Menu
RSS
Δευτέρα, 30/11/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Αυτοί είναι οι 5 υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία – Δείτε τα βιογραφικά τους!

Αυτοί είναι οι 5 υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία – Δείτε τα βιογραφικά τους!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το βουλευτικό του ψηφοδέλτιο στην Αρκαδία και το www.kalimera-arkadia.gr παρουσιάζει τα πέντε πρόσωπα.

mitropouloumaria

ΜΑΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Μαρία Μητροπούλου γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στην Τρίπολη Αρκαδίας. είναι διπλωματούχος πολιτικός επιστημών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Μάρκετινγκ και Brand και εξειδίκευσης στην Επίλυση της Προσφυγικής Κρίσης. 
Εργάζεται σε οικογενειακή επιχείρηση στην Τρίπολη από μικρή ηλικία. Ως γυναίκα και εργαζόμενη γνωρίσει τις ανάγκες και τα προβλήματα των κατοίκων της Αρκαδίας. 
Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές συμμετέχει στο σύνδυασμο του κυρίου Δέδε « Νέπο Δρόμοι για την Πελοπόννησο» λαμβάνοντας 508 ψήφους. 

------------------------------------------------------------------------

43176166 110208926624110 4289849254056296448 n

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ

 • Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1952
 • Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι Διδάκτωρ Νομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης
 • Ανέπτυξε δράση εναντίον της δικτατορίας, μετέχοντας στη 10μελή «Επιτροπή Αγώνα της Νομικής»
 • Εργάστηκε στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στις Βρυξέλλες.
 • Από το 1982 δικηγορεί στην Αθήνα
 • Διετέλεσε καθηγητής του εργατικού δικαίου στη Στρατιωτική Σχολή ΕυελπίδωνΔιετέλεσε ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου Εργασίας επί της Οικουμενικής Κυβέρνησης
 • Επί Πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του ΥΒΕΤ, θέση από την οποία παραιτήθηκε διαφωνώντας με τον πυρήνα της βιομηχανικής πολιτικής και τους χειρισμούς της τότε ηγεσίας του ΥΒΕΤ
 • Μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στο ψηφοδέλτιο επικρατείας στις εκλογές Νοεμβρίου 1989 και Απριλίου 1990 και στο ψηφοδέλτιο του Νομού Αρκαδίας στις εκλογές 2000, 2004 και 2007
 • Το Μάϊο 2010 αποχώρησε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., καταγγέλλοντας τη μνημονιακή πολιτική
 • Έκτοτε ενεργοποιείται .πολιτικά στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α
 • Μιλάει γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά.
 • Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

------------------------------------------------------------------------

48935208 10156463763644900 3100393082592428032 n

ΜΑΡΙΝΟΣ ΡΟΥΣΙΑΣ

Γεννήθηκα στο Σέρβου Αρκαδίας το 1981. Είμαι πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση και Διαχείριση έργων και Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Από το 2006 έως το 2015 εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας, με εξειδίκευση στη διαχείριση έργων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (ΕΣΠΑ) και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Παράλληλα, από το 2006 έως το 2014 εργάστηκα ως εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Πειραιά με πλήρη προσόντα και ωράριο.

Από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Νοέμβριο του 2016 εργάστηκα ως επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), με τομέα ευθύνης τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση και την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων (ΕΣΠΑ, ΕΟΧ, LIFE κ.λ.π.) στο πλαίσιο εποπτείας και συντονισμού των δύο Επιτελικών Δομών ΕΣΠΑ (Ενέργεια και Περιβάλλον) του ΥΠΕΝ.

Έκτοτε, ανέλαβα ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Εσωτερικών με τομέα ευθύνης: α) τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση και την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, β) τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και οργάνωση καθώς και την υλοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού (Πρόγραμμα ΦιλόΔημος, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κ.λ.π.), και γ) τη διαχείριση σημαντικών θεμάτων που άπτονται της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.

------------------------------------------------------------------------

mavrasarantopoulou

ΜΑΥΡΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η Μαύρα Σαραντοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Κατάγεται από το Λεβίδι Αρκαδίας. Σπούδασε δημοσιογραφία, ενώ είναι φοιτήτρια επί πτυχίω του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει ολοκληρώσει κύκλους σπουδών πάνω στη μουσική (κλασικό πιάνο) και το θέατρο.

