κατοικιών πολλαπλασιάζονται και η επικείμενη «λήξη» με ευθύνη της Κυβέρνησης της προστασίας του Ν. 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ, απειλεί την πρώτη κατοικία και των πιο αδύναμων νοικοκυριών.
 • Η κρίση του δημογραφικού απειλεί το μέλλον του Ελληνισμού.

Μετά από 8 χρόνια κρίσης, εκατοντάδες χιλιάδες, κυρίως νέοι, μετανάστευσαν, το ΑΕΠ υποχώρησε σχεδόν κατά 25%, η φτωχοποίηση του πληθυσμού είναι δραματική, η αποδυνάμωση της μεσαίας τάξης είναι γεγονός.

Η όποια δημοσιονομική προσαρμογή δεν αρκεί για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες ενός λαού που μέσα στην κρίση έχασε κάτι πολύ παραπάνω από την περιουσία του: έχασε την αξιοπρέπειά του!

Πρόταση Νόμου Κινήματος Αλλαγής: Απαίτηση  αξιοπρέπειας

Γι’ αυτό κι εμείς τις αμέσως επόμενες ημέρες καταθέτουμε Πρόταση Νόμου για τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας στη ζωή του κάθε πολίτη, της κάθε οικογένειας.

Με μέτρα άμεσα εφαρμόσιμα, υπέρ του εργαζομένου, του αγρότη, του ανέργου, του μικρομεσαίου, του κοινωνικά αποκλεισμένου. Βγαίνουμε ξανά μπροστά, όπως έχουμε κάνει τόσες φορές στο παρελθόν.

 Και κοιτάζουμε προς το αύριο, αφήνοντας τους άλλους να ξιφουλκούν στις σκιές του χθες.

Ό,τι κι αν λέει η Κυβέρνηση, δεν μπορεί να κρύψει κάτω από το χαλί τις συνέπειες της δικής της πολιτικής.

Όμως αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Μιας καιροσκοπικής ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα.

Που δεν θυμίζουν τίποτε το Αριστερό, τίποτα το προοδευτικό. Που, αντιθέτως, εξέθεσαν στα μάτια των πολιτών την Αριστερά και τους αγώνες της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δεξιά συντηρητική κυβέρνηση. Έχει εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια πολύ σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές. Έχει υποταχθεί στις εντολές των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης. Όταν έγιναν οι περικοπές τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ένα δυσθεώρητο έλλειμμα που έπρεπε να καλυφθεί, ένα έλλειμμα που είχε κληρονομήσει στη χώρα η κυβέρνηση του 2004-2009 και γι αυτό δεν μιλά κανείς.

Για το έλλειμμα αυτό χέρι-χέρι ο κ. Τσίπρας και η ΝΔ σιωπούν. Η Ν.Δ δεν αναλαµβάνει τις ευθύνες της για την περίοδο  2004-2009 του κ. Καραµανλή, που οδήγησε στην κρίση και ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπά. Ο ένας παθαίνει αμνησία και ο άλλος αφωνία όταν τους λέω ελάτε να κάνουμε εξεταστική όχι για να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή του τόπου αλλά για να δούμε τι έφταιξε, τι πήγε στραβά, τι δεν πρέπει να ξαναγίνει. Τόσο δύσκολο είναι να συμφωνήσουμε για τα αυτονόητα;

Τσίπρας και Μητσοτάκης τσακώνονται ποιος είναι ο πιο καλός ο μαθητής στη Σχολή Λιτότητας του Βερολίνου και των Βρυξελλών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει στην οριστική αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους. Μέσα από τη φτωχοποίηση που έχει επιφέρει, προσβλέπει σε εκλογική πελατεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατρέψει την κοινωνική πολιτική σε ελεημοσύνη με ψίχουλα.

Ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ο πιο συνεπής και αποτελεσματικός Χορηγός της ΝΔ. Ανοίγει το δρόμο του κ. Μητσοτάκη για να εφαρμόσει και αυτός με τη σειρά  του με συνέπεια και αφοσίωση τα αδιέξοδα μέτρα λιτότητας που μας οδηγούν στον βυθό.

