"Πρωτοφανής διπλωματικός διασυρμός" – Ο Ερντογάν «άδειασε» τον Μητσοτάκη και ακύρωσε τη συνάντηση την ημέρα της Άλωσης της Τρίπολης!
Σε ένα πρωτοφανές διπλωματικό επεισόδιο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, επικαλούμενος «φόρτο συναντήσεων». Η εξέλιξη αυτή, που χαρακτηρίζεται από το ελληνικό Τύπο ως «πρωτοφανής διασυρμός», αφήνει έντονη την αίσθηση της υποβάθμισης της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή.
Η Αθήνα επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός, κάνοντας λόγο για τεχνικά ζητήματα και πρόγραμμα που «δεν ταίριαξε», ωστόσο η κίνηση του Τούρκου προέδρου θεωρείται ηχηρό μήνυμα και προσβολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό. Παράλληλα, από το βήμα του ΟΗΕ, ο Ερντογάν δεν δίστασε να εκτοξεύσει νέες προκλήσεις για το Αιγαίο και την Κύπρο, κλιμακώνοντας την ένταση.
Στη φωτογραφία το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Δημοκρατία".
Σχετικά Άρθρα
- Μητσοτάκης προς αγρότες: «Ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογο»
- Μητσοτάκης σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας: "Πιστεύω ότι οι αγρότες θα απομακρυνθούν σύντομα από τα μπλόκα"
- Μητσοτάκης | Επιστροφή δύο ενοικίων για εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς στην επαρχία, νέοι περιορισμοί στο AirBnb και ανακαινίσεις με επιδότηση 90%
- Κυριάκος Μητσοτάκης: "Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα"
- Αγρότες | Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη για συνάντηση την Δευτέρα






