Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το «Σύστημα-Τατούλη» προσπαθεί να σωθεί με «Μεθόδους-Νικολάκου»

Το «Σύστημα-Τατούλη» προσπαθεί να σωθεί με «Μεθόδους-Νικολάκου»
Μακροσκελή απάντηση δίνει η πλευρά του υποψηφίου Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Οδυσσέα Βουδούρη για τα όσα ανέφερε η Ντίνα Νικολάκου («Εθελοντής Πολιτικός» με 7.000 € αποζημίωση τον μήνα ο εκλεκτός του Τσίπρα στην Πελοπόννησο»! ).
Ολόκληρη η απάντηση Βουδούρη…
«Οι Πελοποννήσιοι αρχίζουν και γνωρίζουν καλά το «Σύστημα-Τατούλη». Τόσο από τις καταγγελίες των πρώην στενών μέχρι πρότινος συνεργατών του Περιφερειάρχη, όσο και από τις αποκαλύψεις του Τύπου για τις οικογενειακές επιχειρήσεις συμφερόντων Τατούλη, οι οποίες έχουν αναλάβει έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με αδιαφανείς διαδικασίες και πενιχρά αποτελέσματα εφόσον έργα έχουν πληρωθεί και δεν έχουν ολοκληρωθεί. Έχουν στοιχειοθετηθεί ογκώδη φάκελοι και οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές
Είναι φυσιολογικό αυτό το σύστημα να μην μπορεί να επιβιώσει χωρίς τις αντίστοιχες προπαγανδιστικές μεθόδους. Το «έργο» αυτό έχει αναλάβει η εναπομείνασα αντιπεριφερείαρχης, κ. Νικολάκου. Ποιες είναι αυτές οι μέθοδοι;
  1. Να μην απαντάς ποτέ στα καίρια ερωτήματα.
  2. Να εξαπολύεις επιθέσεις, όπου η χειμαρρώδης χυδαιότητα του λόγου επικαλύπτει το κενό των επιχειρημάτων.
  3. Να ανασύρεις από το παρελθόν διάφορες δημοσιογραφικές αθλιότητες, γνωρίζοντας βέβαια πως πρόκειται περί αθλιοτήτων.
  4. Να δημιουργείς σύγχυση εκεί όπου ο αντίπαλός σου σαφώς υπερτερεί.
Ας δούμε μερικά παραδείγματα της «Μεθόδου-Νικολάκου».
1. Όλη η Πελοπόννησος (και όχι μόνο) αναρωτιέται πως γίνεται «Ένας Τατούλης να υπογράφει και… ένας Τατούλης να εισπράττει» (Το Ποντίκι, 20-03-2014). Όλη η Πελοπόννησος περιμένει πειστικές εξηγήσεις για το πώς τα έργα της Περιφέρειας εξελίχθηκαν σε μια οικογενειακή υπόθεση μόλις ο κ. Τατούλης εξελέγη. Ο Περιφερειάρχης παράτυπα δεν παραχώρησε την υπογραφή του στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη στις πάμπολλες περιπτώσεις ανάθεσης έργων σε συγγενείς πρώτου βαθμού (ακόμη και σε περιπτώσεις απλής συζήτησης ενός θέματος σε Περιφερειακό Συμβούλιο, που αφορά έως και δευτέρου βαθμού συγγενή περιφερειακού συμβούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος δεν μπορεί να παραβρίσκεται). Μέθοδος-Νικολάκου: σιγή ιχθύος.
 
2. Ο καθένας γνωρίζει (πλην της κ. Νικολάκου;) ότι υτικτο έργο των Βουτιάνων βασίστηκε σε αλλεπάλληλες μελέτες εταιρειών συμφερόντων Τατούλη, οι οποίες κατέληξαν… στο να παραμένει ανολοκλήρωτο το έργο, ενώ οι συνεχείς καταρρεύσεις έχουν συμπαρασύρει εκατομμύρια ευρώ. Στην τωρινή φάση του έργου εμπλέκεται (πάλι σύμπτωση;) εταιρεία που σχετίζεται πάλι με την οικογένεια Τατούλη. Το σχέδιο ΤΕΡΝΑ έχει εγκλωβίσει την Περιφέρεια στη υποχρέωση ετήσιας παραγωγής απορριμμάτων 150.000 τόνων για 28 χρόνια, αγνοώντας τη στόχευση για μείωση του όγκου των απορριμμάτων μέσω της διαλογής, της κομποστοποίησης και της ανακύκλωσης στην πηγή.
Όλα αυτά τα έχουμε αναδείξει τεκμηριωμένα, και η παράταξη και ο Οδυσσέας Βουδούρης προσωπικά. Μέθοδος-Νικολάκου: απαξιωτική επανάληψη του μότο «ο κ. Βουδούρης δεν γνωρίζει» (με το πες-πες, κάτι θα μείνει, κλασσική προπαγανδιστική μέθοδος).
 
