Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τη Νότια Κυνουρία επισκέφθηκε ο Μαρίνος Ρουσιάς

Τη Νότια Κυνουρία επισκέφθηκε ο Μαρίνος Ρουσιάς

Το Λεωνίδιο επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνος σχεδιασμού και υλοποίησης των επιτυχημένων προγραμμάτων “Φιλόδημος Ι” και ‘’Φιλόδημος ΙΙ’’ , κ. Μαρίνος Ρουσιάς.

Στο δημαρχείο της πόλης συζήτησε με το δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπο Λυσίκατο και μέλη της δημοτικής αρχής, για την πορεία εφαρμογής των προγραμμάτων στο δήμο.

Στη συνέχεια μαζί με τον κ. Λυσίκατο επισκέφθηκαν το αρχοντικό ιδιοκτησίας της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Λεωνιδίου που ανήκει στην Ι.Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Ο κ. Ρουσιάς ενημέρωσε το δήμαρχο Ν. Κυνουρίας, ότι η πρόταση του Δήμου για συντήρηση, αποκατάσταση και επανάχρησή του κτηρίου σε πνευματικό κέντρο, προϋπολογισμού 1 εκατ. Ευρώ, εντάσσεται στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά και την υπογραφή από τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομίας κ. Στάθη Γιαννακίδη, υπογραμμίζοντας την εξαιρετική συνεργασία κράτους, αυτοδιοίκησης και της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας & Κυνουρίας, προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας.

Στη συνέχεια ο κ. Ρουσιάς επισκέφθηκε τον Τυρό, όπου συνομιλώντας με επαγγελματίες του τουρισμού σχετικά με τις ευκαιρίες τοπικής ανάπτυξης τόνισε πως «ήδη στον Τυρό έχουν χρηματοδοτηθεί 3 σημαντικά έργα υποδομής, προϋπολογισμού άνω των 3 εκατ. ευρώ. Αυτά είναι η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης όλης της Δημοτικής Ενότητας, αλλά και η επανάχρησή δύο σημαντικών κτηρίων, του παλιού ελαιουργείου και του δημοτικού σχολείου. Τέτοιου είδους υποδομές συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα περισσότερες δυνατότητες στην προσέλκυση νέων επισκεπτών. Επιπρόσθετα, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχει υπογραφεί και να έχει εκδοθεί το ΦΕΚ χαρακτηρισμού της θαλάσσιας περιοχής στον Τυρό ως καταδυτικό πάρκο. Οι επαγγελματίες της περιοχής, σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο, πρέπει να ενημερωθούν από ειδικούς, ώστε να κατανοήσουν όλο το εύρος των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που ανοίγονται. Έτσι, νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, περισσότεροι νέοι μας θα απασχοληθούν και ο Τυρός έχει τη δυνατότητα να γίνει πόλος έλξης για τους λάτρεις του ειδικού αυτού τουρισμού από όλον τον κόσμο.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...