Menu
RSS
Πέμπτη, 16/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μειώνει ΦΠΑ και ΕΦΚ σε ενέργεια και καύσιμα το Βέλγιο – Αντίστοιχα μέτρα σε Ολλανδία Πορτογαλία, Κύπρο και Γερμανία

Μειώνει ΦΠΑ και ΕΦΚ σε ενέργεια και καύσιμα το Βέλγιο – Αντίστοιχα μέτρα σε Ολλανδία Πορτογαλία, Κύπρο και Γερμανία

Τη μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, καθώς και τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στη βενζίνη και το diesel ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Βελγίου.

Πιο αναλυτικά, το ΦΠΑ στο φυσικό αέριο θα μειωθεί στο 6% για το διάστημα 1/4-30/9/2022, ενώ παρατάθηκε μέχρι το Σεπτέμβριο η μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης, παρατείνεται το κοινωνικό τιμολόγιο μέχρι το Σεπτέμβριο, ενώ θα δοθεί επιταγή ύψους 200 ευρώ για τα νοικοκυριά που θερμαίνονται με πετρέλαιο.

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στη βενζίνη και το diesel θα μειωθεί κατά 0,175 ευρώ/λίτρο.

Ανάλογα μέτρα και σε άλλες χώρες 

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ, μια σειρά από κυβερνήσεις προχωρούν σε αντίστοιχα μέτρα μείωσης του ΦΠΑ και του ΕΦΚ. Για παράδειγμα, η Ολλανδία έχει ήδη ανακοινώσει μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια, στο 9% από 21% που είναι σήμερα. 

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έχει εξαγγείλει μείωση του φόρου πετρελαιοειδών κατά ποσό ίσο με την πιθανή αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ. 

Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης έχει ανακοινώσει και η Κύπρος, υπολογίζοντας ότι θα μειώσει την τιμή της βενζίνης κατά 7 λεπτά του ευρώ. 

Σε αντίστοιχη κατεύθυνση προτίθεται να κινηθεί και η Γερμανία, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει πως συμφωνεί με την προοπτική προσωρινής μείωσης του ΕΦΚ σε βενζίνη και diesel για ένα τρίμηνο, με στόχο η μείωση των τιμών ανά λίτρο να φτάσει στα 0,2 ευρώ.  

https://energypress.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...