Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εκλογές 2019 | Η εξόρμηση του ΚΚΕ (μ-λ) στην Αρκαδία (εικόνες)

Εκλογές 2019 | Η εξόρμηση του ΚΚΕ (μ-λ) στην Αρκαδία (εικόνες)

Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 του Ιούνη, κλιμάκιο του ΚΚΕ(μ-λ) πραγματοποίησε διήμερη εξόρμηση στην κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο. Το Σάββατο επισκέφτηκε την Τρίπολη, όπου τοποθετήθηκαν χαρτόνια σε κεντρικούς κόμβους και πλατείες, μοιράστηκε η προκήρυξη, προβλήθηκε η «Προλεταριακή Σημαία», ενώ δόθηκε συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, η οποία και βιντεοσκοπήθηκε.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε τη Μεγαλόπολη, όπου, αφού τελείωσε ένα ξαφνικό «μπουρίνι», που «άδειασε» την κεντρική πλατεία, πραγματοποίησε τοποθέτηση χαρτονιών και μοίρασμα προκηρύξεων στους κεντρικούς δρόμους και την πλατεία. Οι σύντροφοι του κλιμακίου πριν φύγουν άφησαν και κάποιες προκηρύξεις και φύλλα της «Π.Σ». σε φιλόξενο κεντρικό καφενείο, όπου υπήρξε νωρίτερα συζήτηση με ντόπιους. Η εξόρμηση συνεχίστηκε προς Σπάρτη και Γύθειο. Τοποθετήθηκε πανό σε γέφυρα, καθώς και χαρτονιών, σε κόμβους εισόδου στη Σπάρτη και στο Γύθειο, καθώς και μέσα στην πόλη του Γυθείου, όπου απαντήθηκε και αστυνομική πρόκληση, περί «παράνομης τοποθέτησης χαρτονιών».  Η πρώτη ημέρα έκλεισε με την επιστροφή στην Τρίπολη.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν τοποθετήσεις χαρτονιών σε κόμβους του δρόμου Λεβιδίου-Τρίπολης, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στον ΟΑΕΔ (και συνθηματογράφηση), στο Νοσοκομείο Τρίπολης. Χαρακτηριστική «εικόνα» απ΄ το κέντρο της Τρίπολης ήταν πως τα χαρτόνια που είχαν τοποθετηθεί την προηγούμενη μέρα, ήταν άθικτα και πως υπήρχε παντελής έλλειψη άλλου προεκλογικού υλικού, είτε των κυρίαρχων αστικών κομμάτων, είτε των ρεφορμιστικών και όσων αναφέρονται στην Αριστερά. Η εξόρμηση συνεχίστηκε προς το Αργος και το Ναύπλιο.

Στην πόλη του Άργους τοποθετήθηκαν χαρτόνια, μοιράστηκε η προκήρυξη, ωστόσο λόγω του έντονου καύσωνα δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη η παρουσία κόσμου, ενώ υπήρξε αναμονή και επανειλημμένη επικοινωνία για πιθανή ραδιοφωνική συνέντευξη η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε (όχι με ευθύνη του κλιμακίου). Αντ΄ αυτής έγινε μια σχετική δημοσίευση σε τοπικό μέσο ενημέρωσης. Πανό αναρτήθηκε επίσης έξω απ το Νοσοκομείο του Άργους καθώς και τοποθέτηση χαρτονιών. Στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε επίσης τοποθέτηση χαρτονιών στο λιμάνι, σε κόμβους και στο Νοσοκομείο, καθώς και διάδοση της προκήρυξης. Η εξόρμηση συνεχίστηκε προς το Λουτράκι, όπου κυριαρχούσε ένα απόλυτα «τουριστικό» κλίμα (τοποθετήθηκαν χαρτόνια στην είσοδο της πόλης, έξω απ΄ το κλειστό και ερειπωμένο πλέον εργοστάσιο της Pepsico-Ήβη) και στη συνέχεια προς Ξυλόκαστρο, όπου τοποθετήθηκε ένα ακόμα πανό σε γέφυρα, κι όπου ολοκληρώθηκε η εξόρμηση.

Μία γενική «εικόνα» που ήταν έκδηλη παντού, ήταν η απουσία «πολωτικού» κλίματος ανάμεσα στους βασικούς «μονομάχους» (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ), η απουσία όχι μόνο «προεκλογικού», αλλά και πολιτικού κλίματος, η απουσία πολιτικής παρέμβασης όλου του φάσματος (απ’ τα κυρίαρχα κόμματα και μέχρι το ΚΚΕ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά), ακόμα και κάποιας έστω «ένδειξης» για αυτήν (αφισών, προκηρύξεων, πανό, εκδηλώσεων). Όσον άφορα τον απλό κόσμο, εκφράστηκε, απ΄ τη μια πλευρά, η δεκτικότητα  του στην παρέμβαση της Οργάνωσής μας, αλλά – απ΄ την άλλη –  και μια – εξηγήσιμη – αίσθηση «κούρασης» και ψυχολογίας «ψαλιδισμένων προσδοκιών» και «ανυπαρξίας» διεξόδου και προοπτικής. Μια κατάσταση που έχουν φυσικά καλλιεργήσει, όλα αυτά τα χρόνια στο λαό, με τα λόγια και κυρίως με τα έργα τους, οι δυνάμεις του συστήματος.

Η Οργάνωσή μας θα συνεχίσει την παρέμβαση της και τη δράση της και σ΄ αυτές τις περιοχές, απευθυνόμενη στο λαό, στους εργαζόμενους και στη νεολαία, στους αγωνιστές του κινήματος. Και όχι μόνο προεκλογικά φυσικά!

20190615_12534120190615_19510920190616_10290920190616_10362420190616_10363220190616_10485320190616_124007

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...