Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με δάκρυα στα μάτια ο Κώστας Τουρούτσικας: "Ευχαρίστηση του Μάριου θα είναι η Ελληνική Σημαία στο φέρετρο" (vd)

Με δάκρυα στα μάτια ο Κώστας Τουρούτσικας: "Ευχαρίστηση του Μάριου θα είναι η Ελληνική Σημαία στο φέρετρο" (vd)

«Ο Μάριος ήταν ταγμένος να υπηρετήσει την πατρίδα του. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα του άρεσε η λέξη ήρωας, εμένα μου έλεγε “πατέρα είμαι πολεμιστής”. Ήταν τόσο ταπεινός που δεν έλεγε το επάγγελμά του» τόνισε ο πατέρας του πιλότου.

«Το παιδί μου δεν ήταν ήρωας. Αυτοί έκαναν μια άσκηση σε συνθήκες πολέμου, που την είχαν κάνει πολλές φορές, σε αυτήν την άσκηση δεν σκοτώθηκε επειδή είχε αντίπαλο. Σκοτώθηκε επειδή είχε ένα συμβάν. Γι’ αυτό πληρωνόταν. Δεν τον ενδιάφερε να πεθάνει για την πατρίδα του, ήταν η δουλειά του» σημείωσε ο πατέρας μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Περιγράφοντας την αγάπη που είχε ο 29χρονος για τη δουλειά του, λέει: «δεν είναι δυνατόν να υποστείς αυτό το μαρτύριο που υφίστανται στην εκπαίδευση αν δεν την αγαπάς τόσο». Σημειώνει επίσης πως, όταν ήταν στη Σχολή του και πήγαινε στο σπίτι του «ήταν στεναχωρημένος, κουρασμένος, αλλά δεν μετέφερε τίποτα στο σπίτι» και προκειμένου να περιγράψει το μέγεθος της σωματικής και πνευματικής κούρασής του λέει: «να φανταστείτε ότι στην ορκωμοσία δεν τον αναγνωρίσαμε».

Ο κ. Τουρούτσικας λέει ακόμα πως αρκετές φορές είχε πετάξει πάνω από το χωριό του και ξεκαθάρισε πως «δεν υπήρχε η παραμικρή φοβία, ακόμα και όταν τον ρώταγε η μάνα του, της έλεγε πως είναι ασφαλή τα αεροσκάφη».

«Πήγαινε γελαστός στη δουλειά, σαν να πήγαινε να κάνει κάποιο χόμπι. Το καλοκαίρι που δεν πετούσε, ήταν όλο νεύρα. Και οι συνάδελφοι, του άρεσε, μου το έλεγε» είπε ο Κωνσταντίνος Τουρούτσικας, καταλήγοντας και με δάκρυα στα μάτια πως η μεγάλη ευχαρίστηση του παιδιού του θα ήταν η σημαία στο φέρετρο.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 16:47 Σύνδεσμος σχολίου

    12:10 Το τριήμερο πένθος αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις ρε στιλιάρι. Σαφώς και έχουμε συγκλονιστεί πού χάθηκε το παλικάρι τόσο άδικα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μαυροφορεθούμε όλοι. Και επειδή δηλαδή η Αναστασοπούλου φορούσε κόκκινα, σημαίνει ότι δεν λυπάται που σκοτώθηκε το παιδί; Άντε, όλο βλακείες είσαστε μερικοί. Βάλτε το και λίγο να δουλέψει το ρημάδι το μυαλό σας

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 12:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Με στεναχώρησε η Αναστασοπούλου που ήταν ντυμένη στα κόκκινα. Τρείς μέρες πένθος λέμε, δεν ήθελε μαύρα ας έβαζε μπλε .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 12:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Τον χάσαμε όντως σε καιρό ειρήνης ; Σκεφτείτε επέτειος Ιμίων .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...