Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εξώδικο της Ό. Γεροβασίλη στην «Καθημερινή» - Ζητά επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος

Εξώδικο της Ό. Γεροβασίλη στην «Καθημερινή» - Ζητά επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος

Θα κατατεθεί μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας καθώς και κατά παντός υπευθύνου

Εξώδικο της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη επέδωσε δικαστικός επιμελητής στην εφημερίδα Καθημερινή για το χθεσινό δημοσίευμα στο οποίο «εμπεριέχονταν συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικές  και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπο της».

Η Ό. Γεροβασίλη σημείωσε ότι αν δεν υπάρξει επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα όπως ο νόμος ορίζει.

Επίσης σε λίγη ώρα θα κατατεθεί μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας καθώς και κατά παντός υπευθύνου.

Το δημοσίευμα της «Καθημερινής»

Υπενθυμίζεται ότι χτες η εφημερίδα «Καθημερινή» επανέφερε στην επικαιρότητα στην τραγωδία στο Μάτι επικαλούμενη ηχητικό ντοκουμέντο μεταξύ του τέως αρχηγού της Πυροσβεστικής, Γ. Ματθαιόπουλου, και του αξιωματικού της υπηρεσίας, Δ. Λιότσου, ο οποίος είχε οριστεί από την Εισαγγελία ως πραγματογνώμονας για τις συνθήκες της τραγωδίας και τις ευθύνες της Πυροσβεστικής σ’ αυτήν.

Ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής φέρεται να προειδοποιεί και να απειλεί τον αξιωματικό για τα ευρήματά του και να του ζητά να «θάψει» στοιχεία, ζητώντας του παράλληλα να παρουσιάσει τα απολύτως απαραίτητα στη Δικαιοσύνη.

«Θάψε τα, μην μπλέξεις, σου μεταφέρω άνωθεν εντολές, πολιτικές, από το υπουργείο, μη δείξεις ονόματα, θα τα βάλεις με την περιφερειάρχη, φτιάχτα απλά, ο άνεμος, τα πεύκα, μέσα στα σπίτια, τα αυθαίρετα και μην γράψεις για ευθύνες ανωτέρων σου. Θα σε σκίσουμε… θες καμία δυσμενή;», φέρεται να λέει μεταξύ άλλων ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Στο ίδιο ντοκουμέντο που επικαλείται η εφημερίδα, ο τέως αρχηγός μπλέκει και την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, χωρίς να την κατονομάζει. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα: «Η υπουργός αυτό μου είπε. Κάλεσέ τον και πες του μη γράψει για ευθύνες ανωτέρων και μη γράψει ότι ευθύνεται ο δήμαρχος, η Δούρου ή κάποια υπηρεσία ή το Δασαρχείο».

Έντονη αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ

«Η πραγματικότητα είναι ότι καμία παρέμβαση δεν υπήρξε και ούτε θα μπορούσε να υπάρξει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στις έρευνες για το Μάτι. Η άθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας θα πέσει στο κενό και οι εμπνευστές της θα κληθούν να λογοδοτήσουν» ανέφερε μεταξύ άλλων χτες η αξιωματική αντιπολίτευση.

Από την πλευρά της η Ό. Γεροβασίλη, απευθυνόμενη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, τον κάλεσε να ψάξει αλλού να στηρίξει «την αναίσχυντη πολιτική καπηλεία των νεκρών της τραγωδίας στο Μάτι».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει νωρίτερα: «Ολα αυτά, σχεδόν δύο χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προκαλούν ανατριχίλα. Αλλά και οργή σε όλους τους Ελληνες, καθώς συμπληρώνουν την εικόνα που είχαν αποκομίσει για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση η κυβέρνηση Τσίπρα. Δύο χρόνια μετά την τραγωδία κι ακόμη δεν έχουμε μάθει όλη την αλήθεια. Τώρα φαίνεται ότι για αυτό συνέβαλαν οι κραυγαλέες απόπειρες συγκάλυψης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησαν πολλά κρίσιμα στοιχεία στο σκοτάδι. Πρακτικές σαν κι αυτές που καταγγέλλονται δεν χωρούν σε δημοκρατικά πολιτεύματα».

http://www.avgi.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...