Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νίκος Φίλης: "Κουραφέξαλα το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία"

Νίκος Φίλης: "Κουραφέξαλα το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία"

Την "αιρετική" ατζέντα της αριστεράς για τις σχέσεις κράτους- εκκλησίας με αιχμή των "συνταγματικό αποχριστιανισμό" της πολιτείας, την κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία και την επανεξέταση της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος, ανοίγει εκ νέου ο πρώην υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, σημειώνοντας πως και ο ίδιος έπεσε θύμα εκκαθαρίσεων και πλήρωσε για τις θέσεις του αυτές με την αποπομπή του από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις σχετικές απόψεις του Ν. Φίλη, αποκάλυψε η εκπομπή secret στα Παραπολιτικά 90,1 με τον Π. Τζένο, και διατυπώθηκαν στο πλαίσιο κομματικής εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Φιλης υποστηρίζει:

"Δεν τολμήσαμε να προχωρήσουμε στον πλήρη διαχωρισμό εκκλησίας- κράτους", "έπρεπε να δώσουμε μάχη να μην αναγράφεται στο Σύνταγμα πως επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθοδοξία", "το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία συνιστά χριστιανική κατήχηση, πρόκειται για κουραφέξαλα".

 Αφήνει να εννοηθεί πως  "χρειάζεται επανεξέταση η μισθοδοσία των κληρικών από το κράτος διότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε μόνο τους χριστιανούς ιερείς και όχι τους εκπροσώπους άλλων θρησκειών".

 Αναφέρεται στην αποπομπή του από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για "εκκαθαρίσεις".

"Μπορεί εγώ να έφυγα από το Υπουργείο γιατί μπήκε θέμα από την Εκκλησία. Πριν διώξει εμένα ο Τσίπρας από το Υπουργείο είχε διώξει ο Ιερώνυμος τους εκπαιδευτικούς, τους θεολόγους, που είχαν πάρει μέρος στην εκπόνηση των προγραμμάτων με τη συναίνεσή του από τα διάφορα όργανα της εκκλησίας . Είναι λυπηρό η αριστερά να συμπράττει,  έστω με αυτό τον τρόπο, δεν λέω ότι υπήρξε συνεννόηση, να συμπράττει σε τέτοιου είδους εκκαθαρίσεις στο χώρο της πολιτικής και στο χώρο της εκκλησίας...." υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Ακούστε το επίμαχο ηχητικό απόσπασμα: 

9 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 09:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Δυστυχώς υπάρχουν νοσταλγοί του εμφυλίου,ξυπνάνε και κοιμούνται να αιματοκυλίσουν πάλι την Ελλάδα μας,γιατί;απλά είναι προσκυνημένοι-κατευθυνόμενοι-απάτριδες .....με εφιαλτικό μυαλό,αυτό που γίνεται σήμερα στη Συρία έγινε την περίοδο του εμφυλίου που δυστυχώς ...τον νοσταλγούν!

  • ΓΙΑ ΤΟΝ 21:26
    ΓΙΑ ΤΟΝ 21:26 Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 22:15 Σύνδεσμος σχολίου

    21:26 ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ............ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ........ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΣΤΟ 3% ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ!!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 21:26 Σύνδεσμος σχολίου

    20:04 Αυτό που λέγεται μπετόβλακας. Εσύ. Θα απαντήσεις σ' αυτό που σε ρώτησαν για το τι σου πρόσφεραν στο σχολείο τα θρησκευτικά ως μάθημα κι αν σ' αυτά χρωστάς το ότι είσαι (αν είσαι) χριστιανός ή θα πιπιλάς την καραμελίτσα περί ΣΥΡΙΖΑ κι άλλες τέτοιες μαλ@@@, γιατί δεν έχεις τι να απαντήσεις; Περιμένω να δω πού θα φτάσει η βλακεία σου

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 20:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Το μόνο που προσφερει αυτό το μάθημα,είναι "πελάτες"για τους ρασοφόρους,οι οποίοι λένε μετά¨στην ελλάδα το 98%είναι χ.ο..."

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 20:04 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΡΙΖΑ....... ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ - ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ!!!! ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ...........

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 18:35 Σύνδεσμος σχολίου

    18:26 Γιατί ρε λεβέντη, τι ακριβώς σου προσέφερε εσένα το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο; Κι εσύ το έκανες κι εγώ το έκανα και τόσοι άλλοι επίσης. ΟΚ. Όλα λκαλά μέχρι εδώ. Από το μάθημα των θρησκευτικών έγινες χριστιανός ορθόδοξος; Αν δηλαδή δεν υπήρχε καθ΄όλου αυτό το μάθημα, θα ήσουν μουσουλμάνος, μωαμεθανός ή άθεος;

  • ΝΙΚΟΣ
    ΝΙΚΟΣ Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 18:26 Σύνδεσμος σχολίου

    ΧΩΡΙΣ , ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ & ΡΑΣΟ..... ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ
    ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ.......ΧΑΪΒΑΝΙΑ..........

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 15:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Μακάρι να είχε γίνει ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας από τον ΣΎΡΙΖΑ. Θα ήταν από τα ελάχιστα καλά που θα είχε κάνει για τον τόπο.

  • Γιώργος
    Γιώργος Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 15:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Το πιο ανούσιο μάθημα που υπάρχει στο Ελληνικό σχολείο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...