Την ώρα που οι πολίτες αγωνιούν, Τσίπρας και Μητσοτάκης τσακώνονται ποιος είναι ο πιο καλός ο μαθητής στη Σχολή Λιτότητας του Βερολίνου και των Βρυξελλών.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να παίζουν με τις τύχες του τόπου μας.

Αρκετά με αυτό το «τανγκό ανευθυνότητας»!

Αρκετά με αυτό το σικέ δικομματικό παιχνίδι, που εντείνει  την πόλωση και το διχασμό για μικροκομματικούς λόγους.

Όχι στα μέτωπα διατήρησης του παλιού

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αγωνιώδη προσπάθεια του να περιορίσει την πολιτική του συντριβή στα όρια μιας διαχειρίσιμης εκλογικής ήττας σκηνοθετεί το δήθεν «αντιδεξιό – προοδευτικό μέτωπο» την ώρα που συγκυβερνώντας με την ακροδεξιά ασκεί μια σκληρή δεξιά πολιτική.

Η ΝΔ καμουφλάρει την επιδίωξη της αυτοδυναμίας με δήθεν εκκλήσεις για συγκρότηση του «ευρωπαϊκού μετώπου»  ενώ είναι φανερό ότι σχεδιάζει μια παλινόρθωση παλαιοκομματικών συντηρητικών πολιτικών.  Με όρους ασύδοτης αγοράς ,που αφορούν τους λίγους και ισχυρούς χωρίς δίχτυ ασφαλείας για τους πολλούς και τους πιο αδύναμους.

Και οι δύο, ενώ συμπεριλαμβάνουν το Κίνημα Αλλαγής στα ψευδεπίγραφα μέτωπα τους, λυσσαλέα το στοχοποιούν γιατί η επιτυχία του πολιτικού τους σχεδίου έχει ως απαράβατο όρο ότι θα έχει δευτερεύοντα συμπληρωματικό ρόλο. 

Η πλειοψηφία όμως  των Ελλήνων επιθυμεί τη  στρατηγική ήττα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και την μη επιστροφή της δεξιάς. Αυτό το ρεύμα μπορεί και πρέπει να συναντηθεί στο Κίνημα Αλλαγής.

Γιατί ούτε στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε πολιτικό αντίβαρο και εκλογικό ανάχωμα στον κίνδυνο δεξιάς παλινόρθωσης μπορεί να υπάρξει  χωρίς ισχυρό Κίνημα Αλλαγής.

Ναι, πρέπει να «φύγουν αυτοί».«Να φύγουν τώρα», όχι όμως για να «έρθουν οι άλλοι».

Λύση για τη χώρα δεν αποτελεί η επιστροφή της Δεξιάς

Η χώρα χρειάζεται Πολιτική Αλλαγή με Αλλαγή Πολιτικής πριν να είναι οριστικά αργά.

Χρειάζεται ξανά δημοκρατική και προοδευτική αλλαγή με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους.

Χρειάζεται γι’ αυτό μια νέα διακυβέρνηση που ενώνει αντί να διχάζει. Για αυτό  χτυπάμε την καμπάνα της εθνικής αφύπνισης για να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του.

Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή Κυβέρνηση με προοδευτική ατζέντα που θα κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Που θα έχει ως πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την αλλαγή των όρων της συμφωνίας Τσίπρα, ιδιαίτερα όσο αφορά το στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα ( από 3,5% στο 2%)και να εξασφαλιστούν πόροι για κίνητρα ανάπτυξης αλλά και  εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε υποχρέωση να καταθέσουμε την πρόταση μας για το σήμερα και το αύριο της χώρας. Εμείς έχουμε παρουσιάσει το Σχέδιο Ελλάδα, μια ολοκληρωμένη πρόταση -  με στόχους, προτεραιότητες , αλλαγές και συγκεκριμένα μέτρα - για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Εμείς μπορούμε να είμαστε ο καταλύτης της συνεννόησης και των πολιτικών εξελίξεων. Έχουν ήδη νιώσει τη δυναμική μας και γι’ αυτό προσπαθούν να μας χτυπήσουν με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο.

Σε κάθε περίπτωση εμείς συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή τη νομή αξιωμάτων  δεν θα γίνουμε. Γιατί αυτή θα είναι μια αδύναμη Κυβέρνηση που δεν θα προωθήσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας.

