Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βρίσκομαι στις φυλακές γιατί ερωτεύθηκα και παντρεύτηκα ένα πολιτικό πρόσωπο, υποστηρίζει η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Τη διαδρομή ενός γάμου, του δικού της, «που μετατράπηκε σε τραγωδία», περιγράφει η προφυλακισμένη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, σε μακροσκελή επιστολή, που απηύθυνε σήμερα στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ρένα Ασημακοπούλου, εκτιμώντας ότι η ίδια, ως γυναίκα, θα κατανοήσει τη θέση της «καλύτερα από κάθε άλλον».

p>Η κ. Σταμάτη της οποίας το αίτημα για αποφυλάκιση απορρίφθηκε πρόσφατα, υποστηρίζει ότι βρίσκεται στις φυλακές, επειδή ερωτεύθηκε και παντρεύτηκε ένα πολιτικό πρόσωπο και αναρωτιέται: «είναι αυτονόητο ότι η ιδιότητά μου ως συζύγου του Τσοχατζόπουλου αποτελεί αυτοτελές ποινικό αδίκημα και ιδιώνυμο λόγο για την προσωρινή μου κράτηση;».

Κάνει λόγο για απολογία της «μέσα σε κλίμα κανιβαλισμού», για ΜΜΕ που της «είχαν φορτώσει τα δεινά της χώρας», για πολίτες που την «προπηλάκιζαν έξω από το ανακριτικό γραφείο» και για τον ανακριτή που «ήταν ήδη σίγουρος και προκατειλημμένος για την ενοχή» της δύο μέρες πριν απολογηθεί ενώπιόν του.

Αποδίδει στη Δικαιοσύνη τους χαρακτηρισμούς «μεροληπτική και άδικη», ότι «υπάκουσε τη βουή του πλήθους» και ότι την προφυλάκισε, «χωρίς να υπάρχει καμία από τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία, μη αιτιολογώντας επαρκώς και την απόφασή της αυτή».

Επαναλαμβάνει ότι αγνοούσε τις δραστηριότητες του συζύγου της, ότι του είχε απεριόριστη εμπιστοσύνη και ότι κλήθηκε η ίδια να πάρει δάνειο «για την αγορά ενός σπιτιού», καθώς η ηλικία τού συζύγου της εκείνη την εποχή (71 χρόνων) ήταν απαγορευτική για την έγκριση δανείου.

Στην επιστολή, τέλος, γίνονται πολλαπλές αναφορές στο 5χρονο παιδί του ζεύγους, που μεγαλώνει με τους ηλικιωμένους γονείς της κ. Σταμάτη, στο πατρικό της σπίτι στο χωριό, «έναν τόπο ξένο και διαφορετικό από τον δικό του».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...