Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας με το Κίνημα Αλλαγής ο Γιώργος Πραχαλιάς

Υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας με το Κίνημα Αλλαγής ο Γιώργος Πραχαλιάς

Παρά το γεγονός ότι δεν διαφαίνεται πως θα προκηρυχθούν άμεσα εθνικές εκλογές, στο Κίνημα Αλλαγής βρίσκονται σε μία έντονη κινητικότητα, προκειμένου να καταρτιστεί ένα όσο το δυνατόν πιο ισχυρό ψηφοδέλτιο στην Αρκαδία.

Πέρα από τη σίγουρη υποψηφιότητα του εν ενεργεία βουλευτή και πρώην υφυπουργού, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» και η υποψηφιότητα του απόστρατους αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού και υποψήφιου Διδάκτορα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Γεωπολιτικής Πρόγνωσης με Τεχνητή Νοημοσύνη, Γιώργου Πραχαλιά.

Σύντομα, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το Κίνημα Αλλαγής.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Γεώργιος Πραχαλιάς γεννήθηκε στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας το έτος 1971 και είναι απόστρατος ανώτερος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.

Είναι διπλωματούχος Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης (Master of Science) Δημόσιας Πολιτικής και Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος δεύτερου Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης στη Γεωπληροφορική από το Εθνικό Μετσόβιο  Πολυτεχνείο, ενώ είναι και υποψήφιος Διδάκτορας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Γεωπολιτικής Πρόγνωσης με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Με βάση το επιστημονικό του έργο έχει εκλεγεί σε αρκετά  επιστημονικά σωματεία της χώρας, όπως η Εταιρεία Πελοποννησιακών Σπουδών, η Ελληνική Γεωγραφική Εταιρεία και το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, ενώ είναι μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Ιστορικής Δράσης «Στρατηγός Δ. Πλαπούτας». Έχει πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων και ομιλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κείμενα και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί στον τύπο και διάφορα επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει δώσει μεγάλο αριθμό συνεντεύξεων στην κρατική και ιδιωτική τηλεόραση.

Είναι εκπρόσωπος Τύπου του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου, μέλος του ΔΣ της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Φυλής και Πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσοβιτσιωτών  Αρκαδίας.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 13:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Εντέλει μετά από τα χρόνια που περάσαν, πώς κρίνεται ο κος Πραχαλιάς από τους Αρκάδες? Ως ένας οραματιστής, άξιος και συνεπής σε αυτά που εξήγγειλε?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 01 Ιουνίου 2019 10:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Κάνε πρώτα τα μισά από αυτά π χει κάνει, μάθε τα μισά κ μετά βγες κ εσύ στη σύνταξη να ξυνεσαι... Για τους 45χρονους συνταξιούχους της ΔΕΗ και του ΟΤΕ που κάθονταν και κάθονται δε λέμε τίποτα, για τον αξιωματικό π φάγε τα νιάτα του σε ασκήσεις κ σπουδές τον κράζουμε γτ είναι ΠΑΣΟΚ κ βγάζουμε κομπλεξακια....

  • Θέλω και εγώ να βγω στη σύνταξη.
    Θέλω και εγώ να βγω στη σύνταξη. Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 19:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Και σε ηλικία 47 ετών είναι απόστρατος συνταξιούχος και κάθεται, έχοντας μια πολύ καλή σύνταξη από τον ελληνικό στρατό !
    Δουλεύτε όλοι οι Έλληνες, για να ταΐζουμε κάποιους συνταξιούχους ετών 47 !!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...