Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ατελείωτος ... πόνος Ερντογάν για την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς!

Ατελείωτος ... πόνος Ερντογάν για την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς!

Τον δρόμο της έντασης στα ελληνοτουρκικά συνεχίζει να επιλέγει να βαδίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με εμπρηστικό tweet του αναφέρεται στην άλωση της Τριπολιτσάς, με αφορμή τη συμπλήρωση 201 ετών από το ιστορικό γεγονός.

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, κατά την οποία χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι δολοφονήθηκαν βάναυσα και βάρβαρα» τονίζει με προκλητική ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Άλωση της Τριπολιτσάς στη νεότερη ελληνική ιστορία αφορά την κατάληψη της πόλης της Τρίπολης στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, έξι μήνες μετά από την έναρξη της επανάστασης του 1821.

Με την άλωση της Τριπολιτσάς εδραιώθηκε η δυναμικής της Ελληνικής Επανάστασης, δεδομένου ότι έφερε την επικράτηση των Ελλήνων σε όλη την Πελοπόννησο, πλην ορισμένων φρουρίων. Η Οθωμανική αυτοκρατορία, μετά από την αποτυχημένη εκστρατεία του Μαχμούτ Πασά Δράμαλη, ο οποίος επιχείρησε την ανακατάληψη της Πελοποννήσου τον Ιούλιο του επομένου έτους, τελικά πέτυχε να ανακαταλάβει την πόλη της Τρίπολης τον Ιούνιο του 1825 με τον Ιμπραήμ Πασά, αποτέλεσμα το οποίο ανέτρεψε η κατοπινή Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 20:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Πλησιάζουν οι μέρες που θα μας τα δώσετε πάλι όλα. ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΝΕΙΡΟ,

  • anonymoys
    anonymoys Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 10:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Εμείς δεν πρέπει να θυμόμαστε την άλωση της Κωνσταντινούπολης και όλα όσα ακολούθησαν 400 χρόνια μετά; βέβαια φροντίζεις να μας το θυμίζεις με τις φιέστες που διοργανώνεις μαζί με ανθελληνικές κορώνες που ξεστομίζεις κάθε λίγο και λιγάκι?

  • anonymous
    anonymous Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 10:06 Σύνδεσμος σχολίου

    400 χρόνια σκλαβιάς εσείς τι κάνατε στην Ελλάδα και στους Έλληνες εσείς οι "καλοί"; κανέλα ρίχνατε στο ρυζόγαλο; ή σκοτώνατε-βιάζατε-κλέβατε με την βαριά φορολογία τον πληθυσμό; (βέβαια και σήμερα κάποιοι σύμμαχοι μας μέσω των ευαγών ιδρυμάτων μας επέβαλαν με τα Μνημόνια την ανεπαίσχυντη φορολογία,προσπαθώντας να μας γονατίσουν και πάλι.παρέα με την οικονομική/πολιτική ελίτ της χώρας μας).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...