Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τελείωσε ο έλεγχος των ψηφοδελτίων στη Μεγαλόπολη - Μεγάλο παρασκήνιο με το εκλογικό τμήμα Ακόβου

Τελείωσε ο έλεγχος των ψηφοδελτίων στη Μεγαλόπολη - Μεγάλο παρασκήνιο με το εκλογικό τμήμα Ακόβου

Τελείωσε την Τετάρτη 4 Ιουνίου ο έλεγχος των ψηφοδελτίων των Δημοτικών εκλογών στην Μεγαλόπολη. Όπως σας έχουμε ξαναγράψει  οι 2 πλευρές  με την συνδρομή δικηγόρων εξέτασαν τα ψηφοδέλτια ένα- ένα και ο καθένας πλέον έχει κρατήσει τις σημειώσεις του.


Με βάση όσα  ανέδειξε η κάθε πλευρά θα πρέπει όποιος θέλει μέσα στις επόμενες 7 ημέρες να καταθέσει ένσταση στην οποία θα υπάρχει σαφής αναφορά σε ποια ακριβώς ψηφοδέλτια υπάρχει πρόβλημα.

Τις τελευταίες ημέρες στην Μεγαλόπολη όλη αυτή η διαδικασία ( αλλά και η πολύ μικρή διαφορά από μόνη της ) έχει ανοίξει νέες πληγές . Η κάθε πλευρά διαδίδει τις δικές της φήμες και εκτιμήσεις και φυσικά η κάθε πλευρά θεωρεί ότι θα είναι η επόμενη δημοτική αρχή.

Στην ουσία αυτή την στιγμή με όλα όσα συμβαίνουν και με όσα κυκλοφορούν σαν φήμες και σαν πληροφορίες στην πόλη έχει ακυρωθεί η ίδια η εκλογική διαδικασία. Παρόλο που δεν υπάρχει καμία επίσημη δήλωση από πλευράς του κ. Μπούρα, ο συνδυασμός του Δημοκρατική Συνεργασία δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα και είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα προσφύγει στο εκλογοδικείο. Η πλευρά Παπαδόπουλου σε αυτό το θέμα τηρεί στάση αναμονής και δείχνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση ανατροπής του αποτελέσματος.

Τι έχει βγάλει λοιπόν ο έλεγχος? Υπάρχουν μεμονωμένα  ψηφοδέλτια 1 η 2  σε κάποια τμήματα τα οποία θα εξεταστούν αν καλώς ακυρώθηκαν η αν κακώς θεωρήθηκαν έγκυρα. Είναι φανερό ότι η πλευρά του κ. Μπούρα θα επιδιώξει να βγάλει άκυρα κάποια ψηφοδέλτια του κ. Παπαδόπουλου και να μετατρέψει σε έγκυρα κάποια δικά της άκυρα. όπως σας  ανέφερα παραπάνω ήδη οι δικηγόροι έχουν καταγράψει ακριβώς ποια είναι αυτά.

Πρόβλημα όπως σας έγραψα και προχθές υπάρχει στο χωριό Κουρουνιού που ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν έχει μονογράψει και δεν έχει αριθμήσει ένα – ένα τα ψηφοδέλτια. Εδώ η κάθε πλευρά δίνει πάλι την δική της εκδοχή αλλά θεωρείται απίθανο να ακυρωθούν όλα τα ψηφοδέλτια ενός χωριού. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από αν έχει γραφτεί σωστά το πρακτικό και από το πως θα παρουσιάσει το θέμα στο δικαστήριο η κάθε νομική ομάδα των 2 πλευρών.

Άφησα για το τέλος το πρόβλημα με το χωριό Άκοβος. Εδώ πραγματικά υπάρχει το  μεγάλο θέμα! 38 ψηφοδέλτια του κ. Παπαδόπουλου που έχουν γραφτεί σαν έγκυρα στο βιβλίο πρακτικών , βρέθηκαν στον έλεγχο να είναι τρυπημένα με καρφίτσα. Μάλιστα η τρύπα δεν είναι εύκολα ορατή και υπάρχει στο ίδιο ακριβώς σημείο ανά 10 η 12 ψηφοδέλτια. Εδώ αναμένεται να επικεντρώσουν την προσοχή τους οι 2 αντίπαλοι , εδώ είναι που υπάρχει ο μεγαλύτερος θόρυβος.

