Menu
RSS
Δευτέρα, 17/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή 13ου-14ου μισθού στο Δημόσιο

Δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή 13ου-14ου μισθού στο Δημόσιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, ένα μέτρο που η ΝΔ δεν δέχεται καν να συζητήσει ώστε να ενισχυθούν τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων και παράλληλα, θα παλέψει για την αύξηση των μισθών τους κατά 10%, τόνισε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλας Κεχαγιά.

Αναφερόμενη αναλυτικά στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Β. Κεχαγιά τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Μητσοτάκης χθες στη Βουλή ήταν large, καθώς έκανε εκπτώσεις στην κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το υπολόγισε στα 40 δισ., σε αντίθεση με τον κ. Σκέρτσο, που το είχε υπολογίσει στα 80 δισ. Η εκτίμηση αυτή δεν είναι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, είναι της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, ένα μέτρο που η ΝΔ δεν δέχεται καν να συζητήσει ώστε να ενισχυθούν τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων. Και, παράλληλα, θα παλέψει για την αύξηση των μισθών τους κατά 10%.

Ευχαριστούμε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που εργάστηκε υπερωρίες προκειμένου να κοστολογήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες πριν την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, όπου θα μιλούσε και ο κ. Μητσοτάκης. Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε πως το ΓΛΚ παραβλέπει ορισμένα σημεία από το πρόγραμμά μας, το οποίο βεβαίως καλούμε και την κυβέρνηση να το εφαρμόσει:

– Παραβλέπει πως η κατάργηση της προκαταβολής φόρου δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, αλλά μόνο ταμειακό -και μάλιστα πρόσκαιρα.

– Η μείωση του ΦΠΑ που αφορά τον υψηλό συντελεστή από το 24 στο 21% δεν προτείνουμε να εφαρμοστεί από το 2024 αλλά από το 2025.

– Το ΓΛΚ, η κυβέρνηση συνολικά, δεν συνυπολογίζουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για φορολόγηση, με συντελεστή 90%, των υπερκερδών των τραπεζών, των εταιρειών ενέργειας και των διυλιστηρίων.

Η ΝΔ κοροϊδεύει την ελληνική κοινωνία σε ό,τι αφορά τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, προφανώς και δεν είναι μόνο 90 εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών θα τις οδηγήσει σε κλείσιμο, το οποίο είναι ασύστολη κινδυνολογία.

Σε ό,τι αφορά τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, αυτά δεν συνοδεύονται από κοστολόγηση που περιέχει συγκεκριμένα ποσά, αλλά μόνο από γενικόλογες εκθέσεις. Έχουμε δηλαδή το εξής παράδοξο: να κοστολογούνται εξονυχιστικά οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά όχι τα νομοσχέδια της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως κοστολογημένο και δεν θα υπάρξει απόκλιση.​»

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 26 Μαϊος 2024 15:07 Σύνδεσμος σχολίου

    08:19 Χάσου να χαθείς να χάνεσαι γιουσουφάκι που από το πολύ σκύψιμο σου έχει μείνει κουσούρι. Πού ακριβώς διαφωνείς δηλαδή στο σχόλιο του 19:38 για την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα ρε παπαγαλάκι; Εμένα και την οικογένειά μου όπως και χιλιάδες άλλους θα μας βολέψει αν γίνει κάτι τέτοιο και θα ανασάνει λίγο η τσέπη μας που δεν σταματάμε να πληρώνουμε. Αν εσύ τα βρίσκεις έτοιμα και στ' αρχ*** σου, ποσώς με απασχολεί τι πιστεύεις. Κι όσο για το ξίδι που λες ειρωνικά, πάρτο και βάλτο στον π*τ* σου. Έτσι μιλάτε ρε αλαζόνες ξεφτίλες στον κόσμο που στενάζει από την ακρίβεια και δεν βγάζεο το μήνα; Ότι το ξίδι θα κάνει καλό στην υγεία του; Παλιορεζίλια του κερατά

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 26 Μαϊος 2024 08:19 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΡΤ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΟ ΞΙΔΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟ ΞΙΔΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΑΡΚΕΤΟ

  • Ο κουτσομπόλης
    Ο κουτσομπόλης Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 19:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Η καρ@@@λα η ΝΔ ούτε καν συζητάει την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο. Λες και αν θεσπίσουν ας πούμε ένα ποσό της τάξης των 500 ευρώ για δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα και 250 ευρώ επίδομα άδειας, δεν θα πηγαίνουν όλα στην αγορά. Συν το ότι θα ανασάνουν πόσα νοικοκυριά αφού θα ενισχυθεί το εισόδημα και δεν θα χρειάζεται να μπαίνει χέρι κατευθείαν στο μισθό ο οποίος και θα επαρκεί περισσότερο για τις υποχρεώσεις του κόσμου. Τόσα έξτρα έσοδα έχουν μπει στα ταμεία του κράτους από την υπερφορολόγηση και το ξεζούμισμά μας από το χαμαιτυπείο του Μητσοτάκη που το λέει κυβέρνηση, αλλά αυτός μας δουλεύει ψιλό γαζί για δήθεν εκτροχιασμό των δημοσιονομικών της χώρας. Ξαναψηφίστε τον ηλίθιοι

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...