Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όλοι οι ΚΑΔ για τα 800 ευρώ | Όλη η λίστα με τις πληττόμενες, ποιοι μπαίνουν στα μέτρα της καραντίνας

Όλοι οι ΚΑΔ για τα 800 ευρώ | Όλη η λίστα με τις πληττόμενες, ποιοι μπαίνουν στα μέτρα της καραντίνας

Τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων που οι εργαζόμενοι βγαίνουν σε αναστολή και θα δικαιούνται το επίδομα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Οι ΚΑΔ αυτοί θα μπορούν να συμμετάσχουν και στην επιστρεπτέα προκαταβολή αλλά θα ανασταλλούν και οι φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις

Άνοιξε η πλατφόρμα ΕΡΓΑΝΗ για την υποβολή των αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Νοέμβριο λόγω της καραντίνας. Οι επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία και οι πληττόμενες βάσει των ΚΑΔ μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι θα εισπράξουν το επίδομα των έως 800 ευρώ.

Επίσης εκτός απο το δικαιώμα των αναστολών οι επιχειρήσεις που οι ΚΑΔ τους περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν και αναστολή στις υποχρεώσεις τους σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ενώ αναστέλλονται και οι δόσεις των δανείων τους.

Η προθεσμία για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τους που έχουν κλείσει λήγει στις 24 Νοεμβρίου ενώ για τις πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και των εργαζομένων τους λήγει στις 7 Δεκεμβρίου. Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ θα γίνει για τους εργαζόμενους που έκλεισε η επιχείρηση με κρατική εντολή στις 27 Νοεμβρίου ενώ για αυτές που έχουν πληγεί βάσει ΚΑΔ στις 11 Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr μόνο εάν η σύμβαση εργασίας τους τίθεται για πρώτη φορά σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη. Δηλαδή αν ένας εργαζόμενος ήταν σε αναστολή τον Απρίλιο και τώρα εργάζεται σε άλλο εργοδότη, δεν χρειάζεται να υποβάλλει εκ νέου δήλωση για την νέα αναστολή του Νοεμβρίου.

Ειδικά για τον Νοέμβριο, η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα δηλωθούν σε αναστολή, θα υπολογισθούν αναλογικά με τις ημερολογιακές ημέρες της αναστολής επί του ποσού των 800 ευρώ, αντί των 534 ευρώ.

Το μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα υπολογιστεί αναλογικά με βάση τις ημερολογιακές (και όχι τις εργάσιμες) ημέρες της αναστολής και με ποσό αναφοράς τα 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Όλοι οι ΚΑΔ ανα περίπτωση
ΚΑΔ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι
Παρατίθεται πίνακας με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των δραστηριοτήτων που αναστέλλονται. Δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στους ΚΑΔ του κατωτέρω Πίνακα. Επιχειρήσεις που έχουν πολλαπλές δραστηριότητες συνεχίζουν τη λειτουργία τους ως προς δραστηριότητες που δεν καταλαμβάνονται από τους ΚΑΔ του παρακάτω Πίνακα. Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση πενταψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων.

Πατήστε εδώ για να δείτε την περιγραφή των ΚΑΔ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...