Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προσκυνηματική εκδρομή οργανώνει ο Ναός Προφήτη Ηλία Τρίπολης

Προσκυνηματική εκδρομή οργανώνει ο Ναός Προφήτη Ηλία Τρίπολης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/2/19 - ΚΥΡΙΑΚΗ 24/2/19
ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα: Παρασκευή 22/02/19: ΤΡΙΠΟΛΗ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ.

Συγκέντρωση και αναχώρηση από τον Προφήτη Ηλία Τρίπολης στις 06:00 το πρωί. Στάση στην
Ιερά Μονή Παναγίας Δάμαστας στη Λαμία και στη συνέχεια άφιξη στην Καρδίτσα. Βόλτα στο κέντρο της πόλης (πλατεία Ελευθερίας, πάρκο Παυσίλυπο). Η κεντρική πλατεία μετονομάστηκε σε «πλατεία Ελευθερίας», όταν η Θεσσαλία προσαρτήθηκε στο ελληνικό κράτος το 1881. Ελεύθερος χρόνος μέχρι τις 15:30 για φαγητό. Στις 16:30 αναχώρηση για την μαγευτική Καλαμπάκα, γνωστή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, για τα διάσημα μοναστήρια, χτισμένα στις κορυφές των Μετεώρων. Η πόλη βρίσκεται ανάμεσα στους πρόποδες των μετεώρων, και τον ποταμό Πηνειό, ακριβώς στο σημείο που αυτός εισέρχεται στον Θεσσαλικό κάμπο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετικά φαγητό σε ταβέρνα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σάββατο 23/02/19: ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ.

Πρωινό και στις 09:00 αναχώρηση για τα Μετέωρα, ένα σύμπλεγμα πελώριων βράχων οι οποίοι για πολλούς αιώνες δεσπόζουν στη περιοχή, συνθέτοντας ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς! Από τα σπουδαιότερα μνημεία του κόσμου, προστατευόμενο από την unesco και χαρακτηρισμένο ως «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας», είναι το πιο αξιόλογο -μετά το Άγιο Όρος- μοναστηριακό κέντρο στην Ελλάδα. Στη θέα των ιερών βράχων ο επισκέπτης μένει έκθαμβος από την εντυπωσιακή μεγαλοπρέπεια αυτού του γιγαντιαίου πέτρινου συμπλέγματος. Τα ασκητικά παραπήγματα στους βράχους μαρτυρούν την αδιάψευστη παρουσία των πρώτων μοναχών που αφιερώθηκαν ψυχή τε και σώματι στο Θεό και κατέγραψαν την ασκητική τους πορεία στη μοναστική ζωή, βαδίζοντας στα μονοπάτια που από τη γη οδηγούν στον ουρανό. Προσκύνημα στις μονές και στη συνέχεια αναχώρηση για την Καλαμπάκα. Στάση για φαγητό. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή 24/02/19: ΤΡΙΚΑΛΑ - ΤΡΙΠΟΛΗ.

Ώρα 7:00 το πρωί αναχώρηση με τις αποσκευές για την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βυτουμά όπου και θα εκκλησιαστούμε. Αναχώρηση για Τρίκαλα. Ξεκινάμε την περιήγησή μας από την παλιά αρχοντογειτονιά των Τρικάλων, τη διατηρητέα παραδοσιακή συνοικία Βαρούσι. Τα βαρουσιώτικα σπίτια φτιαγμένα με καλαμωτές και πλίνθους στα διάκενα, βαμμένα με διάφορα χρώματα, χρονολογούνται μεταξύ του 18ου και 19ου αι. Τα στενά πλακόστρωτα στενάκια (τα «στενά του Σακαφλιά», γνωστά από το ομώνυμο τραγούδι του λαϊκού συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη, που καταγόταν από την πόλη) προσδίδουν γραφικότητα στη συνοικία. Εδώ θα συναντήσετε τις περισσότερες και τις παλαιότερες εκκλησίες των Τρικάλων. Αξίζει να κάνετε μια βόλτα στις όχθες του Ληθαίου (ο ποταμός της Λήθης, κατά τη μυθολογία), ο οποίος είναι παραπόταμος του Πηνειού. Δέκα γέφυρες συνδέουν τις δύο όχθες. Η κεντρική είναι μεταλλική και κατασκευάστηκε από Γάλλους το 1886. Το Κουρσούμ Τζαμί (ή Τέμενος Οσμάν Σαχ), κτίσμα του 16ου αιώνα σχεδιασμένο από τον Μιμάρ Σινάν, αποτελεί επίσης πόλο έλξης τουριστών. Στα βόρεια της πόλης, πάνω σε λόφο, δεσπόζει ο επιβλητικός όγκος του φρουρίου του Ιουστινιανού. Στην ανατολική του πλευρά, βρίσκεται το Ρολόι (έμβλημα της πόλης), που κτίστηκε αρχικά τον 17ο αι. κι έχει υποστεί διαδοχικές καταστροφές και ανακατασκευές. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και για να απολαύσουμε την πόλη με την όμορφη γέφυρα και τον ποταμό της, την παλιά πόλη, καθώς και τα πολυάριθμα μαγαζιά της.
Αναχώρηση από τα Τρίκαλα το απογευματάκι, παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην Τρίπολη.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 150 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν
• 2 Διανυκτερεύσεις σε 3* ξενοδοχείο στη Καλαμπάκα 
• 2 Προγεύματα σε μπουφέ
• Εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
• Φόροι

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Εισιτήρια εισόδου σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
• Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα και γενικά ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

*Η σειρά εκτέλεσης του προγράμματος δύναται να τροποποιηθεί χωρίς παραλείψεις

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6995-628751 π. Γερμανός.

ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50 € .

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...