Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δέδες: «Είμαστε απέναντι στο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό μοντέλο που εφαρμόζει η Περιφέρεια» (vd)

Δέδες: «Είμαστε απέναντι στο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό μοντέλο που εφαρμόζει η Περιφέρεια» (vd)
Παρουσίαση της διακήρυξης των αρχών και των στόχων του συνδυασμού του, έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες, το όνομα του οποίου είναι "Πελοποννησιακή Συνεργασία" και εκφράζει την ανάγκη για μια μεγάλη συνεύρεση υγειών πολιτικών δυνάμεων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, σήμερα από την Τρίπολη.
Μεταξύ άλλων στη συνάντηση αυτή τονίστηκαν τα εξής:
"Το 2010, η εφαρμογή του Καλλικράτη αποτέλεσε μια ιστορική τομή για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς κλήθηκε να εφαρμοστεί με συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης".
"Στις εκλογές του Μαΐου θα κριθεί αν η Περιφέρεια μπορέσει να κάνει το μεγάλο άλμα της προς τα εμπρός, την έξοδο της προς το μέλλον", "είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, καταξιωμένα στελέχη, με διαδρομή στις τοπικές μας κοινωνίες, έχουμε αφήσει το όνομα μας το στίγμα μας, είμαστε μια συνένωση δυνάμεων από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, απέναντι σε ένα μεγάλο στοίχημα, για τα ζητήματα του τόπου και της περιφέρειας μας", "απευθυνόμαστε στους πολίτες που είναι έξω από τη λογική της ηττοπάθειας και σε αυτούς που μπορούν να μιλήσουν με τη γλωσσά της αληθείας", "δεν ασχολούμαστε με την πολιτική για βιοποριστικούς λογούς, θα είμαστε εδώ και μετά τις εκλογές, άσχετα με το αποτέλεσμα", "δε θέλουμε να δώσουμε στις εκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος", "προωθούμε μια άλλη διοίκηση, γνωρίσαμε ένα σύστημα με κυρία χαρακτηριστικά τον αυταρχισμό, το συγκεντρωτισμό και την έλλειψη δημοκρατίας, εμείς προωθούμε ένα ανοιχτό σύστημα με επίκεντρο τον πολίτη, με συλλογική λειτουργια και διαβούλευση, θέλουμε να φέρουμε τον πολίτη στο επίκεντρο, να εκφράσει τη γνώμη του", "δε μπορούμε να αφήσουμε το θεσμό της περιφέρειας να πνιγεί".
Υποστήριξε ότι διαθέτουν ένα μεγάλο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιφέρειας Πελοποννήσου που θα μπορεί να οδηγήσει την Πελοπόννησο προς τα εμπρός, με ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις.
Επιπλέον είπε "αυτό που λείπει είναι ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, αναγκαίο όσο ποτέ για την κοινωνική συνοχή και είναι καθήκον της περιφέρειας", "μέσα από τη συλλογική δράση και δουλεία θα σχεδιάσουμε μαζί τις λύσεις, είναι συλλογική υπόθεση, θέλει τόλμη και ρίσκο για να εκτεθείς δημόσια και να διεκδικήσεις την ψήφο από τους πολίτες"!
"Σε επίπεδο περιφέρειας έχει επικρατήσει ένα μοντέλο που έφερε τη χωρά μας σε αυτή την κατάσταση, συγκεντρωτικό, αυταρχικό, αντιδημοκρατικό, που δεν προσέφερε τίποτα σε κανέναν", τόνισε!
Όσον αφορά τα έργα για τα οποία κατηγορείται ο Τατούλης ότι δίνει στην οικογένεια του, είπε ότι "θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρχει το άγριο μάτι των θεσμών που θα πρέπει να τα ελέγχει, στα ζητήματα της ηθικής κριτής είναι ο λαός".
Τέλος δήλωσε ότι "εμείς διαφοροποιηθήκαμε από την αρχή, δεν έχουμε μια εφήμερη παρουσία στα πελοποννησιακά πράγματα, είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε, θέλουμε να κριθούμε με βάση το πρόγραμμα και την πολιτική μας, γιατί εμείς δεν μαθαίνουμε τα προβλήματα από τα ΜΜΕ, τα ζούμε κιόλας"...!
Σχετικά με το ψηφοδέλτιο ενημέρωσε ότι η ανταπόκριση είναι περά του αναμενόμενου και συμπλήρωσε ότι έχει συγκροτηθεί ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων και στους 5 νομούς της Περιφέρειας.
Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη
Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...