Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο Δήμο θα περάσει η διαχείριση όλων των κοιμητηρίων - Δήμαρχος: "Δεν αποφασίζουμε καμία χρέωση και δεν βάζουμε τέλη"

Στο Δήμο θα περάσει η διαχείριση όλων των κοιμητηρίων - Δήμαρχος: "Δεν αποφασίζουμε καμία χρέωση και δεν βάζουμε τέλη"

© www.kalimera-arkadia.gr

Μία πολύ μεγάλη συζήτηση άνοιξε στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης για το θέμα της παραχώρησης λειτουργίας και διαχείρισης όλων των κοιμητηριών που βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων του δήμου Τρίπολης, στο Νομικό Πρόσωπο. 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής εξήγησε ότι αυτό θα γίνει ύστερα από μία έκθεση των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και ότι αυτό ορίζει να γίνει ο νόμος, ενώ ανάγνωσε ορισμένα από τα σημεία αυτής της έκθεσης, εξηγώντας ότι τα κοιμητήρια ως προς τη διαχείρισή τους περνούν στον Δήμο και ότι οι ναοί παραμένουν στην Εκκλησία.  

Για το θέμα αυτό υπήρξαν πολλά ερωτήματα και απορίες από δημοτικούς συμβούλους τόσο της παράταξης του Δημάρχου, όσο και της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι όλη αυτή η συζήτηση δεν είναι εύκολη για κανέναν και έθεσε το ερώτημα αρκετές φορές … «πιστεύετε ότι θέλαμε εμείς να μπλέξουμε με όλα τα κοιμητήρια του δήμου;». 

Ένας προβληματισμός που τέθηκε από συμβούλους έχει να κάνει με τα τέλη που ενδεχομένως αποφασισθούν για το κάθε νεκροταφείο, τη στιγμή που σήμερα σε ορισμένα χωριά δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα. 

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αντιδήμαρχος Παπαδημητρίου εξήγησαν ότι σήμερα δεν λαμβάνεται καμία απόφαση για τέλη και ήταν κάθετοι σε αυτό το θέμα, εξηγώντας ξανά και ξανά ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν έχει να κάνει με καμία επιβολή τέλους. 

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Θεόδωρος Καραλής είπε ότι κοιμητήρια χωριών σήμερα είναι «μπατεσκύλοι αλέστε» και εξήγησε ότι μετά από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η τεχνική υπηρεσία θα μετρήσει και θα ετοιμάσει τοπογραφικό σε κάθε κοιμητηριού, παρουσία του προέδρου του χωριού και της εκκλησιαστικής επιτροπής, για να μπει μια τάξη. 

Εν τέλει, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακλαμάνος ανακοίνωσε ότι θα διανεμηθεί η έκθεση σε όλους τους συμβούλους, το θέμα αποσύρθηκε και σε επόμενη συνεδρίαση θα έρθει ξανά για να παρθεί μία απόφαση οποία επί της ουσίας θα προβλέπει τη διαχείριση και ευθύνη λειτουργίας και συντήρησης όλων των κοιμητηριών στον Δήμο Τρίπολης.  Ένα θέμα που παραμένει ανοιχτό για την τελική απόφαση είναι αν η διαχείριση των κοιμητηρίων περάσει στο Νομικό Πρόσωπο ή αν θα τα διαχειρίζεται ο κεντρικός δήμος.

1 σχόλιο

  • Πέτρος
    Πέτρος Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 00:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Σου λέει ο Παυλής αφού δε βγαίνω με τους ζωντανούς ας βάλω και τους πεθαμένους μέσα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...