3. Όταν μνημονιακά μίντια χτυπούσαν τον Οδυσσέα που αντιστεκόταν στη μνημονιακή διολίσθηση της ΔΗΜΑΡ, πιέζοντάς τον: «παραιτήσου, εφόσον το κόμμα δεν σε θέλει», ο Οδυσσέας απάντησε: «Το κόμμα δεν είναι μόνο η ηγεσία του, αλλά όλα τα μέλη, ακόμα και όσα διαφωνούν, το κόμμα είμαι ΚΑΙ εγώ». Η εφημερίδα, εφαρμόζοντας μέθοδο, που σίγουρα θα ενέκρινε η κ. Νικολάκου, εξαφάνισε το «ΚΑΙ» ώστε να δημοσιεύσει «το κόμμα είμαι εγώ»! Ο Οδυσσέας Βουδούρης δικαιώθηκε όταν η ΔΗΜΑΡ εγκατέλειψε επιτέλους την κυβέρνηση. Αλλά φυσικά η χρήση των πλαστογραφημένων δηλώσεων εντάσσονται στην Μέθοδο-Νικολάκου.
 
4. Η κ. Νικολάκου προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση μεταξύ της βουλευτικής απολαβής του Οδυσσέα Βουδούρη και της εθελοντικής προσφοράς του στο ανθρωπιστικό κίνημα. Πέραν του ότι ψεύδεται ακόμα και για το ύψος της βουλευτικής απολαβής (λεπτομέρεια), πρόκειται για μια βαθιά κακοήθεια, αλλά και για μια κουτοπονηριά.
 
Σε όλη τη ζωή του ο Οδυσσέας έχει βρεθεί εθελοντικά στα περισσότερα πεδία πολέμου της σύγχρονης εποχής. Στις μάχες σπίτι με σπίτι στον εμφύλιο του Σαν Σαλβαδόρ, όπου οι εθελοντές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα προσπαθούσαν να ανασύρουν τους τραυματίες από τα ερείπια, στη γενοκτονία της Ρουάντας όπου φυγάδευαν τους κυνηγημένους Τούτσι για να γλυτώσουν από το μακελειό, στην Πρίστινα και στο Βελιγράδι όπου κάτω από τις βόμβες τροφοδοτούσαν τα νοσοκομεία με φάρμακα, στην Παλαιστίνη για να αποκαταστήσουν τα ανάπηρα παιδιά, στο Κουρδιστάν και τον εμφύλιο της Σρι Λάνκα, στη μαρτυρική πολιορκημένη Gorazde της Βοσνίας, στους σεισμούς του Ιράν και της Τουρκίας, στον λοιμό του Μάλι και σε τόσα άλλα που θα γέμιζαν ένα βιβλίο. Και η μόνη αμοιβή του ήταν να νοιώθει πραγματικά χρήσιμος εκεί που οι ανάγκες είναι μέγιστες. Ήταν και παραμένει ακόμα και σήμερα μάχιμος ιατρός, δηλαδή κάθε άλλο από επαγγελματίας πολιτικός. Αυτά για την κακοήθεια.
 
Η κουτοπονηριά συνίσταται στο ότι η κ. Νικολάκου δεν αντιλαμβάνεται πόσο καταστροφική είναι για τον κ. Τατούλη η σύγκριση με τον Οδυσσέα Βουδούρη. Ποια είναι η κοινωνική προσφορά του κ. Τατούλη; Το διαβόητο «Έργο Πολιτών» για να βολευτούν ημέτεροι με μηνιαίους μισθούς των 9.000 ευρώ και με σειρά σκανδάλων, που βρίσκονται σήμερα στον εισαγγελέα; Ο κ. Τατούλης εδώ και 24 χρόνια είναι επαγγελματίας πολιτικός. Βουλευτής από το 1990, βιοποριζόμενος αποκλειστικά από δημόσιο χρήμα επί ¼ του αιώνα! Πράγματι, πότε δούλεψε ως γιατρός για τελευταία φορά ο κ. Τατούλης;
 
Η Μέθοδος-Νικολάκου είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα του Συστήματος-Τατούλη. Τα αναπάντητα ερωτήματα και η δυσφορία που προκαλούν ακόμα και στο δικό τους στρατόπεδο, τους οδηγούν σε προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες αναμενόμενο είναι να ενταθούν.
Η δική μας απάντηση θα είναι ξεκάθαρη και σταθερή: η Πελοπόννησος πρέπει να γυρίσει σελίδα για να γίνει τόπος ανάπτυξης και αλληλεγγύης.
Για το Γραφείο Τύπου της «Πελοπόννησος Πρώτα»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...