Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για τα σκουπίδια στην Τρίπολη και με αιχμές κατά του Δήμου και της Περιφέρειας

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για τα σκουπίδια στην Τρίπολη και με αιχμές κατά του Δήμου και της Περιφέρειας

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο της Τρίπολης να αποφασίσουν κατ' απόλυτη προτεραιότητα έναντι οποιουδήποτε άλλου θέματος, τρέχοντος ή μη:

α. την άμεση απομάκρυνση από τους δρόμους της πόλης του συσσωρευμένου όγκου απορριμμάτων σε προσωρινό, έστω, χώρο μεταφόρτωσης, ανεξάρτητα από νομικίστικα κωλύματα και προφάσεις που στις παρούσες συνθήκες λειτουργούν στην πράξη προφανώς σε βάρος της δημόσιας υγείας.
β. την απολύμανση τόσο των δρόμων, που επί δύο μήνες έχουν υποστεί την επιβάρυνση της συγκέντρωσης  των απορριμμάτων, όσο και του χώρου μεταφόρτωσης στον οποίο θα συγκεντρωθούν προσωρινά.
γ. την άμεση εκκίνηση της κατασκευής της μονάδας διαλογής και κομποστοποίησης και την επανεκκίνηση σε εντατική και αποδοτική βάση του προγράμματος ανακύκλωσης απορριμμάτων στην πηγή.

Επίσης, καλεί την αιρετή διοίκηση της περιφέρειας Πελοποννήσου:
να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα στην αποδέσμευση και εκταμίευση των απαραίτητων κονδυλίων για την κατασκευή της μονάδας διαλογής και κομποστοποίησης στην Τρίπολη
Τέλος, καλεί τους πολίτες της πόλης: να υπερασπιστούν, με όποιον τρόπο χρειαστεί, τη δημόσια υγεία, στην παρούσα κρίσιμη φάση, και να διεκδικήσουν τη βέλτιστη περιβαλλοντικά και οικονομικά οριστική λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων, που είναι η ανακύκλωση στην πηγή, η επαναχρησιμοποίηση υλικών, κομποστοποίηση και δημιουργία ΧΥΤΥ για τα ελάχιστα υπολείμματα απορριμμάτων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...