Εργάζεται ως δημοσιογράφος πολιτικού ρεπορτάζ από τα 18 της χρόνια. Ξεκίνησε στις εφημερίδες και τα sites του Πειραιά, καλύπτοντας το Πειραϊκό- Ναυτιλιακό ρεπορτάζ. Συνέχισε στην τηλεόραση, στο τμήμα σύνταξης ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star Channel, καθώς και στο Start Media της Κέρκυρας ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων.

Εδώ και τέσσερα χρόνια εργάζεται στην ελληνική κυβέρνηση, στο γραφείο τύπου του Μ. Μαξίμου.

Προέρχεται από οικογένεια βιοπαλαιστών με βαθιές δημοκρατικές και αριστερές ρίζες. Οι γονείς της εργάτες, έχουν υπάρξει μέλη της Νεολαίας Λαμπράκη και του ΚΚΕ , ενώ ο παππούς της που την επηρέασε βαθιά ως προσωπικότητα,  ήταν ΕΠΟΝίτης και αντάρτης του ΕΛΑΣ.

 Η ίδια ξεκίνησε την κινηματική της δράση ως μέλος της ΚΝΕ και αργότερα του ΚΚΕ. Το 2011 προσχώρησε στον Συνασπισμό και αργότερα στο ΣΥΡΙΖΑ.

------------------------------------------------------------------------

51794207 2243944252497016 2020530406209617920 n

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

Μεγάλωσε στην Τρίπολη όπου και γεννήθηκε το 1979.

Διετέλεσε την τριετία 2015-2018, Πρόεδρος του εθνικού φορέα εξωστρέφειας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την προώθηση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων. [Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).]

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη των Τμημάτων Ενέργειας και Μεταφορών, ενώ υπήρξε μέλος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας. Εντάχθηκε στην αριστερά και τη Νεολαία Συνασπισμού το 1999, με ενεργή συμμετοχή σε κοινωνικά, φοιτητικά και περιβαλλοντικά κινήματα.

Σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη «Χημεία και Τεχνολογία Περιβάλλοντος» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υλοποίησε ερευνητική δραστηριότητα σε ζητήματα διαχείρισης περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής. Καθώς επίσης αφιέρωσε ιδιαίτερη σημασία και απασχολήθηκε σε τομείς βιώσιμης ανάπτυξης.

Ασχολήθηκε ενεργά σε πολιτιστικές δραστηριότητες, συμμετείχε σε θεατρικές ομάδες και θεατρικές παραστάσεις.

Αγαπά τον αθλητισμό ενώ υπήρξε ο ίδιος αθλητής του μπάσκετ στο Γυμναστικό Σύλλογο Αρκαδίας.

Αρθρογραφεί στον Τύπο για θέματα πολιτικά, θέματα της ειδικότητάς του αλλά και θέματα ποικίλου ενδιαφέροντος.

© 2019 - www.kalimera-arkadia.gr

3 σχόλια

 • Ανώνυμος
  Ανώνυμος Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 22:52 Σύνδεσμος σχολίου

  Καλή επιτυχία σε όλους τους αγωνιστές από το παλιό το ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο και την ΝΔ. Εκτός από την πρώτη κοπέλα που φαίνεται η μόνη καθαρή και η μόνη που φαίνεται μέσα στην πόλη

 • Α.Δ.
  Α.Δ. Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 20:18 Σύνδεσμος σχολίου

  Γνωριζω προσωπικα τη Μαρια Μητροπουλου και την οικογενεια της. Αξιζει πραγματικα τη στηριξη των προοδευτικων και δημοκρατικων πολιτων της Αρκαδιας και εχει να προσφερει μεσα απο τις γνωσεις, τη νεοτητα και το ηθος της. Αρκετα πια με την ψηφο - υποχρεωση προς οπου μας στρεφουν οι κλικες και τα κατεστημενα. Ξερουμε που οδηγουν τη χωρα. Δωστε τοπο και φωνη στους νεους μηπως και ελπιζουμε σε ενα καλυτερο αυριο..
  Καλη επιτυχια ΣΥΡΙΖΑ, καλη επιτυχια Μαρια.

 • Anonymous
  Anonymous Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 09:18 Σύνδεσμος σχολίου

  Όλοι πλην της πρώτης απέκτησαν υπόσταση πολιτική, κοινωνική, εργασιακή από το ΣΥΡΙΖΑ. Ο δε Παπαηλίου 26 φορές πολιτευτής και χωρίς σταυρό βουλευτής. Και το τελειωτικό.....Βιογραφικό εν έτει 2020. ¨...ενώ ο παππούς της που την επηρέασε βαθιά ως προσωπικότητα, ήταν ΕΠΟΝίτης και αντάρτης του ΕΛΑΣ". Πρίν 75 χρόνια δηλαδή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...