Menu
RSS
Τετάρτη, 24/09/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Πρωτοφανής διπλωματικός διασυρμός" – Ο Ερντογάν «άδειασε» τον Μητσοτάκη και ακύρωσε τη συνάντηση την ημέρα της Άλωσης της Τρίπολης!

"Πρωτοφανής διπλωματικός διασυρμός" – Ο Ερντογάν «άδειασε» τον Μητσοτάκη και ακύρωσε τη συνάντηση την ημέρα της Άλωσης της Τρίπολης!

Σε ένα πρωτοφανές διπλωματικό επεισόδιο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, επικαλούμενος «φόρτο συναντήσεων». Η εξέλιξη αυτή, που χαρακτηρίζεται από το ελληνικό Τύπο ως «πρωτοφανής διασυρμός», αφήνει έντονη την αίσθηση της υποβάθμισης της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή.

Η Αθήνα επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός, κάνοντας λόγο για τεχνικά ζητήματα και πρόγραμμα που «δεν ταίριαξε», ωστόσο η κίνηση του Τούρκου προέδρου θεωρείται ηχηρό μήνυμα και προσβολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό. Παράλληλα, από το βήμα του ΟΗΕ, ο Ερντογάν δεν δίστασε να εκτοξεύσει νέες προκλήσεις για το Αιγαίο και την Κύπρο, κλιμακώνοντας την ένταση.

Στη φωτογραφία το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Δημοκρατία".

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...