Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Η πόλη σε τρεις ημέρες το πολύ θα έχει αδειάσει από τα σκουπίδια» υπόσχεται ο Δήμαρχος Τρίπολης

«Η πόλη σε τρεις ημέρες το πολύ θα έχει αδειάσει από τα σκουπίδια» υπόσχεται ο Δήμαρχος Τρίπολης

Το ζήτημα των σκουπιδιών αποτέλεσε το μοναδικό θέμα συζήτησης στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, που έγινε το βράδυ της Τετάρτης, στο Πνευματικό Κέντρο.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, είπε ότι προέκυψε η ανάγκη για τη σύναψη μίας προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα σε Περιφέρεια, Δήμο και Φορέα Διαχείρισης, για να γίνει ταχύτερη η μεταφορά των απορριμμάτων που είναι συσσωρευμένα στο χώρο της Αγίας Τριάδας, προκειμένου να καθαριστεί.

Το μεσημέρι υπήρξε αντίστοιχη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και ακολούθησε συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Παράλληλα, έγινε μία αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου, αφού μεταφέρθηκαν 45.000 €, που προβλέπονται στη σύμβαση αυτή.

«Η πόλη σε τρεις ημέρες το πολύ θα έχει αδειάσει. Έχει ήδη απομακρυνθεί περίπου το 40% των απορριμμάτων. Αφού, καθαρίσει η πόλη, θα αρχίσει η μεταφορά απορριμμάτων από την Αγία Τριάδα προς τη Φυλή. Για το σκοπό αυτό έχουν μισθωθεί αυτοκίνητα και μηχανήματα ιδιωτών, τα οποία εργάζονται καθημερινά προς την κατεύθυνση αυτή» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Ο Δημήτρης Νικολάου του ΚΚΕ είπε ότι «δεν συμφωνούμε με προγραμματικές συμβάσεις ούτε σε χώρους απόθεσης προσωρινής ή μόνιμης απόθεσης απορριμμάτων».

Τελικά, εγκρίθηκε η σύμβαση και αρνητικά ψήφισε μόνο ο Δ. Νικολάου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...