Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΕΛΜΕ Αρκαδίας | "Όχι" στο κλείσιμο του ΕΛΙΝΥΑΕ και στην απόλυση εργαζομένης

ΕΛΜΕ Αρκαδίας | "Όχι" στο κλείσιμο του ΕΛΙΝΥΑΕ και στην απόλυση εργαζομένης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας  εκφράζει την αντίθεση του με την απόφαση του Δ.Σ. του ΕΛΙΝΥΑΕ για τη διακοπή λειτουργίας του Παραρτήματος στην Τρίπολη και την απόλυση της εργαζόμενης που εργάζεται σήμερα εκεί.

      Η αναγκαιότητα ουσιαστικής λειτουργίας του Ινστιτούτου και ιδιαίτερα των παραρτημάτων του στην περιφέρεια είναι μεγάλη. Το ΕΛΙΝΥΑΕ αποτελεί σήμερα το μοναδικό ερευνητικό Ινστιτούτο στη χώρα μας που αναπτύσσει μελετητικό και πληροφοριακό έργο και μπορεί να υποστηρίξει τους εργαζόμενους και τους εργοδότες για θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία. Το Παράρτημα του ΕΛΙΝΥΑΕ στην Τρίπολη το επισκέπτονταν και πολλοί εκπαιδευτικοί από την Πελοπόννησο (αφού κάλυπτε και τους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου) για να πάρουν πληροφορίες και υλικό για θέματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας τόσο για μαθήματα Γενικής Εκπαίδευσης (π.χ. Τεχνολογία) όσο και για θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (π.χ. στήσιμο και εξοπλισμό εργαστηρίων).

      Η συρρίκνωση της δραστηριότητας του ΕΛΙΝΥΑΕ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν και η ανάγκη για ουσιαστική προστασία των εργαζομένων σε όλη τη χώρα γίνεται ακόμη πιο επιτακτική.

     Ειδικά για την Πελοπόννησο την οποία καλύπτει το Παράρτημα Τρίπολης του ΕΛΙΝΥΑΕ, λειτουργούν μεγάλες βιομηχανικές περιοχές (ΒΙΠΕ Κορίνθου, Καλαμάτας, Τρίπολης), το Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης της ΔΕΗ και συμβαίνουν πολλά εργατικά ατυχήματα, ακόμα και θανατηφόρα, καθώς και επαγγελματικές ασθένειες, για τις οποίες δεν έχει γίνει ουσιαστική έρευνα και καταγραφή.

Το Δ.Σ. ΕΛΜΕ Αρκαδίας ζητά:

  • Την ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο του Παραρτήματος Τρίπολης του ΕΛΙΝΥΑΕ και της απόλυσης της εργαζόμενης.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΛΙΝΥΑΕ από το ΛΑΕΚ και άλλες πηγές
  • Αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και ανάπτυξη του αναγκαίου έργου του ΕΛΙΝΥΑΕ με περιεχόμενο δράσεων που θα ανταποκρίνεται ι στις σημερινές οξύτατες ανάγκες των εργαζομένων της χώρας για την προστασία τους από τον επαγγελματικό κίνδυνο.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γ. Γραμματέας

Ζαφειρόπουλος Πάνος                                                     Κρατημένος Ιωάννης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...