Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυτή είναι η αλήθεια για τα νεκροταφεία των χωριών | Δεν αλλάζει η ιδιοκτησία τους – Δεν αποφασίστηκε καμία χρέωση για τάφους

Αυτή είναι η αλήθεια για τα νεκροταφεία των χωριών | Δεν αλλάζει η ιδιοκτησία τους – Δεν αποφασίστηκε καμία χρέωση για τάφους

© www.kalimera-arkadia.gr

Μία πολύ έντονη παραφιλολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες γύρω από το ζήτημα της διαχείρισης των κοιμητηρίων στα χωριά του Δήμου Τρίπολης.

Το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο με εισήγηση να μεταφερθούν όλα τα κοιμητήρια στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου.

Το θέμα τελικά αναβλήθηκε και πλέον το πιο πιθανό είναι η διαχείριση των κοιμητηρίων να περάσει στον κεντρικό Δήμο και όχι στο ΝΠΔΔ.

Η εξέλιξη αυτή είναι υποχρεωτική για τον Δήμο και μάλιστα έχει καθυστερήσει, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά. Η υποχρεωτικότητα προκύπτει και από τον Κώδικα Δήμων και από τον «Καλλικράτη», ενώ η καθυστέρηση στην ενιαία διαχείρισή τους υπογραμμίζεται και σε έκθεση των ορκωτών ελεγκτών δημόσιας διοίκησης.

Επομένως, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί, είτε το θέλει, είτε όχι. Είναι χαρακτηριστική η ατάκα του Δημήτρη Παυλή στο Δημοτικό Συμβούλιο … «Νομίζετε ότι είχαμε καμία όρεξη να εμπλακούμε με όλα τα κοιμητήρια;».

Η εξέλιξη αυτή ΔΕΝ αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κάθε κοιμητηρίου και ο Δήμος έχει μόνο την ευθύνη διαχείριση και λειτουργίας του νεκροταφείου, αλλά και τη συντήρησή του.

Επιπλέον, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ο Δήμος Τρίπολης έχει πάρει καμία απόφαση να βάλει τέλη και χρεώσεις στα κοιμητήρια αυτά. Ό,τι ίσχυε ως σήμερα, εξακολουθεί να ισχύει και οτιδήποτε άλλο ακούγεται ή λέγεται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...