Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αστυπάλαια - Διακοπές στην Πεταλούδα του Αιγαίου

Αστυπάλαια - Διακοπές στην Πεταλούδα του Αιγαίου

Αν ονειρεύεσαι χαλαρωτικές διακοπές σε ένα νησί με υπέροχη αρχιτεκτονική, γευστικό φαγητό και υπέροχες παραλίες, η Αστυπάλαια είναι ένας προορισμός που μάλλον σου ταιριάζει.

Η Αστυπάλαια βρίσκεται ανάμεσα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, και από ψηλά το σχήμα της μοιάζει με πεταλούδα. Διοικητικά ανήκει στα Δωδεκάνησα ωστόσο, πολιτιστικά διαθέτει ένα μοναδικό μείγμα χαρακτηριστικών και από τα δύο. Αρχιτεκτονικά το νησί μοιάζει περισσότερο με τις Κυκλάδες, αλλά τα τοπικά γούστα, παραδόσεις και διάλεκτοι είναι καθαρά δωδεκανησιακά.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Αστυπάλαια ήταν μια γυναίκα που απήχθη από τον Ποσειδώνα, ο οποίος είχε τη μορφή μιας φτερωτής λεοπάρδαλης με ουρά ψαριού και από εκεί πήρε το όνομά του το νησί.

Οι ακτές είναι βραχώδεις και υπάρχουν πολλές παραλίες με βότσαλο. Το εσωτερικό του νησιού είναι ορεινό, αλλά τα βουνά δεν είναι ψηλά. Η ψηλότερη κορυφή του νησιού της Αστυπάλαιας είναι η Βάρδια με μέγιστο υψόμετρο τα 482 μέτρα.

Υπάρχουν πολλά να κάνεις, μέσα αλλά και γύρω από το νησί. Αν βγεις από τη γραφική και ελκυστική Χώρα του νησιού, θα ανακαλύψεις μονοπάτια, απομονωμένες παραλίες, ερείπια αρχαίων κτισμάτων και μια αίσθηση ανακάλυψης σε παρθένα εδάφη. Ακόμα πιο έξω, υπάρχουν τα μικρότερα νησιά κοντά στην Αστυπάλαια, εύκολα προσβάσιμα με σκάφος.

Η Αστυπάλαια μπορεί να υπερηφανεύεται για την κουζίνα της. Τα περισσότερα εστιατόρια και καφέ συγκεντρώνονται στη Χώρα και κατά μήκος της προκυμαίας του Πέρα Γιαλού. Τα θαλασσινά βασιλεύουν στα μενού των τοπικών εστιατορίων, με έντονες γαστρονομικές επιρροές από την ηπειρωτική Ελλάδα και την Ιταλία.

Το πιο δημοφιλές μέρος για διαμονή στην Αστυπάλαια είναι η Χώρα, το μοναδικό χωριό του νησιού. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για διαμονή που προσφέρουν ανέσεις και εύκολη πρόσβαση στα τοπικά καταστήματα, ταβέρνες, παραλίες και μπαρ.

Μπορείς να επιλέξεις κάποιο ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Αστυπάλαια σύμφωνα με τις ανέσεις και τον προϋπολογισμό που επιθυμείς.

Οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι και θα μπορέσεις εύκολα να βρεις όλες τις πληροφορίες ή τη βοήθεια που χρειάζεσαι για να περάσεις αξιομνημόνευτες διακοπές στην Πεταλούδα του Αιγαίου!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...