Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις Δημάρχων και Αντιδημάρχων - Ποιες βεβαιώσεις πρέπει να έχουν σύμβουλοι και πρόεδροι χωριών!

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις Δημάρχων και Αντιδημάρχων - Ποιες βεβαιώσεις πρέπει να έχουν σύμβουλοι και πρόεδροι χωριών!
Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 986) εξαιρούνται από τον προσωρινό περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών εν όλω στην Επικράτεια για το χρονικό διάστημα από 23 Μαρτίου 2020 έως και 6 Απριλίου 2020 οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι (που ορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 59, παρ. 2 και 7 του ν. 3852/ 2010) όλων των δήμων. Ο δήμαρχος δύναται να επιδεικνύει στα όργανα ελέγχου εφαρμογής των μέτρων (άρθρο πρώτο, παρ. 7 της ανωτέρω Κοινής Υπουργικής Απόφασης) την απόφαση ανακήρυξής του από αρμόδιο πολυμελές πρωτοδικείο (άρθρο 44 του ν. 3852/ 2010) και ο αντιδήμαρχος την απόφαση ορισμού του (άρθρο 59, παρ. 5 του ν. 3852/ 2010).
Από τα περιοριστικά αυτά μέτρα εξαιρούνται, επίσης, οι μετακινήσεις αιρετών οργάνων των δήμων και των κοινοτήτων από και προς την εργασία τους, που συνδέεται με την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους (όπως πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, εντεταλμένοι σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων, κ.ά.), και οι οποίες δεν μπορεί να ασκηθούν με άλλο τρόπο (παρ. 2α του άρθρου πρώτου της εν λόγω κοινής Υπουργικής απόφασης).
Για την ορθή εφαρμογή της διάταξης αυτής ο Δήμαρχος θα πρέπει να χορηγήσει στα εν λόγω όργανα βεβαίωση, η οποία θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά τα κάτωθι στοιχεία:
- Στοιχεία ταυτότητας του αιρετού (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ΑΔΤ ή αριθμό διαβατηρίου, αιρετό αξίωμα στο δήμο)
- Τόπος κατοικίας (ταχυδρομική διεύθυνση)
- Τόπος εργασίας: ταχυδρομική διεύθυνση του δημοτικού καταστήματος, όπου παρέχει τις υπηρεσίες του ο αιρετός
- Λόγω του ότι οι αιρετοί δεν είναι υπάλληλοι του δήμου όπου έχουν εκλεγεί το πλαίσιο «Ωράριο εργασίας» εκλαμβάνεται ως ο απαιτούμενος χρόνος για την επιμελή άσκηση των αιρετών τους καθηκόντων και θα συμπληρωθούν ανάλογα τα πεδία:
α) ώρα προσέλευσης:…… /ώρα προβλεπόμενης αποχώρησης:………. Η το εξουσιοδοτημένο απ’ αυτόν όργανο, σύμφωνα με το άρθρο 88 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (κυρωτ. Ν. 3463/ 2006)
β) ώρα προβλεπόμενης αποχώρησης λόγω υπερωριακής απασχόλησης:……
- Χρονικό διάστημα ισχύος της βεβαίωσης/ Πάγιας Διάρκειας:
Η ως άνω βεβαίωση χορηγείται με πρωτότυπη υπογραφή του Δημάρχου και με στρογγυλή σφραγίδα. Στην ως άνω βεβαίωση θα συμπεριλαμβάνεται και οποιαδήποτε άλλη απαραίτητη πληροφορία, η οποία σχετίζεται με την άσκηση των καθηκόντων του αιρετού, εξαιτίας των οποίων προκύπτει υποχρέωση για μετακίνηση κατά τη διάρκεια της εργασίας του.
Το μετακινούμενο αιρετό όργανο οφείλει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και τη βεβαίωση κίνησης, σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή.
Προς διευκόλυνση των Δημάρχων επισυνάπτεται, στο Παράρτημα, πρότυπο της βεβαίωσης κίνησης των αιρετών των Δήμων.

10 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 14:22 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΜΕΝΗ ΜΗΛΙΑ ΧΤΥΠΑΝΕ . . . ΠΑΝΤΩΣ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ , ΠΟΥ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΓΑΝΤΑΣ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ .

  • Ο  ΝΑΝΟΣ
    Ο ΝΑΝΟΣ Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 12:53 Σύνδεσμος σχολίου

    10.40 ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ . ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΕΚΑΝΑ ! ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝ ΚΑΙ ΝΑΝΟΣ ΕΓΩ ! ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΝΟΙ. ΖΗΤΑΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΝΑΝΟΣ ΜΙΛΗΣΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΕΩ. ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 12:16 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ , ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ . ΕΑΝ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ . ΜΙΛΑΕΙ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ . ΚΑΙ ΝΑΙ . ΕΚΑΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ .

  • ΧΑ  ΧΑ  ΧΑ ΧΑ
    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 11:12 Σύνδεσμος σχολίου

    ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΦΛΙΤ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΦΗΚΑΝΕ ΣΤΟΥς ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΥΣ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

  • ΝΑΝΟΙ  ΚΑΙ  ΓΙΓΑΝΤΕΣ
    ΝΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 11:10 Σύνδεσμος σχολίου

    10.40 Και οι νανοι εχουν φωνη και λενε την αληθεια ! Ναι χασαμε τον πατριωτη να καθαρισει με τον κορονοιο . Δεν τον εθιξε κανεις . Χαθηκε ο γιγαντας της πολιτικης και η παρεα του. Και τωρα τι θα κανουμε χωρίς τον μεγα πετρο χαθηκαμε Ωιμε συμφορα που μας βρηκε.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 10:40 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ, ΝΑΝΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ

  • χασαμε  το  Πετρο  στοπ
    χασαμε το Πετρο στοπ Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 09:24 Σύνδεσμος σχολίου

    τελευταια δεν ακουγεται ο Πετρος και με εχει ανησυχησει αυτο . Λέτε να συνηδητοποιησε οτι ξοφλισε και αποταβηχτηκε στο ησυχαστηριο του και αρχισε να γραφει τα απομνημονευματα του . ειδες τελικά ενας ιος φερνει τα πανω κατω. ρε που ειναι ο Πέτρος ο μεγαλος ανμορφωτης του Μοριά και των περιχωρων. Που εκανε και εξαγωγη αναπτυξης . που ειναι ο Πετρος οεο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 22:45 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΟΥ ΕΙΣΑ ΒΡΕ 21,04 ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ.... ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΣΟΥ.
    ΠΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΡΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ, ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗ. ΣΤΙΣ 8 ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 12 ΦΕΥΓΟΥΝ . ΟΛΟΙΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.. ΕΤΣΙ ΔΕ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ....

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 21:04 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΏΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ!!
    ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ;
    ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΛΑΓΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ.
    ΕΓΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ 8 ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΥΟΥΣ.
    ΣΟΥ ΛΕΊΠΕΙ Η ΣΤΟΡΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΑΧΝΕΙΣ;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 16:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Και τι να την κάνουν την άδεια αυτή; οι της Τριπολιτσάς οι άρχοντες άφαντοι είναι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...