Καθαρές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί!

Όλα στο φως. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού

Παίζουν και με τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ο καθένας για τα δικά του οφέλη και οι δύο μαζί για να συμπιέσουν τον δικό μας ζωτικό πολιτικό χώρο. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι:

Ήμαστε οι πρώτοι που διαμορφώσαμε στέρεες θέσεις για το Σύνταγμα και τις θέσαμε στο δημόσιο διάλογο. Ας τοποθετηθεί ο καθένας πάνω σε αυτές για να δούμε αν θέλουν πραγματικά συγκλίσεις ή παίζουν -ξανά- φθηνό θέατρο!

Για να κρύψουν τις δικές τους αμαρτίες και την ανικανότητα τους, δεν διστάζουν να μεθοδεύσουν ένα μπαράζ σκανδαλολογίας.

Θα το ξαναπώ: Να έρθουν όλα στο φως. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού.

Αφήστε όμως την Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη να κάνει το έργο της. Αξιοποιώντας τους θεσμούς με τους οποίους εμείς θωρακίσαμε το Κράτος Δικαίου, θεσμούς που παράγουν ήδη αποτελέσματα.

Όχι, δεν θα επιτρέψουμε όμως η πολιτική ζωή του τόπου να μεταβληθεί σε αρένα λάσπης, γιατί αυτό θα πλήξει την Δημοκρατία.

Ο πανικός του κ. Τσίπρα θα τον οδηγήσει να σπιλώσει τους πάντες. Προκειμένου να πλήξει την Δημοκρατική Παράταξη είναι ικανός να φθάσει μέχρι τον… Ελευθέριο Βενιζέλο!

Είμαι αποφασισμένη να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της παράταξης που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια την ψυχή τους για την Χώρα και την Δημοκρατία με ήθος και εντιμότητα.

Στην παράταξη μας έχουμε ξαναζήσει τη συντονισμένη επίθεση.

Ο Καραμανλής κόβει, ο Τσίπρας ράβει και ο Μητσοτάκης τάχα αμέριμνος προβάρει κουστούμι εξουσίας.

Αλλά ο Ελληνικός λαός θα ακυρώσει τα σχέδια τους.

Φίλες και φίλοι,

Πηγαίνοντας προς τις κάλπες, γίνεται καθαρό πως το κεντρικό πολιτικό διακύβευμα των εκλογών είναι ένα:

Πως θα ανοίξουμε νέους δρόμους;

Με την πόλωση και τον διχασμό;

Θέλουμε ενωμένους τους Έλληνες πάνω σε μια νέα κοινωνική εθνική συμφωνία;

Πάνω σε ένα νέο ριζοσπαστικό και προοδευτικό πλαίσιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα μας βγάλει με ασφάλεια στο ξέφωτο;

Γι’ αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή για να γίνουμε δύναμη ανατροπής και να εξασφαλίσουμε πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση.

  Στις ερχόμενες εθνικές εκλογές Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα ηχηρό όχι στις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ.  Όχι στο χθες. Όχι στη συντήρηση.

Σημαίνει ένα ισχυρό ΝΑΙ σε προοδευτική αλλαγή.

Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος. Είμαστε ο μόνος δρόμος για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. Με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους.

Μια νέα διακυβέρνηση που θα ενώνει αντί να διχάζει.

Ναι σε ένα δρόμο Ασφάλειας, αξιοπρέπειας και ελπίδας

Στις ερχόμενες εκλογές, ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα μεγάλο ΝΑΙ, σε ένα καινούργιο όραμα.

Σε μια Άλλη Ελλάδα.

Ζητάμε ισχυρή εντολή ώστε στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής να λειτουργήσουμε ως ο κρίσιμος καταλύτης για μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση.

Μια χώρα Ισχυρή στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Με ενισχυμένη αξιοπιστία, στην αυγή της νέας εποχής, η Ελλάδα οφείλει να έχει ένα πολιτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, δικής της ιδιοκτησίας, Ένα πρόγραμμα με τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Είναι τώρα η ώρα:

– Να ξαναχτίσουμε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος.

