Menu
RSS
Κυριακή, 07/06/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Τι θα γίνει με το Άγιο Φως; Οι ενέργειες του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Βλάση

Τι θα γίνει με το Άγιο Φως; Οι ενέργειες του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Βλάση

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει, όπως κάθε χρόνο, η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα με το κυβερνητικό αεροπλάνο, όπως αναφέρει το "Βήμα".

Επίσης πρόθεση της Aegean είναι να διανέμει το Αγιο Φως, όπως κάνει χρόνο, σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Το ερώτημα όμως που υπάρχει είναι πόσο εφικτό είναι αυτό; Δεδομένου ότι το Ισραήλ θα πρέπει πρώτα να επιτρέψει την προσγείωση του αεροσκάφους, τη στιγμή που οι πτήσεις προς και από το Ισραήλ έχουν ανασταλεί σε μεγάλο βαθμό λόγω του κορωνοϊού.

Αλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι το Ισραήλ ήταν από τις πρώτες χώρες αναφοράς του ιού και χώρα με αριθμό κρουσμάτων

Ηδη ο Αρκάς υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, αλλά και για τα εκκλησιαστικά Κώστας Βλάσης έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, προς το πρωθυπουργικό γραφείο κτλ για το Αγιο Φως.

Και τούτο παρά το γεγονός ότι γνωρίζει πως εάν τελικά οι ισραηλινοί επιτρέψουν την προσγείωση του αεροπλάνου, τότε κινδυνεύει να μείνει, όταν επιστρέψει, σε καραντίνα 14 ολόκληρες ημέρες, αφού ως μέλος της κυβέρνησης δεν μπορεί να αποφύγει αυτόν τον κανονισμό.

Βγήκε έξω από την χώρα επέστρεψε στη χώρα, σημαίνει 14 μέρες καραντίνα.

Το θέμα δεν έχει κλείσει και δεν πρόκειται να κλείσει, αφού η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι ρευστή και ουδείς γνωρίζει ακόμα εάν θα υπάρχει το Μεγάλο Σάββατο έξαρση του ιού ή όχι. Ωστόσο υπάρχει κάτι που ο υφυπουργός Εξωτερικών παρακολουθεί πολύ προσεκτικά: Τις κινήσεις των Ρώσων. Οπως και εμείς έτσι και οι Ρώσοι στέλνουν αεροσκάφους για να μεταφέρουν στην πατρίδα τους το Αγιο Φως.

Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι οι Ρώσοι έχουν αποφασίσει (ή έχουν συμφωνήσει με τους ισραηλινούς) να στείλουν το αεροπλάνο, αλλά απ΄αυτό να μην αποβιβαστεί κανείς. Απλούστατα θα έρθει κάποιος από τον Πανάγιο Τάφο στο αεροπλάνο να τους παραδώσει το Αγιο Φως και αμέσως μετά το αεροσκάφος να αναχωρήσει για τη Μόσχα. Δεν αποκλείεται να γίνει το ίδιο και με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αν και ακόμα απόφαση δεν έχει ληφθεί. Ούτε θα ληφθεί άμεσα.

Εάν τελικά το Αγιο Φως έρθει στην Ελλάδα, δημιουργείται άλλο ένα θέμα. Θα υπάρξει στο αεροδρόμιο υποδοχή αρχηγού κράτους; Με εύζωνες ως τιμητικό απόσπασμα; Με κόκκινο χαλί; Με εκπροσώπους κομμάτων και της Εκκλησίας; Πάλι ουδείς γνωρίζει, αλλά θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που θα επικρατήσει το Μεγάλο Σάββατο. Ωστόσο μάλλον δεν προβλέπεται συνωστισμός στο αεροδρόμιο.

Αλλά εάν το Αγιο Φως έρθει στην Ελλάδα, τι θα γίνει με τις εκκλησίες; Οι εκκλησίες, ισχύει ακόμα ότι θα λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών, δηλαδή μ΄έναν ιερωμένο και μ΄έναν ψάλτη και την λειτουργία της εβδομάδας των παθών καθώς και της Αναστάσεως θα την παρακολουθήσουν οι πιστοί από την τηλεόραση. Κατά πάσα πιθανότητα θα την παρακολουθήσουν τηλεοπτικώς από τη Μητρόπολη όπου θα μεταφερθεί και το Αγιο Φως εάν τελικά έρθει.

7 σχόλια

 • MARY
  MARY Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 12:12 Σύνδεσμος σχολίου

  Και φυσικά, επομένως, να κινούμαστε όλοι ελεύθερα!!! Τι κλειστήκαμε στα σπίτια...

 • Αγγελική
  Αγγελική Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 10:59 Σύνδεσμος σχολίου

  Εδώ ο κόσμος χάνεται...

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 02:01 Σύνδεσμος σχολίου

  Πάντως έστειλε στη Β Μακεδονία συγχρητήρια για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, τα συλλαλητήρια που έτρεχε για να πάρει ψήφους τα ξέχασε.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 16:33 Σύνδεσμος σχολίου

  Με τους αποκλεισμένους στα αεροδρόμια του εξωτερικού τι κανει; Υφυπουργός απόδημου Ελληνισμού δεν ειναι; Μόνο το Άγιο Φως τον ενδιαφέρει;

 • Χρήστος
  Χρήστος Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 14:50 Σύνδεσμος σχολίου

  Συμφωνώ.υπουργε μου κάνε ότι μπορείς.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 13:38 Σύνδεσμος σχολίου

  ΜΑ ΤΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΝΕΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ) ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.

 • Λίνα κ.
  Λίνα κ. Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 13:38 Σύνδεσμος σχολίου

  Λίγος, ελάχιστος, πουθενάς ως εκεί που δεν παίρνει.Αρκεί να απασχολεί τον τύπο με ανοησίες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...