Ελαιόλαδο | Από 6 ευρώ στο χωράφι, 12 ευρώ στο ράφι
Για ιστορικό ρεκόρ στην τιμή του ελαιολάδου, έκανε λόγο, μιλώντας στη naftemporiki TV, ο Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Μιχάλης Βιαννιτάκης.
«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγκρίνουμε το κόστος παραγωγής φέτος, σε σχέση με αυτό της δεκαετίας του ’90 ή του 2000» είπε ο κ. Βιαννιτάκης προσθέτοντας παράλληλα πως, εκτός από το αυξημένο κόστος παραγωγής, η τιμή για το ελληνικό λάδι εκτοξεύτηκε και λόγω της κακής χρονιάς που είχαν οι ανταγωνίστριες ελαιοπαραγωγές χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.
Τόνισε ωστόσο πως οι τιμές απέχουν κατά πολύ από την πραγματική αξία του προϊόντος, ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλη απόκλιση τιμών από το χωράφι στο ράφι, τουλάχιστον 2 φορές επάνω- στο εξωτερικό έως και πέντε φορές επάνω- λόγω της ενδιάμεση διαδικασίας, όπως η επεξεργασία, η τυποποίηση, η συσκευασία και το branding.
Σχετικά Άρθρα
- Έργα στο Ελαιοχώρι | Τζιούμης: “Με στοχευμένες παρεμβάσεις βελτιώνουμε τις υποδομές σε κάθε γωνιά του Δήμου Τρίπολης”
- Πάνω από 20 αιτήσεις εθελοντών για τα πυροσβεστικά κλιμάκια που εδρεύουν στο Δήμο Γορτυνίας
- Για το ματς με τον ΠΑΟ προετοιμάζεται ο Αστέρας! (vd)
- Ο Βασίλης Τραϊφόρος στους "Τρίτους σε δράση": Το ανέβασμα της παράστασης "Σοφία Βέμπο" και τα μελλοντικά σχέδια
- ΕΣΚΑΚ | Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου για Λεωνίδιο, Πήγασο και Απόλλωνα Τυρού





