Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παναγιώταρος στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Η μεγαλύτερη μπίζνα, η εποίκιση της Ελλάδος»

Παναγιώταρος στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Η μεγαλύτερη μπίζνα, η εποίκιση της Ελλάδος»

«Η μεγαλύτερη μπίζνα, η εποίκιση της Ελλάδος» είναι κατά τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο οι ροές προσφύγων και μεταναστών προς τη χώρα μας σύμφωνα με όσα είπε απολογούμενος στην δίκη για την εγκληματική οργάνωση. Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με την απολογία του πρώην βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαραμπαρούση και στη συνέχεια με αυτήν του Ηλία Παναγιώταρου.

Και οι δύο κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δήλωσαν πως τους εξέφραζε η Χρυσή Αυγή από την δεκαετία του 1990 και προσδιόρισαν την ιδεολογική τους τοποθέτηση στον εθνικιστικό πατριωτικό χώρο, με τον κ. Παναγιώταρο να δηλώνει επιπλέον «χριστιανός ορθόδοξος» και τον κ. Μπαρμπαρούση να δηλώνει πως τα αρχαιοελληνικά σύμβολα, όπως το γαμμάδιο, «δεν θα τα χαρίσει στον Χίτλερ».

Απολογούμενος ο Ηλίας Παναγιώταρος είπε αρχικά πως το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα η Τοπική Νίκαιας ετοίμαζε διανομή τροφίμων, κάτι που έλεγαν μέχρι και τις απολογίες τους στο δικαστήριο όλοι οι εμπλεκόμενοι. Στη συνέχεια ωστόσο ο πρώην βουλευτής τροποποίησε τα λεγόμενά του όταν από Έδρας ενημερώθηκε πως οι συγκατηγορούμενοί του πλέον ισχυρίζονται πως η κινητοποίηση της Τοπικής αφορούσε επικείμενη ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου στην περιοχή. Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος «μπορεί να γινόταν ομιλία, δεν το ξέρω, ήξερα για διανομή μετά από κάποιες ημέρες».

Ο κ. Μπαρμπαρούσης δήλωσε πως δεν είναι κομμουνιστής «γιατί οι κομμουνιστές εδώ είναι εχθροί της Ελλάδας», δεν είναι καπιταλιστής «γιατί και αυτοί έχουν κάνει παρόμοια εγκλήματα (σ.σ.: με τους κομμουνιστές)... κρεμάγανε παιδιά στην Κύπρο» και δεν είναι εθνικοσοσιαλιστής «γιατί οι Γερμανοί έχουν κάνει εγκλήματα εδώ». Μάλιστα σε ερώτηση της προέδρου γιατί αναφέρθηκε στον εθνικοσοσιαλισμό, ο κ. Μπαραμπαρούσης απάντησε «για να μην το ξεχάσω γιατί ξέρω πως σας ενδιαφέρει αυτό».

Ο κατηγορούμενος είπε πως για πρώτη φορά κατέβηκε υποψήφιος σε περιφερειακές εκλογές με την Χρυσή Αυγή το 2010 μετά από πρόταση που είχε δεχθεί σε ένα μνημόσυνο που είχε πάει για τους ανθρώπους «έσφαξε ο Άρης Βελουχιώτης... Ένα Σύνταγμα ολόκληρο Κυριακή του Πάσχα» και ότι επειδή πήγε πολύ καλά και είχε εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς το 2012 συμφώνησε να κατέβει και στις βουλευτικές εκλογές. Μέχρι το 2010, όπως είπε, πήγαινε σε εκδηλώσεις για την Έξοδο του Μεσολογγίου και σε άλλες για τις «σφαγές από τους συμμορίτες».

© ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...