Menu
RSS
Τετάρτη, 15/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοσκόπηση | To KKE έφτασε τον ΣΥΡΙΖΑ, κυριαρχεί η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ!

Δημοσκόπηση | To KKE έφτασε τον ΣΥΡΙΖΑ, κυριαρχεί η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ!

Ευρύ προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η τακτική πανελλαδική δημοσκόπηση της Prorata, αλλά και σημαντικές αλλαγές συσχετισμών στην αντιπολίτευση, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη δεύτερη θέση και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μοιράζεται την τρίτη θέση με το ΚΚΕ.

Πιο συγκεκριμένα, στον δείκτη μέτρησης της πρόθεσης ψήφου (χωρίς άκυρο-λευκό και αποχή) η εκλογική επιρροή της ΝΔ ανιχνεύεται στο 34%, του ΠΑΣΟΚ στο 12%, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΚΚΕ στο 10,5%, της Ελληνικής Λύσης στο 4%, της Πλεύσης Ελευθερίας στο 3,5%, της Νίκης και των Σπαρτιατών στο 2,5%, του ΜεΡΑ25 στο 2%.

Το ποσοστό όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι ανέρχεται στο 15,5%.

Ως προς τις εντυπώσεις απέναντι στους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει θετικές κρίσεις από το 33% της κοινής γνώμης.

Έπονται ο Δημήτρης Κουτσούμπας (23%), ο Νίκος Ανδρουλάκης (18%), η Ζωή Κωνσταντοπούλου (15%), ο Κυριάκος Βελόπουλος (13%), ο Στέφανος Κασσελάκης (11%), ο Δημήτρης Νατσιός (4%) και ο Βασίλης Στίγκας (3%).

Ως προς τον δείκτη εμπιστοσύνης σε σχέση με την πρωθυπουργία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης (39%) υπερέχει με εξαιρετικά μεγάλη διαφορά, με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα να συγκεντρώνουν ποσοστά χαμηλότερα του 6% στον σχετικό δείκτη.

Στο συγκεκριμένο πεδίο το 39% των ερωτηθέντων, το ίδιο ποσοστό που συγκεντρώνει ο πρωθυπουργός στον δείκτη εμπιστοσύνης, απαντά ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό για πρωθυπουργό της χώρας.

https://www.in.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...