Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η απάντηση Παυλή σε Σμυρνιώτη: «Δήμαρχο στην Τρίπολη δεν θα εκλέξουν τα δικαστήρια. Αποφάσισε ο λαός»

Η απάντηση Παυλή σε Σμυρνιώτη: «Δήμαρχο στην Τρίπολη δεν θα εκλέξουν τα δικαστήρια. Αποφάσισε ο λαός»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, με αφορμή την ένσταση που κατέθεσε ο Γιάννης Σμυρνιώτης ζητώντας επανάληψη των δημοτικών εκλογών.



Στην βασική του τοποθέτηση, ο Δημήτρης Παυλής είπε: «Σήμερα σάς κάλεσα, 40 μέρες πριν αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου, για να σας πω μερικά πράγματα, τι ακριβώς συμβαίνει όσον αφορά τα τεκταινόμενα στο Δήμο, τις φημολογίες που έχουν αναπτυχτεί το τελευταίο διάστημα και ποια είναι η δική μας άποψη.

Όλοι γνωρίζετε ότι η πλευρά του νυν Δημάρχου προέβη σε μια ένσταση. Αυτό βέβαια με τη λογική να αποφασίσει όχι ο λαός, αλλά κάποιοι άλλοι, ποιος θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος Τρίπολης.

Στην ένσταση που έχουν καταθέσει και διατηρούμε το δικαίωμα της αντένστασης,  που θα την κάνουμε, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος που να δικαιολογεί κάποια παράβαση ώστε το αποτέλεσμα να δίνει τη δυνατότητα μιας δεύτερης σκέψης ότι κάτι έχει συμβεί, ότι έχει επηρεαστεί ο κόσμος και δεν ψήφισε όπως ενδεχομένως θα ήθελε.

Ζητά να ακυρωθεί ο δικός μας συνδυασμός και να ξαναγίνουν οι εκλογές με τους υπόλοιπους συνδυασμούς και το δικό του.

Θέλω να δηλώσω δημοσίως ότι αυτό είναι περίσσιο θράσος, οι εκλογές μπορεί βέβαια να επαναληφτούν αλλά χωρίς το δικό του συνδυασμό, όχι το δικό μας!

Και για αυτό αν κάτι υπάρχει μεμπτό σε όλη αυτή την ιστορία αφορά τη συμμετοχή της δικής του παράταξης στις εκλογές, η οποία δεν έπρεπε να ανακηρυχτεί. Φανταστείτε ο εν ενεργεία δήμαρχος μίας πρωτεύουσας περιφέρειας να μην μπορούσε να συμμετάσχει στις εκλογές. Γνωρίζαμε το κώλυμα που είχε ο δικός του συνδυασμός από την αρχή της ανακήρυξης. Κρίναμε ότι η επιλογή του κόσμου θα εκφραστεί από την κάλπη. Είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε ένσταση αλλά δεν το κάναμε. Αφήσαμε να αποφασίσει ο κόσμος.

Δεν του βγήκε το αποτέλεσμα και έκανε ένσταση πιστεύοντας ότι θα υπάρξουν πολιτικές παρεμβάσεις, ότι θα πετύχει ένα άλλο αποτέλεσμα.

Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις αιτιάσεις της ένστασης του, δεν ανησυχώ καθόλου, έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και διατηρώ το δικαίωμα να αποφασίσω αν πάμε πάλι σε εκλογές χωρίς το συνδυασμό του Δημάρχου. Εμείς θα αποφασίσουμε την κατάλληλη στιγμή.

Έχω σκεφθεί πολλές φορές γιατί τα κάνει όλα αυτά και βέβαια είχα προειδοποιήσει σε ανύποπτο χρόνο τις υπηρεσίες του δήμου που επισκέφθηκα και σήμερα το πρωί να τηρήσουν τη νομιμότητα όσον αφορά στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και μάλιστα σε μία περίοδο εκλογική, μεταβατική, μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Όλοι γνωρίζουμε και ξέρουμε πολύ καλά ότι μπορεί να είχε την ευθύνη της διοίκησης αλλά δεν είχε δικαίωμα να προβαίνει σε προμήθειες και έργα δια λόγου.

Δεν βγήκε δήμαρχος και προσπαθεί κατά την άποψη μου να επηρεάσει τους πάντες και τα πάντα για να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Επίσης, προειδοποιώ τους προμηθευτές και εργολάβους να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους, όχι μαζί μου, μέχρι 31 Αυγούστου, για να είμαστε καθαροί από την 1η Σεπτεμβρίου.

Είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις η απερχόμενη διοίκηση να συνεργάζεται με τη νέα γιατί τρέχουν ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά ταυτόχρονα να συνταχθεί και ο νέος προϋπολογισμός και το νέο τεχνικό Πρόγραμμα. Πως μπορούμε εμείς να συνεργαστούμε όταν έχουμε ζητήσει επανειλημμένως να μάς δώσει γραφείο στο δημαρχείο και μάς έχει αρνηθεί; Εμείς προσπαθούμε να ενημερωθούμε καθημερινώς για όλα τα θέματα που τρέχουν στο δήμο.

Θα υπάρξει έλεγχος από όλες τις ελεγκτικές αρχές που προβλέπονται όχι μόνο για τη θητεία του νυν Δημάρχου, αλλά αυτός ο έλεγχος θα επαναλαμβάνεται με πρόταση που θα καταθέσω στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο στο τελευταίο έτος κάθε δημοτικής αρχής. Η αυθαιρεσία λαμβάνει τέλος και πρέπει να σοβαρευτούμε όταν διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα.
Έχουν πρεμούρα να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο που είχαν ξεκινήσει δυστυχώς και στο μέλλον. Αυτό ανακόπηκε με απόφαση του Λαού. Και αυτή την απόφαση δεν μπορεί  κανείς να την ανατρέψει γιατί δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σοβαρό.

Την επόμενη Δευτέρα θα γίνει η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης.

Όλοι αυτοί οι οποίοι τους οφείλουν από την πλευρά του Δήμου, να βρουν την άκρη στο πως θα πληρωθούν. Η νέα δημοτική αρχή δεν αναγνωρίζει καμία δαπάνη που δεν έχει τη νομιμότητα.»

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Μεταξύ άλλων, σε ερωτήσεις που τέθηκαν, είπε:

«-Αν επικαλεστώ τη μη νομιμότητα συμμετοχής του συνδυασμού του Δημάρχου, πάμε για εκλογές ξανά. Εδώ μπαίνει ένα ερώτημα, αν είναι σωστό αυτό, να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος από τη στιγμή που αποφάσισε.

-Ζητά ακύρωση του συνδυασμού επειδή δεν ήταν σωστή η αλφαβητική σειρά υποψηφίων του συνδυασμού μας. Απλά, να σας πω ότι η ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο είναι με αυτή τη σειρά. Αν εμείς είχαμε δόλο, μάς το επικύρωσε το δικαστήριο; Δηλαδή καλώς ή κακώς το είχαμε και θα επηρεάζαμε τη βούληση του Λαού; Δεν είναι δυνατόν αυτά τα πράγματα.

-Έχω βαρεθεί να ακούω απίστευτα πράγματα. Ένας άλλος λόγος είναι ότι στην υπεύθυνη δήλωση είχαμε βάλει δηλώσεις εθνικών εκλογών. Βάλαμε τις ίδιες δηλώσεις που βάλαμε και το 2010. Είναι γελοία πράγματα και να τα συζητήσουμε.

-Λένε ακόμα ότι σε κάποιο τμήμα τα ψηφοδέλτια ήταν 5 πόντους πιο κοντά σε ύψος! Απλοϊκά, απίστευτα πράγματα που επικαλούνται.

-Η σιγουριά με την οποία μιλά ο Δήμαρχος και διαρρέει ο ίδιος και το περιβάλλον του, έχουν σχέση με τις πολιτικές παρεμβάσεις που νομίζει ότι μπορούν να γίνουν. Αυτές είναι πρακτικές του παρελθόντος.

-Εμείς δεν ανησυχούμε και έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

-Είτε έχανα, είτε κέρδιζα, μία τακτική θα ακολουθήούσα και αυτό έχω κάνει μέχρι τώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι ποιον Δήμαρχο θέλει ο Λαός, δεν το αποφασίζουν τα δικαστήρια.

-Να μάθει να σέβεται ο κ. Δήμαρχος το αποτέλεσμα, όπως έκαναν και παλιότεροι Δήμαρχοι που έχασαν με λιγότερους σταυρούς και έκλεισε το θέμα εκεί. Όλα έχουν τα όρια τους.

-Δεν με θέλει στα πόδια του για να μην επηρεάζονται οι υπάλληλοι και ο κόσμος.

-Πάω στο Δημαρχείο και λείπουν όλοι. Έχουν εξαφανιστεί. Επικρατεί πλήρης διάλυση στο Δήμο.»

Αργότερα, θα ακολουθήσει βίντεο!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...