 - Να δημιουργήσουμε ξανά μια Ελλάδα δυνατή, ισχυρό παράγοντα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

 Να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της μεταναστευτικής κρίσης που εντείνεται.

– Να ανασυγκροτήσουμε τη Δημοκρατία μας, με μια Νέα Μεταπολίτευση.

- Να ανασυντάξουμε την Πολιτεία μας, με βάση ένα Αποκεντρωμένο, Σύγχρονο Κράτος.

– Να θέσουμε σε εφαρμογή το «Σχέδιο Ελλάδα», την πρότασή μας για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Να ανοίξουμε ένα δρόμο ασφάλειας, αξιοπρέπειας και ελπίδας.

Μας ρωτούν συχνά με ποιον είστε πιο κοντά και με ποιον πιο μακριά. Απαντώ ευθέως με κανέναν από τους δυο.

Είμαστε με την Ελλάδα που μπορεί και θέλει να ζήσει διαφορετικά.

Με την Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί.

Είμαστε με αυτούς που γνωρίζουν ότι μας αξίζει και μπορούμε, να ζήσουμε καλύτερα.

 

Για να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω. Για να μη φύγουν άλλα μακριά.

Για μια χώρα με περισσότερο Φως, Αισιοδοξία, Δικαιοσύνη.

Γιατί το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει άλλο!

 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑ

Mετά την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Πελοποννήσου (7/11/18) για τη στήριξη του κ. Ιωάννη Μπουντρούκα ως Υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στις εκλογές του Μαΐου 2019, ο κ. Μπουντρούκας ευχαρίστησε προσωπικά την Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Φώφη Γεννηματά αλλά και όλα τα στελέχη του Κινήματος στην Πελοπόννησο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του. Αμέσως μετά έκανε την παρακάτω ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης παρουσία της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. και εκατοντάδων φίλων και μελών του Κινήματος Αλλαγής από ολόκληρη την Πελοπόννησο. Στην ομιλία του ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε τα εξής:


Κυρίες και κύριοι, εκλεκτοί καλεσμένοι, αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.
Κυρία Πρόεδρε του Κινήματος Αλλαγής με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στην Τρίπολη.
 Σας καλωσορίζω στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Πριν από λίγες μέρες και μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Πρόκειται για μία απόφαση που συνδέεται άμεσα με την εντοπισμένη ανάγκη να αναστρέψουμε την κατάσταση στην Περιφέρειά μας και να δημιουργήσουμε τις βάσεις εκείνες που θα μας οδηγήσουν με ασφάλεια στην επόμενη μέρα.
Η αναγκαιότητα της πολιτικής ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης στην Περιφέρεια γίνεται καθημερινά πιο επιτακτική και πλέον θεωρείται επιβεβλημένη.


Αυτό δεν το λέω εγώ. Το λένε οι επιχειρηματίες, το δηλώνουν οι υπάλληλοι και το φωνάζουν οι αγρότες.
Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή κινείται σε μία λογική απλής διαχείρισης των πραγμάτων.
 Κινείται χωρίς να έχει ένα σαφές αναπτυξιακό σχέδιο και βασίζεται σε επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς που σε καμία περίπτωση δε φέρνουν  τα επιθυμητά αποτελέσματα στον τόπο μας.
Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε αποφάσεις και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες προκειμένου να αλλάξουμε ριζικά την κατάσταση και να προχωρήσουμε μπροστά με όλες τις υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου.
Είμαστε πολλοί, καθημερινά γινόμαστε περισσότεροι και δηλώνουμε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι ήρθαμε για να μείνουμε στην Περιφέρεια και όχι για να εγκαταλείψουμε τις θέσεις μας την επόμενη μέρα των εκλογών. Αυτό για εμάς αποτελεί δέσμευση.

