Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή τους, καλώντας τον να συνέλθει και κατηγορώντας τον ουσιαστικά πως επιδιώκει την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον κατήγγειλε για λαϊκισμό και ουσιαστικά έθεσε στους ψηφοφόρους για τις επόμενες εκλογές το δίλλημα του Ευρωπαϊκού Κεντροδεξιού Μετώπου ή ενός Αντιευρωπαϊκού Μετώπου.

>«Ελπίζω μέχρι αύριο που θα συναντηθούμε, ο κ. Τσίπρας να έχει συνέλθει», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως «αλλιώς, ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν έχει στο νου του ούτε τον Έλληνα πολίτη, ούτε το μέλλον του τόπου».

Για τον κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας «θέλει απλά να συγκροτήσει αριστερό αντιευρωπαϊκό μέτωπο» και τον προειδοποίησε πως απέναντί του θα βρει το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο. «Δεν θα περάσουν τα σχέδιά του, πριν από δύο χρόνια προειδοποιήσαμε τους οπαδούς του Μνημονίου ότι με την πολιτική τους διέλυαν τη χώρα, τώρα δεν θα αφήσουμε τους οπαδούς του λαϊκισμού να αποτελειώσουν τη διάλυσή της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως η ΝΔ είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας και πως έκανε ό,τι είναι δυνατό για να προκύψει κυβέρνηση.

«Είχαμε προειδοποιήσει, ακόμα, ότι υπάρχει κίνδυνος από επικίνδυνους πειραματισμούς, σε μια φάση που η χώρα έχει φτάσει στα όριά της. Γιατί η χώρα δεν αντέχει παιγνίδια με τη φωτιά», τόνισε, δηλώνοντας πως η ΝΔ είναι έτοιμη με κάθε καλή πρόθεση, να δώσει την ανοχή της σε κυβέρνηση μειοψηφίας -στην οποία εμείς δεν θα μετέχουμε, είπε- εφόσον, βεβαίως, διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τα εθνικά συμφέροντά της.

Επαναλαμβάνοντας πως ο ίδιος σέβεται τη νωπή ετυμηγορία του ελληνικού λαού και πως δεν θέλει η χώρα να οδηγηθεί ξανά σε νέες εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως με τις σημερινές δηλώσεις του κάνει το παν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση.

«Ακούγοντας, τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα», είπε ο κ. Σαμαράς, «αντιληφθήκαμε ότι δεν έχει καμία διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα και προοπτική της Ελλάδας. Απλά ερμηνεύει ο ίδιος, με απίστευτη αλαζονεία, το εκλογικό αποτέλεσμα ως “εντολή” να σύρει τη χώρα στο χάος».

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περί «λογιστικής έρευνας του χρέους» κι άλλες ακρότητες, κάτι που σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ οδηγούν κατευθείαν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

«Του θυμίζω ότι αποκρατικοποιήσεις γίνονται παντού στον κόσμο, ακόμα και στην Κίνα. Ενώ επανακρατικοποιήσεις, όπως προτείνει ο ίδιος και το πρόγραμμά του, δεν γίνονται πουθενά! Και δεν υπάρχουν και χρήματα να τις κάνει», τόνισε ο κ. Σαμαράς καταγγέλλοντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως με αυτά που λέει φαίνεται να θέλει την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

«Για να γίνουν όσα προτείνει ο ίδιος, θα πρέπει να βγει από το ευρώ. Κι αν έβγαινε από το ευρώ, τότε δεν θα μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτε, διότι η καταστροφή της κοινωνίας και της οικονομίας θα ήταν σίγουρη και χωρίς προηγούμενο. Τελικά, ο κ. Τσίπρας αυτό θέλει; Έξοδο από το ευρώ; Γιατί δεν το λέει ευθέως, όπως κάνει το ΚΚΕ; Κι όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν τα σχέδιά του, γιατί δεν του το λένε; Μήπως γιατί κι οι ίδιοι επιθυμούν την έξοδο της χώρας από το ευρώ;», διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα δώσει πολιτική σταθερότητα και κοινωνική ανακούφιση, τονίζοντας πως

«το θέμα είναι να μην πληρώσει ο ελληνικός λαός τον λαϊκισμό κάποιων που εμφανίζονται ως “οπαδοί της ευρωπαϊκής πορείας” της Ελλάδας, όταν την ίδια στιγμή κάνουν ό,τι μπορούν για να την υπονομεύσουν».

Για τον Αντώνη Σαμαρά το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφές και το έλαβαν και οι Ευρωπαίοι ενώ χαρακτήρισε πλέον ρεαλιστικό το ενδεχόμενο να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής.

«Όσοι επικαλούνται το αποτέλεσμα των εκλογών για να διαλύσουν τη χώρα, να ξέρουν ότι ο λαός σε κανένα δεν έδωσε τέτοια εντολή. Δεν μου ζητάει ο κ. Τσίπρας να πάρω πίσω την υπογραφή μου στην επιστολή που έστειλα στην Ευρώπη, με την οποία ευθέως ζητούσα τροποποιήσεις στην Πολιτική του Μνημονίου. Μου ζητάει να βάλω την υπογραφή μου στη διάλυση της Ελλάδας. Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...