Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αντιδράσεις κομμάτων για την επίθεση του Κασιδιάρη σε Κανέλλη και Δούρου

Για φαινόμενα φασίζουσας νοοτροπίας, άνανδρης συμπεριφοράς αλλά και «εκκόλαψης του αυγού του φιδιού» κάνουν λόγο τα πολιτικά κόμματα μετά τη βίαιη επίθεση που δέχθηκαν η Λιάνα Κανέλλη(ΚΚΕ) και Ρένα Δούρου(ΣΥΡΙΖΑ), από τον εκπρόσωπο τύπου της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη, κατά τη διάρκεια της πρωϊνής τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1.

p>Τα περισσότερα κόμματα δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές που παρίσταται εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

«Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου τύπου της «Χρυσής Αυγής» κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη έδειξε σε δημόσια θέα αυτό που ήταν ευρέως γνωστό. Το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης» τονίζει με σχετική ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζει ότι «εκκρεμούν δίκες σε βάρος στελεχών της συγκεκριμένης οργάνωσης οι οποίες αναβάλλονται συνεχώς, δίνοντάς τους ασυλία για να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση».

«Όποιοι εκκολάπτουν το "αυγό του φιδιού" παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία. Ο νεαρός αυτός «κύριος», εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδροι και τραμπούκοι», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά και κάλεσε τους πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή να το ξανασκεφτούν.

«Είμαστε όλοι μας απέναντι σε αυτούς τους νεοναζιστές, οι οποίοι αποκαλύφθηκαν πλέον και στις τηλεοπτικές κάμερες. Όμως έχουν την ευθύνη κι εκείνοι που νομιμοποίησαν τους ναζιστές, εκείνοι που υπουργοποίησαν τους ναζιστές με τα τσεκούρια για να στηρίξουν τα μνημόνια και το 4ο Γερμανικό Ράιχ, τους συγκυβερνήτες Βενιζέλο και Σαμαρά» δήλωσε επίσης ο Πάνος Καμμένος, από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

«Τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι που ψήφισαν τη «Χρυσή Αυγή» πρέπει να την εγκαταλείψουν και να συμπαραταχτούν με την τάξη τους και το ΚΚΕ», επισημαίνει και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

«Μετά τις επιθέσεις στους μετανάστες, ήρθε η σειρά και των εκπροσώπων του ελληνικού λαού. Είναι ο δρόμος που ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου του Χίτλερ. Η αυτονόητη σύλληψη του Κασιδιάρη δεν αρκεί. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της Χρυσής Αυγής», τονίζει η ΔΗΜΑΡ, με σχετική ανακοίνωση.

«Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που με πράξεις και αβαρίες, με ενέργειες και με λάθη του πολιτικού κόσμου, επιτρέψαμε σε αυτό το μόρφωμα να πάρει δύναμη. Ήρθε η ώρα να φύγουν από την πολιτική ζωή. Ο φασισμός δεν έχει πέραση στην Ελλάδα», τόνισε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Αυτός είναι ο φασισμός: δε συζητά και όταν νομίζει ότι έχει πλάτες, χτυπά όσους υπερασπίζονται δικαιώματα, σε μια κοινωνία όπου η Τρόικα και οι πολιτικοί της λένε πως στο όνομα του χρέους τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας είναι πολυτέλεια» αναφέρει επίσης η ΑΝΤΑΡΣΙΑ

«Τα φαινόμενα φασίζουσας νοοτροπίας πρέπει όχι μόνο να καταδικάζονται αλλά και να απομονώνονται. Η προάσπιση της Δημοκρατίας είναι υπόθεση ολοκλήρου του ελληνικού λαού», δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, καταδικάζοντας το γεγονός της "βάναυσης επίθεσης"

Ο συνασπισμός «Δημιουργία, ξανά» καταδίκασε απερίφραστα κάθε μορφής βία και κάλεσε όλα τα κόμματα και τους Έλληνες πολίτες «να απομονώσουν έμπρακτα τα ακραία και επικίνδυνα στοιχεία της δεξιάς και της αριστεράς που απειλούν το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τη συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας».

«Ο υπόδικος Η. Κασιδιάρης με την επίθεσή του στις κυρίες Κανέλλη και Δούρου ανέδειξε με τον πιο έμπρακτο τρόπο την ιδεολογία που πρεσβεύει το κόμμα του και έβαλε στις οθόνες μας την πολιτική αλλά και τη σεξιστική βία από τα σκοτεινά σοκάκια των γειτονιών μας. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγει ως στόχο τις γυναίκες όπως έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα με την επικεφαλής της προεκλογικής μας εκστρατείας Ιωάννα Κοντούλη», τονίζεται σε ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...