Φίλες και φίλοι.
Όπως γνωρίζετε προέρχομαι από τον ιδιωτικό τομέα, από τον χώρο της επιχειρηματικότητας. Προέρχομαι από τον χώρο της ελεύθερης αγοράς και παλεύω πολλά χρόνια με τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Πελοποννήσου έχω αποδείξει  ότι πάνω από όλα με ενδιαφέρει η ουσία και κυρίως το αποτέλεσμα. Πάντα στα κοινά κινήθηκα με διαφάνεια, με καθαρότητα και με σχέδιο. Πάντα επεδίωκα μετρήσιμα αποτελέσματα και ως προτεραιότητα έθετα το συλλογικό καλό.
Ποτέ οι προσωπικές μου φιλοδοξίες δεν αποτέλεσαν βάση για την επόμενη κίνηση. Όσοι με ξέρουν καλά γνωρίζουν ότι οι επιλογές μου μέχρι σήμερα ήταν επιλογές προσφοράς, ήταν επιλογές σύνθεσης απόψεων και δυνάμεων.


Οι τελευταίες εκλογές στο Επιμελητήριο Αρκαδίας με την κάθοδο ενός και μόνου ψηφοδελτίου επιβεβαιώνει του λόγου μου το αληθές. Αυτό το αποτέλεσμα δεν ήρθε τυχαία. Ήθελε προσπάθεια, απαίτησε καθαρό διάλογο και δημιούργησε διακριτούς ρόλους. 
Κάπως έτσι πήγαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο Επιμελητήριο. Έτσι θα πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και στην Περιφέρεια.
Τη συνταγή της επιτυχίας την έχουμε. Ανθρώπους ικανούς έχουμε. Αυτό όμως που κυρίως έχουμε είναι η διάθεση να αλλάξουμε πράγματα και να φτιάξουμε το αύριο που εμείς θέλουμε και που αυτός ο ευλογημένος τόπος αξίζει.


Αγαπητοί φίλοι.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου ξεκίνησα μία μεγάλη προσπάθεια διαλόγου. Έχω έρθει σε επαφή με πολλές συλλογικότητες της Περιφέρειας, με πολλούς μαζικούς και επιστημονικούς φορείς αλλά και με απλούς πολίτες.

 Αυτό που ζητούν ΟΛΟΙ είναι:

 • Πρόσβαση στην ενημέρωση
 • Αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων
 • Εξειδίκευση για την είσοδο στην αγορά εργασίας
 • Προσέλκυση επενδύσεων και
 • Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.Αυτό που στην ουσία ζητάνε όλοι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι να ανοίξουν οι πόρτες, να δημιουργηθούν γέφυρες επικοινωνίας και να εκσυγχρονιστούν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας προκειμένου υπάλληλοι και πολίτες να έχουν μία καλύτερη επαφή. Όλοι απαιτούν σήμερα μια καλύτερη καθημερινότητα και μία ουσιαστική στήριξη από τους θεσμούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δηλώνω απερίφραστα ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή που θα προκύψει τον Μάιο του 2019 θα είναι μία Αρχή που θα στηρίζεται στο τρίπτυχο:

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ

Αυτό το τρίπτυχο είμαστε έτοιμοι να το υπηρετήσουμε και παράλληλα να το προστατεύσουμε προς όφελος των πολιτών της Πελοποννήσου.

Φίλες και φίλοι.
Ο νέος εκλογικός νόμος δημιουργεί νέες προσδοκίες και η απλή αναλογική απαιτεί συνέργειες για να λειτουργήσει ως σύστημα.
Μέσα σε αυτό το νέο σκηνικό που θα διαμορφωθεί βλέπουμε και τη δικιά μας παρέμβαση. 
Μια παρέμβαση σύνθεσης δυνάμεων, σύνθεσης απόψεων και σύνδεσης με την κοινωνία.
Αντίθετα με τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή, εμείς θα λειτουργήσουμε με τους όρους της κοινωνίας και όχι της επικοινωνίας.
Βαρεθήκαμε τις μεγάλες συνεντεύξεις από τα στελέχη της Περιφέρειας. Βαρεθήκαμε τα μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρυσμα.
Βαρεθήκαμε τα ίδια και τα ίδια.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο.

Πρόθεσή μας σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε δεν είναι η απλή καταγραφή της εκλογικής δύναμης ενός πολιτικού φορέα. Επιδιώκουμε τη διεύρυνση και θα παραμείνουμε ανεξάρτητοι μέχρι το τέλος αυτής της προσπάθειας.

