Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κωνσταντινόπουλος: "Όποιος δεν θέλει τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα για πρωθυπουργό, ψηφίζει ΠΑΣΟΚ"

Κωνσταντινόπουλος: "Όποιος δεν θέλει τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα για πρωθυπουργό, ψηφίζει ΠΑΣΟΚ"

Βασικά σημεία της χθεσινής συνέντευξης του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, στην εκπομπή «Αυτοψία στην πολιτική» και τον Αντ. Σρόιντερ:

 

Αναφορικά με τις συνεργασίες: Οι εκλογές γίνονται για να ειπωθεί το προγραμματικό πλαίσιο και οι δεσμεύσεις των κομμάτων για την επόμενη μέρα. Ο κάθε πρωθυπουργός έρχεται να κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί στους πολίτες. Αν έχει αυτοδυναμία τα κάνει μόνος του, αν δεν έχει αυτοδυναμία γίνεται συζήτηση των πολιτικών δυνάμεων. Όλοι κατανοούν ότι δεν υπάρχουν αυτοδυναμίες και τα ποσοστά των κομμάτων, από ό,τι καταλαβαίνουμε, είναι τέτοια που είναι αποτρεπτικά για να πάμε σε δεύτερη Κυριακή. Άρα, το βασικό ζητούμενο είναι να εστιάσουμε στο προγραμματικό πλαίσιο της επόμενης μέρας.

Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει το «όχι Τσίπρας, όχι Μητσοτάκης» εδώ και ένα χρόνο, αλλά δεν έχει πει μόνο αυτό. Έχει πει: Κυβέρνηση από την α’ Κυριακή, ισχυρό ποσοστό με προγραμματική σύγκλιση πάνω σε δέκα σημαντικά σημεία. Δεν θα κάνουμε πρωθυπουργούς ανθρώπους που έχουν αποτύχει, όποιος δεν θέλει τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα, ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να έχουμε ισχυρή εντολή. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα πάρει την εντολή για να κάνει πρωθυπουργό τον υποψήφιο της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόσωπο του πρωθυπουργού θα πρέπει να υπηρετήσει τη Διαφάνεια, ένα δυνατό ΕΣΥ, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου με την «προσωπική διαφορά», την κοινωνική κατοικία. Εμείς λέμε ότι αυτά δεν μπορεί να τα υπηρετήσει ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι το να προταθεί από σήμερα ένα πολιτικό πρόσωπο, θα είναι ενάντια στη λαϊκή βούληση. Πώς να ειπωθεί από τώρα ένα όνομα αν δεν ξέρουμε ποια κόμματα θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και ποια θα είναι η προγραμματική συμφωνία;

Αναρωτιέμαι αν η ΝΔ την α’ Κυριακή πάρει ένα ποσοστό γύρω στο 30%, πόσες εκλογικές αναμετρήσεις θα πρέπει να κάνει η χώρα; Θα γίνει το πρόβλημα αυτοδυναμίας της ΝΔ πρόβλημα της χώρας; Ο κόσμος που θέλει να φύγει η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στο εξής: θέλει να φύγει η κυβέρνηση ή θέλει να γίνει οπωσδήποτε Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας; Αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους την καρέκλα του πρωθυπουργού και την εξουσία, τότε το να φύγει η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ο πρώτος τους στόχος.

Αν όλοι θέλουν να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ, γιατί να μην ψηφίσει ο κόσμος απευθείας ΠΑΣΟΚ;

