Menu
RSS
Παρασκευή, 14/08/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Κωνσταντινόπουλος: «Απαράδεκτο θεσμικά αυτό που συνέβη στη Βουλή»

Κωνσταντινόπουλος: «Απαράδεκτο θεσμικά αυτό που συνέβη στη Βουλή»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 8 Απριλίου 2022
«Απαράδεκτο θεσμικά αυτό που συνέβη στη Βουλή»

Βασικά σημεία της σημερινής δήλωσης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Αταίριαστοι»:

Για τη διακοπή της σύνδεσης Ζελένσκι στο Κοινοβούλιο της Κύπρου όταν αναφέρθηκε η Πρόεδρος στις θηριωδίες της Τουρκίας κατά την εισβολή: «Ως άνθρωποι και ως παράταξη, είμαστε απέναντι σε κάθε εισβολή και οποιονδήποτε παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Άρα, δεν είμαστε ούτε με τον Πούτιν, ούτε με τον Ζελένσκι. Επειδή από την αρχή είχαμε ταχθεί με την εφαρμογή των ενιαίων κανόνων του διεθνούς δικαίου, μπορούμε σήμερα να σχολιάσουμε με τον τρόπο που το κάνουμε. Η διακοπή της σύνδεσης του κ. Ζελένσκι κατά την ομιλία του στην Κυπριακή Βουλή μας θλίβει γιατί πρέπει να κατανοήσει ότι για να ζητάει όσα, πολύ σωστά ζητάει, για τη χώρα του πρέπει να κατανοεί τη θέση των χωρών με ανάλογες εμπειρίες, όπως η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Ο κ. Ζελένσκι είχε μια μεγάλη ευκαιρία κατά την ομιλία του στην Κύπρο  να μιλήσει πραγματικά για το διεθνές δίκαιο που δεν αφορά μόνο την Ουκρανία, αφορά κάθε χώρα και κάθε παραβίαση.

Για την ομιλία του μαχητή του Αζόφ στην Ελληνική Βουλή: «Εμείς ως κόμμα δεν παίρνουμε ίσες αποστάσεις, άρα μπορούμε να τοποθετηθούμε με σαφήνεια.  Ο Πρόεδρος της Βουλής, στη διάσκεψη Προέδρων, πήρε εντολή να μιλήσει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας στο ελληνικό Κοινοβολούλιο, ως εκλεγμένος Πρόεδρος του λαού που δέχεται επίθεση. Ως ΠΑΣΟΚ, αυτό ήταν που απαντήσαμε σε όσους είχαν αμφιβολίες για αυτή την ομιλία, ότι όποια κι αν είναι η άποψη της κάθε παράταξης για τον κ. Ζελένσκι εφόσον είναι εκλεγμένος πρόεδρος της Ουκρανίας, οφείλουμε να τον ακούσουμε, έστω. Ήταν απαράδεκτο θεσμικά αυτό που συνέβη στη Βουλή. Δεν έπρεπε να το έχει επιτρέψει ο Πρόεδρος της Βουλής, έχει απόλυτη ευθύνη για αυτό. Ζητήσαμε χθες εξηγήσεις και δεν πήραμε τις κατάλληλες απαντήσεις. Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να επιμείνει «στη μεγάλη εικόνα».  Όμως το γεγονός ότι χάθηκε η μεγάλη εικόνα είναι ευθύνη των διοργανωτών της ομιλίας, άρα της κυβέρνησης. Έπρεπε να μιλήσει μόνο ο Πρόεδρος της Ουκρανίας. 

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 13:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Κι εσύ στο κανάλι της π@@τσας ρε Σούλη; Τουλάχιστον καθαρίστηκες από τα σκ@@@ φεύγοντας;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 12:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Το χειροκροτησες όμως. Το να μάς πεις και συ;;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 12:01 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΟ ΠΉΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΆ ΛΌΓΩ ΚΟΎΤΡΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΣ!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 11:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι θες και πας σ'αυτο το κανάλι Οδυσσέα; Αφού ξέρεις καλά ότι είναι... παράρτημα και πρατήριο της Πειραιώς;; Πρόσεχε διότι έτσι δεν θα φτάσεις ποτέ στην Ιθάκη (επανεκλογή). Καλοί οι Αρκάδες αλλά τιμωρουν. Προς τα αριστερά Οδυσσέα, προς τα αριστερά!!!

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...