Menu
RSS
Πέμπτη, 29/02/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα ζωντανά ζώα στις φάτνες στον Βόλο

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα ζωντανά ζώα στις φάτνες στον Βόλο

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία του Βόλου για τα ζωντανά ζώα στις φάτνες που στήθηκαν στις πλατείες της πόλης για τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, μέσω της προκαταρκτικής που ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, θα εξεταστούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων που υπάρχουν στις φάτνες, πόνυ και αμνοερίφια, η ευζωία τους και αν υπάρχει κτηνίατρος να τα επιβλέπει. Επίσης θα εξεταστεί το ενδεχόμενο κακοποίησης των ζώων.

Τα παραπάνω θα βεβαιωθούν μέσω καταθέσεων από κτηνίατρους και μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας -όπως έγινε και τον Δεκέμβριο του 2022-, τα ζώα θα έχουν επιστρέψει στα μαντριά τους. Αν στοιχειοθετηθεί κατηγορία θα ασκηθούν διώξεις.

«Κακούργημα η παθητική κακοποίηση των ζώων»

Φιλοζωικές οργανώσεις και Σύλλογοι Κτηνιάτρων εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση ζωντανών ζώων στις φάτνες, καταγγέλλοντας την εκμετάλλευση και τη βάναυση μεταχείριση ζώων.

Παθητική κακοποίηση είναι όταν υποβάλλεις ένα ζώο σε έντονο στρες

«Εμείς θεωρούμε ότι υφίσταται περιστατικό παθητικής κακοποίησης των ζώων, άρα μιλάμε για κακούργημα και πρέπει να κινηθούν αυτεπάγγελτα οι αρμόδιες αρχές» τόνιζε ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Βόλου, Παύλος Σταματόπουλος.

Όπως εξήγησε, παθητική κακοποίηση είναι, μεταξύ άλλων, όταν υποβάλλεις ένα ζώο σε έντονο στρες, όπως η συχνή επαφή με κόσμο ή δυνατούς θορύβους όπως τα αυτοκίνητα.

«Εδώ αφορά την ψυχολογία των ζώων που διαβούν σε ένα περιβάλλον, που δεν προσομοιάζει το φυσικό τους. Έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο. Θεωρούμε ότι συνίσταται κακούργημα με βάση το νόμο. Και ήδη η διαδικασία θα πρέπει να κινηθεί αυτεπάγγελτα. Οπότε εμείς ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος και σκοπεύουμε να καταθέσουμε καταγγελία κατά του δήμου στις εισαγγελικές αρχές» είχε προαναγγείλει.

Φάτνη στην πλατεία του Βόλου

«Ας μεταθέσουν χρονικά την μιζέρια τους»

Από την πλευρά του ο Δήμος Βόλου, είχε κάνει λόγο για «αστήρικτους και ανυπόστατους ισχυρισμούς περί δήθεν κακοποίησης των ζώων» και επισημαίνει ότι «Άγιες ημέρες έρχονται, ας μεταθέσουν χρονικά κάποιοι την μιζέρια και τον αρνητισμό τους».

«Και φέτος ο Δήμος Βόλου λειτουργεί τις δύο φάτνες με τα ζώντα ζώα (πρόβατα και πόνυ) προσπαθώντας να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στο πνεύμα και την εορταστική ατμόσφαιρα  των ημερών και να μοιράσει χαρά στους μικρούς μας φίλους.

Και φέτος βέβαια δεν λείπουν οι αντιδράσεις διάφορων περίεργων τύπων, υποβολιμιαίες και με αρνητική διάθεση, που προσπαθούν με δημοσιεύσεις και δήθεν καταγγελίες να  ακυρώσουν τη  λειτουργία των φατνών με αστήρικτους και ανυπόστατους ισχυρισμούς περί δήθεν κακοποίησης των ζώων.

Αλήθεια πόσο κακοποιούνται αυτά τα ζώα όταν τρεις φορές την ημέρα ειδικά επιφορτισμένος συνεργάτης φροντίζει για την παροχή φαγητού και νερού και για την καθαριότητα τους, ενώ υγειονομικά επιτηρούνται από κτηνίατρο; Και όταν η φύλαξή τους είναι συνεχής; Έχουν μήπως καλύτερες συνθήκες στους στάβλους ή στις στάνες που διαβιούν;

Καλούμε όλους αυτούς που προσχηματικά και με υποκριτική διάθεση δήθεν κόπτονται για τα ζώα να σταματήσουν επιτέλους αυτήν την καραμέλα και να αφήσουν τους συμπολίτες και κυρίως τα παιδιά να χαρούν και φέτος τις όμορφες Χριστουγεννιάτικες φάτνες. Άγιες ημέρες έρχονται, ας μεταθέσουν χρονικά την μιζέρια και τον αρνητισμό τους».

in.gr

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 18:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Για κείνο το ομοφοβικό ζωντανό που έχουν για δήμαρχο στο Βόλο που βρίζει, ειρωνεύεται και ρίχνει σφαλιάρες σε όποιον του πάει κόντρα δεν θα γίνει καμία παρέμβαση;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...