Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Έτος Καβάφη»-Βραβεύτηκαν μαθητές του Λυκείου Βυτίνας και του 15ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης (vd)

«Έτος Καβάφη»-Βραβεύτηκαν μαθητές του Λυκείου Βυτίνας και του 15ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης (vd)

Δεκατρία (13) σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, βραβεύτηκαν σήμερα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης για την επιτυχημένη συμμετοχή τους στο σχολικό διαγωνισμό «2013 Έτος Καβάφη: Εμπνέομαι και Δημιουργώ».

Μεταξύ των σχολείων αυτών, βραβεύτηκαν και δύο σχολεία από την Αρκαδία. Το 15ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης, το οποίο δημιούργησε ένα βίντεο από ζωγραφιές των παιδιών, οπτικοποιώντας στην ουσία ένα ποίημα του μεγάλου ποιητή και το γενικό λύκειο Βυτίνας, το οποίο δημιούργησε ένα βίντεο αφιερωμένο στη ζωή, τη δράση και τη μεγάλη προσφορά του Καβάφη. 

Τα έργα των παιδιών αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή που συγκροτήθηκε.
Ο Κωνσταντίνος Π. Καβάφης, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το1863 (29 Απριλίου) και πέθανε στην ίδια πόλη το 1933 την ημέρα των γενεθλίων του. Υπήρξε, χωρίς αμφιβολία, η μεγαλύτερη πνευματική φυσιογνωμία της Αλεξάνδρειας. Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από το θάνατό του και γι’ αυτό το 2013 έχει χαρακτηριστεί Έτος Καβάφη.
Όλο το υλικό βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και είναι στη διάθεση όλων για να επισκεφθούν, να μελετήσουν και να θαυμάσουν όλες τις υποψηφιότητες.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...