Menu
RSS
Δευτέρα, 17/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η εξέλιξη του καιρού μέχρι το τέλος Ιουνίου!

Η εξέλιξη του καιρού μέχρι το τέλος Ιουνίου!
Βρισκόμαστε ήδη μετά τα μέσα του Ιουνίου του αλωνιάρη, όπως συνηθίζεται να τον αποκαλούμε, επειδή είναι ο μήνας που θερίζονται τα σιτάρια. Τα πρώτα δύο δεκαήμερα έφυγαν με πολλές βροχές και έντονα καιρικά φαινόμενα. Όλα αυτά όμως φαίνεται να τελειώνουν από αύριο 21/6, ημέρα του θερινού ηλιοστασίου και ο καιρός να γίνεται καλοκαιρινός.


Αιτία της αλλαγής θα είναι οι χαμηλές πιέσεις στην Ιβηρική χερσόνησο, που θα σπρώξουν θερμές αέριες μάζες στη νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Έτσι λοιπόν, ο καιρός μέχρι το τέλος του μήνα, θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα χωρίς βέβαια να λείπουν κάποιες τοπικές μπόρες τις μεσημεριανές ώρες, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις στα πελάγη, χωρίς να ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Στα προγνωστικά στοιχεία υπάρχει μία σαφής τάση για σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας σε επίπεδα καύσωνα, προς τα τέλη του μήνα και συγκεκριμένα την περίοδο 27-30/6. Για την εξέλιξη αυτή θα υπάρξουν νεότερα άρθρα όταν υπάρχει μεγαλύτερη βεβαιότητα.

meteo-news.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...