Η στήριξη αυτής της προσπάθειας από φορείς και κόμματα είναι ευπρόσδεκτη αλλά αυτό δεν αποτελεί για μας αυτοσκοπό.

Προχωράμε προς τις εκλογές χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς κομματικούς εναγκαλισμούς. 

Προχωράμε με σύμμαχό μας την ίδια την κοινωνία. Αφουγκραζόμαστε την αγωνία των πολιτών και θέλουμε να γίνουμε γνήσιοι εκφραστές αυτής της αγωνίας με τον πλέον δημιουργικό τρόπο.

Αγαπητοί φίλοι

Σημαντικός σταθμός σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε είναι η ελπιδοφόρα συνεργασία που επιτύχαμε με την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 2019.

Βρήκαμε πολλά κοινά στοιχεία με τα στελέχη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αλλά κυρίως βρήκαμε την ίδια λογική που απαιτείται για να προχωρήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Καταλήξαμε σε μία συγκεκριμένη βάση συνεργασίας και προσωπικά με τιμά η απόφασή τους να προχωρήσουμε μαζί με επικεφαλής εμένα.
 Τους ευχαριστώ όλους και τον καθένα προσωπικά τόσο για την επιλογή του προσώπου μου ως επικεφαλής όσο και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν από την πρώτη κιόλας στιγμή που καθήσαμε στο ίδιο τραπέζι.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να δηλώσω σήμερα την πρόθεσή μου να παραιτηθώ από όλες τις θέσεις που κατέχω τόσο στο Επιμελητήριο Αρκαδίας όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου για να ασχοληθώ με την Περιφέρεια.

Είναι μία συνειδητή απόφαση που χαρακτηρίζει την πορεία μου στα κοινά μέχρι σήμερα. Αν και δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο εγώ θα παραμείνω πιστός στις απόψεις μου και θα παραιτηθώ από όλα τα Επιμελητηριακά αξιώματα σεβόμενος τους θεσμούς που εκπροσωπώ και όλους τους συνεργάτες μου.
Κυρίες και κύριοι

Ξέρω ότι πήρα μία δύσκολη απόφαση. Γνωρίζω ότι ο αγώνας θα είναι σκληρός. Είμαι βέβαιος όμως ότι αυτός ο αγώνας αξίζει γι αυτό τον τόπο, αξίζει για όλους τους πολίτες και κυρίως αξίζει για τις επόμενες γενιές.

Η δικιά μου υποψηφιότητα θέλω να συνδεθεί με τις τεκμηριωμένες προτάσεις που θα παρουσιάσουμε για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Με τον ήπιο αλλά συνάμα και με τον κριτικό λόγο. Θέλω να συνδεθεί με την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα κινητοποιήσουν τη νεολαία και κυρίως με την ανάδειξη δυνάμεων που έχουν μπει στο περιθώριο όλα αυτά τα χρόνια.

Η νόμιμη επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και η στήριξη του πρωτογενούς τομέα θα είναι η βάση του αναπτυξιακού μας προγράμματος ενώ ο τουρισμός θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στη μάχη για την ανάπτυξη.

Στο τέλος του χρόνου πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε έγκαιρα την πρότασή μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μια νέα προοπτική σε αυτό τον τόπο που παραμένει σε μια ιδιότυπη ομηρία συμφερόντων και προσωπικών επιλογών.

Πολύ σύντομα λοιπόν θα ζητήσουμε από όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου να αξιολογήσουν την πρότασή μας και να πορευτούν μαζί μας για να κάνουμε πράξη το όραμά μας για μια πραγματική Νέα Πελοπόννησο.


Κυρίες και κύριοι, αξιότιμη Πρόεδρε του Κινήματος Αλλαγής κυρία Φώφη Γεννηματά.

Με αυτές τις σκέψεις κλείνω τη σύντομη ομιλία μου. 

