Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει το δικαίωμα του λαού να πληροφορείται, να γνωρίζει, να αποφασίζει"

«Μελετήσαμε όλα τα ντοκουμέντα που αφορούν την άτυπη Σύνοδο της ΕΕ που θα προετοιμάσει την Σύνοδο του Ιουνίου. Πήραμε επίσης υπόψη πολύ σοβαρά ότι έχει ανακοινωθεί γύρω από την Σύνοδο του G8, δεν ξέρουμε αν υπάρχουν κι άλλα "κάτω από το τραπέζι" που δεν έχουν γίνει γνωστά» είπε η κ. Παπαρήγα. Αναφερόμενη δε στις "εθνικές δεσμεύσεις" που, όπως είπε, λένε ότι πρέπει να συστρατευθεί ο λαός ώστε να τηρηθούν, επισήμανε ότι «ήδη ο Ολάντ -τα "μασάει"» και εκτίμησε ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Γαλλία, όπου η σοσιαλδημοκρατία επιθυμεί μια κυβέρνηση απόλυτα ελεγχόμενη από τον πρόεδρο Ολάντ, εκείνος στην Σύνοδο του Ιουνίου «βεβαίως δεν θα πει τα ίδια».

«Όποιος πόλος κι αν αναδειχθεί (από τις εκλογές) το πρώτο πράγμα που θα πει είναι ότι "σεβόμαστε τις δεσμεύσεις" και ότι όλοι μαζί -λαός, μονοπώλια και κυβέρνηση- θα τα λύσουμε», είπε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «η σημερινή τοποθέτηση με βάση όσα λένε οι διάφοροι κύριοι απέξω πρέπει να είναι: δεν δεσμευόμαστε με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις, δεν τις σεβόμαστε, δεν θέλουμε να τις τηρήσουμε».

Για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, στα πλαίσια της ΕΕ, η κ. Παπαρήγα είπε πως το ΚΚΕ θεωρεί «ότι υπάρχουν δύο εκδοχές, αντικειμενικά, εμείς δεν τις θέλουμε αυτές τις εκδοχές, αλλά δεν καθορίζονται ούτε από την κεντροδεξιά κυβέρνηση, ούτε από κυβέρνηση συνεργασίας με όσες συνιστώσες κι αν έχει». 
«Εμείς δεν είμαστε οι αποκλειστικοί σωτήρες του λαού, ένα ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει το δικαίωμα του λαού να πληροφορείται, να γνωρίζει, να αποφασίζει, ενώ όσοι του λένε ότι δεν μπορεί να νικήσει, θέλουν να τον νικήσουν σήμερα» τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...