Η πλευρά Μπούρα φαίνεται να υποστηρίζει ότι τα ψηφοδέλτια αυτά κακώς πέρασαν σαν έγκυρα  γιατί το τρύπημα τους έχει παραβιάσει την μυστικότητα της διαδικασίας και ότι αυτό έχει γίνει από κάποιους που θέλησαν να ελέγξουν κάποιους ψηφοφόρους του χωριού. Με βάση αυτό το σκεπτικό θα επιχειρήσουν να βγάλουν άκυρα αυτά τα ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Καφενείου η πλευρά Παπαδόπουλου υποστηρίζει ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος του συγκεκριμένου τμήματος , είναι συμπολίτης μας και όταν ρωτήθηκε για το θέμα απάντησε με βεβαιότητα ότι τα ψηφοδέλτια αυτά τα έλεγξε πολύ καλά κατά την καταμέτρηση και δεν διαπίστωσε ούτε αυτός , ούτε τα 4 μέλη της εφορευτικής το παραμικρό. Γι αυτό και τα καταμέτρησαν σαν έγκυρα. Με αφορμή λοιπόν αυτές τις αναφορές η πλευρά Παπαδόπουλου εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον όσων ήταν παρόντες στην καταμέτρηση γιατί πιστεύουν ότι κάποιος τρύπησε τα ψηφοδέλτια εκ των υστέρων.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι μας ότι τα πράγματα παίρνουν μια ακόμα χειρότερη εξέλιξη και αναμένεται να υπάρξει μεγάλη κόντρα.

Και στα 2 στρατόπεδα υπάρχει προβληματισμός αλλά το κυριότερο όλη η πόλη ασχολείται πλέον με την δικαστική εξέλιξη που θα υπάρχει.

Δεν ξέρω να σας πω αυτή την στιγμή ποια θα είναι η κατάληξη. Αυτό που σίγουρα ξέρω όμως είναι ότι όλα αυτά που γίνονται χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή από όλες τις πλευρές. Είναι αναμφισβήτητα δικαίωμα του  καθενός να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση του δίνει η νομοθεσία. Θα πρέπει όμως και οι 2 πλευρές να κινηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να διαφυλάξουν την ηρεμία και την συνοχή της κοινωνίας. Είναι όλοι υπεύθυνοι να  βάλουν πάνω από όλα τους πολίτες , τα προβλήματα τους και να διασφαλίσουν με τις πράξεις τους ότι η μικρή διαφορά που είχε το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν θα φέρει επιπλοκές στην κοινωνία.

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της διαδικασίας κάποιοι αν νικήσουν θα λένε ότι δικαιώθηκαν , ενώ αν χάσουν  θα ρίξουν τη ευθύνη στην  Ελληνική Δικαιοσύνη. Και αυτό ισχύει και για τις 2 πλευρές. Οπότε είναι απόλυτα φανερό ότι για πολλά χρόνια στο μέλλον θα μας ακολουθούν όλα όσα γίνονται σήμερα. Και δυστυχώς η κοινωνία μας θα διχαστεί ακόμα περισσότερο, εκτός και αν οι αιρετοί μας δείξουν την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση και κρατήσουν την υπεύθυνη στάση που είναι αναγκαία.

Πηγή - www.kafeneio-megalopolis.gr 

2 σχόλια

  • spuropoulos g
    spuropoulos g Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 00:13 Σύνδεσμος σχολίου

    ενώ αν ήταν άλλος με διαφορά δε θα τα επανακαταμετρούσε με τόσο μικρή διαφορά ε?? εδώ γίνανε εκβιασμοί και τραμπουκισμοί από τα χαϊβάνια που κρύβονται πίσω από τον Παπαδόπουλο, χαζός είναι ο Μπούρας να μην τα πάει Πρωτοδικείο??
    Και ο Παπαδόπουλος αμα ήθελε να δοκιμαστεί σα νέο άφθαρτο πρόσωπο να κατέβαινε μόνος του..όχι με 4 δημάρχους στην ουρά..ποιόν κοροιδεύει ότι δε θα κάνουν αυτοί κουμάντο? για την ψυχή της μάνας τους κατέβηκαν?? Όλοι για να ρίξουν το Μπούρα μαζεύτηκαν και τελικά αυτά κάνανε..και πάλι η μισή πόλη είναι μαζί του..Ένας ενάντια τους.

  • οχι αλλο ξεπεσμο
    οχι αλλο ξεπεσμο Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 17:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Οταν ο κ.Μπουρας δεν μπορει να αποδεχτει το αποτελεσμα ενω στο προσφατο παρελθον ειχε πει οτι δε θα κστεβσινε υποψηφιος κατι που δεν επραξε κανει οτι μπορει για να πσραμεινει για αλλους λογους ... μια αποφσση εκλογοδικειου πουσυνηθως ειναι ιδια με το αποτελεσμα οποτε υπαρχουν τετοιες διαφορες θα υποστει ο Μπουρας εκτος απο μεγαλη ηττα και μια αναξιοπιστια ονομα του

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...