Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μητσοτάκης: "Οι εκλογές θα γίνουν σε 12 μήνες"

Μητσοτάκης: "Οι εκλογές θα γίνουν σε 12 μήνες"

Οι εκλογές θα γίνουν σε 12 μήνες, την Άνοιξη του '23 ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», ενώ αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο είπε «δεν αλλάζω τους κανόνες του παιχνιδιού και δεν τους προσαρμόζω στις τρέχουσες συνθήκες και στις δικές μου προτεραιότητες».

«Η ΝΔ δεν είναι το συντηρητικό κόμμα το οποίο θυμόμαστε. Μπορεί να πατάει στη συντηρητική της παράδοση, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζει ότι οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε απαιτούν αλλαγές, προσαρμογές και αυτό είναι τελικά η πρόοδος. Πρόοδος είναι η αναγνώριση της ανάγκης να αλλάξεις αυτά τα οποία πρέπει να αλλάξουν» σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Επίσης ανέφερε ότι οι εκλογές κερδίζονται στο Κέντρο υπογραμμίζοντας: «Και ναι, η χώρα πρέπει να κυβερνιέται από το Κέντρο. Το Κέντρο τελικά ως πεδίο συγκερασμού των πλειοψηφικών δυνάμεων, γιατί πάντα οι περισσότεροι πολίτες αυτοπροσδιορίζονται κοντά στο Κέντρο».

Ο πρωθυπουργός επιπλέον υπογράμμισε ότι αυτοδυναμία δεν σημαίνει μονοκρατορία της ΝΔ. «Έχουμε διευρύνει την παράταξη, έχουμε αξιοποιήσει πολύ σημαντικό στελεχικό δυναμικό, το οποίο δεν ανήκει στην ΝΔ και δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι θα μπορούσε να ενταχθεί σε μια κυβέρνηση της ΝΔ» δήλωσε.

Αναφερόμενος στα μέτρα για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα είπε: «Ένας από τους λόγους που η επεξεργασία τού σχεδίου μάς πήρε χρόνο, είναι γιατί θέλαμε να είναι απολύτως κοστολογημένο. Ο προϋπολογισμός του 2021τελικά αποδείχθηκε ότι πήγε καλύτερα, άρα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μέρος της χρηματοδότησης θα έρθει από τα υπερέσοδα του προϋπολογισμού, ενώ στις παρεμβάσεις που ανακοινώσαμε κινηθήκαμε έχοντας πάντα κατά νου και την επίτευξη των δημοσιονομικών μας στόχων».

Για την τουρκική επιθετικότητα σημειώνει ότι είναι σαν καρδιογράφημα. «Δεν είναι συνεχής. Θέλω να βλέπω τους μεγάλους κύκλους. Είχαμε μια πολύ μεγάλη ένταση πριν από δέκα μέρες. Καταστήσαμε απολύτως σαφές με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους, ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό και σταμάτησε. Μπορεί σε μια βδομάδα να ξεκινήσει και πάλι, αλλά πρέπει να βλέπουμε τις τάσεις συνολικά και να μην περιοριζόμαστε. Παρά το γεγονός ότι είχαμε αυτή την έξαρση των υπερπτήσεων, εμφανίζεται μία τάση εκτόνωσης, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2020» αναφέρει.

Έχουμε τη δυνατότητα να περιχαρακώσουμε τα δύσκολα προβλήματά μας, ενδεχομένως να τα αφήσουμε για λίγο στην άκρη και να συζητήσουμε προοπτικές μιας πιο θετικής ατζέντας, χωρίς να υπάρχει μεγάλη ένταση. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε με αυτοπεποίθηση, με καλή διάθεση, αλλά ταυτόχρονα και με απόλυτη αποφασιστικότητα να μην ανεχτούμε συμπεριφορές, οι οποίες ξεπερνούν τα όρια» συμπληρώνει ο πρωθυπουργός.

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 12:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν μάς είπε πότε θα εξοφλήσει το κόμμα του τα 400 εκατομμύρια πού χρωστάει. Πότε;;;;;;;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 08 Μαϊος 2022 22:05 Σύνδεσμος σχολίου

    ΈΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΝΔ

  • TRIPOLITSA
    TRIPOLITSA Κυριακή, 08 Μαϊος 2022 19:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Έχει να πέσει γέλιο με όσους και όσες πιστεύουν ότι θα χάσει ο Μητσοτάκης........

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 08 Μαϊος 2022 18:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Κουληηηηηη, πες αλεύρι. Η κάλπη σε γυρεύει.

  • κλαους
    κλαους Κυριακή, 08 Μαϊος 2022 17:58 Σύνδεσμος σχολίου

    40 μέρες κρατάει η πρωταπριλιά, οπότε μέσα είμαστε

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...