Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές του καφέ
Σημαντικές αυξήσεις στις τιμές του καφέ αναμένεται να δουν το επόμενο διάστημα οι καταναλωτές στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην χονδρική καταγράφεται άνοδος κατά 40-45% στην ποικιλία Arabica και κατά 65% στην ποικιλία Robusta.
Ανοδικές τάσεις
«Αν συνεχιστεί το φαινόμενο των ανοδικών τάσεων στα χρηματιστήρια, θα ακριβύνει ο καφές», σημείωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, Τάσος Γιαγκόγλου.
Στελέχη της αγοράς, επισημαίνουν ότι μεγάλες αυξήσεις θα δουν οι καταναλωτές και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Ενδεικτικά επισημαίνουν ότι ο εσπρέσο σε κάψουλες από τα 5 ευρώ αναμένεται να «σκαρφαλώσει» στα 6 ευρώ, ενώ ο αλεσμένος εσπρέσο από τα 6 στα 7,2 ευρώ.
Αντίστοιχα, ο ελληνικός καφές από τα 3,9 εκτιμάται ότι θα «αγγίξει» τα 4,7 ευρώ.
Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, μετά την επαναφορά του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ στο 24%, προαναγγέλλουν νέες αυξήσεις εάν ανατιμηθεί η πρώτη ύλη.
Στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ γίνεται λόγος για ξηρασία και… κερδοσκοπία, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την «εκτίναξη» των τιμών στον καφέ.
Tags:
Καφές,Σχετικά Άρθρα
- Κεραυνός άφησε χωρίς ρεύμα χωριά στη Γορτυνία - Άμεση αποκατάσταση από τον ΔΕΔΔΗΕ!
- Ακυρώνονται οι "Αμάδες" στις Αραχαμίτες
- Ο Αγροτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Κανδήλας πατάει το κουμπί του χάους!
- 1ο Σχολείο Αυτοπροστασίας στη Μεγαλόπολη
- Ζαχαράκη στο 4ο Cantina Academy: "Στην Αρκαδία τον Μάρτιο του 2026 η πρώτη Επαγγελματική Ακαδημία"