Για την τραγωδία στα Τέμπη: Το 2021, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με έγγραφό της προς τον Υπουργό είχε προειδοποιήσει για δυστύχημα. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα. Ποιος εκπαίδευσε τον σταθμάρχη; Υπήρχε διοίκηση που είχε την ευθύνη της εκπαίδευσης; Υπήρχε πολιτική ηγεσία που διόρισε τη διοίκηση; Υπήρχε κυβέρνηση που έχει πολιτικό προϊστάμενο; Φαίνεται ότι από την αρχή μέχρι το τέλος δεν τηρήθηκε κανένα πρωτόκολλο. Το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 20 χρόνια έχει κυβερνήσει δύο χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μην είναι υποψήφιος ο κ. Καραμανλής με τη ΝΔ, ενώ ο κ. Τόσκας ήταν επίσης υποψήφιος μετά από μια τραγωδία. Εμείς διαγράψαμε απευθείας από τα ψηφοδέλτια τον γιατρό που έδωσε την αναρρωτική, παρά το ότι ήταν ένα δευτερογενές γεγονός.

Για τον ΑΣΕΠ: Όσοι έχουν μπει στο δημόσιο τα τελευταία χρόνια έχουν μπει με ΑΣΕΠ, η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει τον νόμο για τον ΑΣΕΠ. Πρέπει να θυμίσουμε τον τρόπο που έγινε η επιλογή της διοίκηση του ΑΣΕΠ, την οποία καταγγείλαμε αλλά κανένα μέσο δεν έγραψε για αυτή. Μοιράστηκαν οι θέσεις της διοίκησης: 9 ΝΔ - 7 ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εμείς, το ΠΑΣΟΚ, ζητήσαμε να γίνει η επιλογή μέσω open.goν – με ανοιχτή διαδικασία δηλαδή- ώστε οι καλύτεροι επιστήμονες να καταθέσουν αιτήσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Αυτό είναι το βαθύ κράτος. Ο κ. Ανδρουλάκης – από την εκλογή του - έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν γίνεται να μην είναι ανοιχτές οι διαδικασίες που αφορούν τις διοικήσεις των ανεξάρτητων αρχών. Η ΝΔ αποδέχτηκε μέλη των πολιτικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ να είναι μέλη του ΑΣΕΠ.

Για τη φορολογία των ευρωβουλευτών:  Το ΠΑΣΟΚ και εγώ φέραμε στη Βουλή το θέμα της φορολόγησης των ευρωβουλευτών. Η κυβέρνηση, εκ των υστέρων, επέβαλε φορολόγηση από το 2022 και έπειτα. Η κυβέρνηση νομοθέτησε τώρα, άρα έκανε λάθος τόσο καιρό που δεν νομοθετούσε. Είναι θέμα διαφάνειας να μάθουμε ποιοι ευρωβουλευτές έχουν πληρώσει τους φόρους που ζητούσε η ΑΑΔΕ. Ο Ν. Ανδρουλάκης έχει πληρώσει μέχρι τελευταίο ευρώ των φόρων και την εισφορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ επί κυβέρνησής του ζητούσε να πληρωθούν οι φόροι. Ποιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν πλήρωσαν τους φόρους τους; Πρέπει να μάθουμε, είναι θέμα διαφάνειας.

 

3 σχόλια

  • Αλάτι στη πληγή
    Αλάτι στη πληγή Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 16:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Τον Ανδρουλάκη να τον θέλει όμως? Μας είπες ποιον να μην θέλει όχι όμως ποιον να θέλει. Κολώνει ο Νικολάκης να πει ότι θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Γιατί άραγε? Γι'αυτό δεν έγινε αρχηγός?

  • ΑΡΚΑΣ
    ΑΡΚΑΣ Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 13:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Να αφήσουμε δηλαδή τα ΣΚΑΤΑ & να πιάσουμε το ΦΤΥΆΡΙ!Ανήκω στους Ανεμβολιαστους.Η ΝΔ με έλεγε ψεκασμενο!Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Γεροτζιαφα με έλεγε αλήτη!Ο Ανδρουλάκης επέμενε να αυξηθούν τα πρόστιμα γιατί τα θεωρούσε χαμηλά!Είστε όλοι οι εντός Βουλής τα ίδια αφοδευματα!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 12:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Για μια ακομη φορα σωστος ο Οδυσσεας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...