Θέλω να δεσμευτώ απέναντί  σε όλους σας ότι ανεξάρτητα από το  αποτέλεσμα των εκλογών τον Μάιο του 2019 εγώ και οι συνεργάτες μου θα παραμείνουμε στην Περιφέρεια και την επόμενη μέρα. Ήρθαμε για να μείνουμε.
 Δεν θα πηδήξουμε από τη βάρκα αν δεν μας έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε. Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Η Πελοπόννησος για μας είναι ένα μεγάλο νησί με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Εμείς ως Επιμελητήρια κάναμε πρώτοι πράξη την ένωση της Πελοποννήσου σε μία Περιφέρεια διοργανώνοντας την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΠΟ μαζί με τα Επιμελητήρια της Αχαίας και της Ηλείας. 


Εμείς πρώτοι σπάσαμε τα στενά διοικητικά όρια αυτού του τόπου δείχνοντας έμπρακτα τις διαθέσεις αλλά και τα σχέδιά μας για μια ενωμένη Περιφέρεια.
Έχουμε δείξει έργο, έχουμε φέρει αποτελέσματα και δηλώνουμε αποφασισμένοι να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης.
 Αυτό το στοίχημα ΠΡΕΠΕΙ να το κερδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Μπορούμε να το κερδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

ΜΕ ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ – ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΔΙΑΛΟΓΟ – ΜΕ ΟΡΑΜΑ – ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ

Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Καλό αγώνα να έχουμε. Να είστε όλοι καλά

5 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 11:28 Σύνδεσμος σχολίου

  Παπαγάλε των 20.33 / 7-11-2018.
  Δεν τον έβαλε ο Οδυσσέας αλλά ο Ρέππας.
  Ο σκοπός της καθόδου είναι άλλος και θα τον δείς σε λίγο.
  Με τον Τατούλη κανείς δεν ασχολείται αφού είναι πολιτικό πτώμα..Ο μωροφιλόδοξος κατέστρεψε και την κόρη του.
  Ας πρόσεχε.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 20:33 Σύνδεσμος σχολίου

  Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ 100 ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΜΙΑ.....................ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΜΙΑ......................ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΙΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.ΣΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΗΤΕ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ................

 • θα πεσει γελιο
  θα πεσει γελιο Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 20:05 Σύνδεσμος σχολίου

  Για να καταλάβετε πόσο σοβαροί είμαστε. εχει ανακοινωθεί ότι η Φώφη θα συναντηθεί στις 4.00 με τα στελέχη και την περιφερειακή επιτροπή.Δεν εμφανίζεται πουθενά! Αφήνει τον Πολυζογόπουλο να πει το αφήγημα του και έρχεται στις 6.30 για να μιλησει στην συγκέντρωση που ο Θεός να την κάνει συγκέντρωση! Ρε τον Βαγγέλη και τον Χειβιδο θα τους διαγράψεται ναι η όχι ! Και αφήστε τα αυτοδίκαια εκτός κιναλ. Ονομαστικές διαγραφές θα γινουν ναι η όχι. Ο Πολυζογο είπε ότι ο Μπουντρούκας θα πάει στον Β γύρο. αμα πιασει 4% εμένα να μου τρυπησετε τη μύτη!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 19:50 Σύνδεσμος σχολίου

  ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ.

 • 3  και ο κούκος
  3 και ο κούκος Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 19:48 Σύνδεσμος σχολίου

  Υποτίθεται ότι στελέχη από όλη την Πελοπόννησο θα ηταν στην συγκέντρωση. Πάπαλα. τρεις και ο κούκος. Το κραταιό Πασοκ προσπαθεί να καλυψει τις συγκεντρωσιακές αδυναμιες με τρικ σαν αυτό που βλέπουμε. Αντί να είναι η αίθουσα με τα καθίσματα όπως πρέπει ισια σε μια γραμμή , αφήνουμε ένα τεράστιο τρίγωνο κενό και έτσι φαίνεται ότι η αίθουσα είναι γεμάτη . Εχει και όρθιους!!! αρχίζω και μετράω κεφάλια και τους βγάζω όλους 122 κεφάλια. Τόση είναι ρε η δύναμη του Πασόκ στην Πελοπόννησο. Που είναι οι Τριπολιτσιώτες. Γαι τους αντάρτες φυσικά του Τατούλη ούτε κουβέντα! Που είναι οι διαγραφές ! οεο οεο ! Μπουντρούκα σε τρώει ο πωπός σου δεν θα βρεις τελικά ούτε τη ψήφο σου !!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...