Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υπογράφτηκαν συμβάσεις για τους παράδρομους του αυτοκινητοδρόμου και την παράκαμψη Δολιανών (vd)

Υπογράφτηκαν συμβάσεις για τους παράδρομους του αυτοκινητοδρόμου και την παράκαμψη Δολιανών (vd)

Την ικανοποίησή του για την εξασφάλιση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου της υλοποίησης δύο σημαντικών έργων στην Αρκαδία εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή των συμβάσεων για τα έργα των παραδρόμων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης και της παράκαμψης των Κάτω Δολιανών, συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 11,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο των παραδρόμων θα αλλάξει τη μορφή της κυκλοφορίας στην περιοχή της Τρίπολης, δίνοντας παράλληλη κυκλοφορία κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Σε ότι αφορά την παράκαμψη των Κάτω Δολιανών ο κ. Τατούλης τόνισε «λύνουμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα και ολοκληρώνουμε το δρόμο Τρίπολης – Άστρους, διευκολύνοντας κατά πολύ την πρόσβαση προς το Άστρος, αυξάνοντας παράλληλα το επίπεδο ασφάλειας».

Αυτά τα δύο μεγάλα έργα αποτελούν μια σημαντική πρόοδο για το σύνολο της οδοποιίας γύρω από την Τρίπολη και στην πρόσβαση προς το Άστρος, σημείωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και υπογράμμισε «προχωράμε σταθερά, αξιοποιώντας όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες, ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς το οδικό μας δίκτυο και τις υποδομές μας, προσφέροντας καλύτερες προοπτικές στους πολίτες του τόπου μας».

Ειδικότερα, σε ότι αφορά το έργο της βελτίωσης των παραδρόμων του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη, από διάβαση Σκοπής – Πελάγους έως διάβαση Μάκρης αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας αποτελεί η βελτίωση των παράπλευρων οδών (παράλληλοι και εγκάρσιοι) του Αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τριπόλεως εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης και πιο συγκεκριμένα από τη Διάβαση (Άνω Διάβαση ως προς τον Αυτοκινητόδρομο) που εξυπηρετεί τους οικισμούς Σκοπής και Πελάγους έως τη Διάβαση οικισμού Μάκρης, δηλαδή σε μήκος ~10.700 m επί του Αυτοκινητόδρομου. Με τις προβλεπόμενες εργασίες στους παράδρομους του Αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης θα προκύψει ένα ενιαίο λειτουργικό δίκτυο ασφαλτοστρωμένων οδών μήκους περίπου 15 km (με τα μήκη κόμβων), με βελτιωμένα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, βελτιωμένες συνθήκες αποχέτευσης αποστράγγισης και σήμανσης-ασφάλισης.

Σε ότι αφορά το έργο της βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Τρίπολης – Άστρους στην παράκαμψη των Κάτω Δολιανών αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας αποτελεί η παράκαμψη του οικισμού των Κάτω Δολιανών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Ν. Αρκαδίας καθώς ο υφιστάμενος οδικός άξονας Τρίπολη - Άστρος διέρχεται εντός του οικιστικού ιστού, περιλαμβάνοντας τμήμα με απαράδεκτα γεωμετρικά χαρακτηριστικά ως προς το εύρος της οδού και την κατά μήκος κλίση, ενώ είναι πρακτικά αδύνατη η διασταύρωση δύο μεγάλων οχημάτων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...