Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα πολιτική θύελλα πυροδοτεί η υπόθεση Καλογρίτσα | Καταγγελία για Παππά ότι ήθελε να επηρεάσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Νέα πολιτική θύελλα πυροδοτεί η υπόθεση Καλογρίτσα | Καταγγελία για Παππά ότι ήθελε να επηρεάσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Νέες αναταράξεις - που έρχονται να προστεθούν στο ήδη τεταμένο κλίμα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις στην Προανακριτική Επιτροπή - πυροδοτεί το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σχετικά με την κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και τις αναφορές του στον Νίκο Παππά και στελέχη της πρώην κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Καλογρίτσας σε δικαστική του αντιδικία με την λιβανέζικη εταιρεία, CCC, καταγγέλλει τον Νίκο Παππά και τους τότε ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, ότι προσπάθησαν να  επηρεάσουν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016. Όπως αναφέρεται, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι είχε πάρει 3 εκατ. ευρώ εικονικό δάνειο  από την εταιρεία για να πληρώσει την τηλεοπτική άδεια.

 

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. «Πριν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ο κ.Τσίπρας, ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο «μαγαζί», όπως έλεγε ο κ. Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων ανατριχιαστικών για τη Δημοκρατία μας πληροφορούνται οι Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας:

«Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ ή όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς;  Αντί να λέει λόγια του αέρα, περιμένουμε σήμερα τις απαντήσεις του».

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε χθες ανακοίνωση, στην οποία έκανε, μεταξύ άλλων, για «σοκαριστικές αποκαλύψεις που ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας»

Στο ζήτημα, από την πλευρά της κυβέρνησης, επανήλθε την Κυριακή και ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Ν.Δ,. Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΪ, κάλεσε τον κ. Παππά «να υποβάλει μήνυση σε βάρος του κ. Καλογρίτσα για συκοφαντική δυσφήμηση, εάν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του», όπως σημείωσε. «Ο κ. Τσίπρας τώρα που τα έμαθε οφείλει να μην κρύβεται και να πάρει αποφάσεις. Αν και είναι αστείο να πιστέψουμε ότι ο κ. Παππάς τα έκανε χωρίς να τα ξέρει (ο Τσίπρας)», πρόσθεσε ακόμη, θέτοντας στο «κάδρο» και τον πρώην πρωθυπουργό.

Αμεση διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη ζήτησε και το Κίνημα Αλλαγής, θέτοντας σειρά ερωτημάτων: «Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς; Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου; Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές;», διερωτάται η Χαρ. Τρικούπη.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχόλιό του, επίσης το Σάββατο, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις»,

Προσθέτει, μάλιστα, ότι «ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν». «Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι», σχολιάζει.

kathimerini.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...