Menu
RSS
Παρασκευή, 16/01/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
PARNONAS LEADER 14 20 BANNER GIA SITE 3840 X 920 1

Αλλαγές για ΜΗΣΥΦΑ, γάλα και βιβλία

Αλλαγές για ΜΗΣΥΦΑ, γάλα και βιβλία
Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης με Τρόικα η πενθήμερη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος καταργείται και θα κυκλοφορεί με βάση τις δυνατότητες παστερίωσης που έχει κάθε βιομηχανία. Πρόκειται να υπάρξει ειδική κατηγορία ως «γάλα ημέρας» η οποία θα θεσμοθετηθεί με διάρκεια δύο ημερών.
Όπως και να έχει θα αναφέρεται ημερομηνία κατανάλωσης .
Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα πωλούνται μόνο εντός των φαρμακείων, αλλά θα προβλέπεται ανώτατη τιμή πώλησης που θα είναι η σημερινή ισχύουσα τιμή με βάση το δελτίο τιμών, η οποία θα ισχύει μέχρι το 2016. Η ρύθμιση αυτή θα ισχύει δοκιμαστικά για τρεις μήνες. Όσον αφορά στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, η εικόνα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη.
Η ρύθμιση που δεν επιτρέπει σε μη φαρμακοποιούς (για παράδειγμα επιχειρήσεις) να είναι ιδιοκτήτες, δεν αλλάζει.
Σχετικά με το θέμα των βιβλίων καταργείται η ενιαία τιμή στα μη λογοτεχνικά βιβλία και παραμένει στα λογοτεχνικά για την πρώτη τους έκδοση.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...