Menu
RSS
Τετάρτη, 21/05/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
ygeia728x90

Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ζητά η «Αριστερή Πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ!

Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ζητά η «Αριστερή Πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ!
Την επιλογή της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα θέτει στην κυβέρνηση η Αριστερή Πλατφόρμα. Με κείμενο που υπογράφουν πέντε βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την κυβέρνηση «να απορρίψει τον εκβιασμό των θεσμών για την επιβολή ενός προγράμματος λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων». 
Σύμφωνα με το defencenet.gr, στο κείμενο που υπογράφουν οι Στάθης Λεουτσάκος (μέλος της Π.Γ.) Αντώνης Νταβανέλος (μέλος Π.Γ.), Σόφη Παπαδόγιαννη (μέλος Π.Γ.), Κώστας Λαπαβίτσας (βουλευτής) και Θανάσης Πετράκος (βουλευτής), αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία άλλη επιλογή στην κρίσιμη συγκυρία από το να απορρίψει τον εκβιασμό των Θεσμών για την επιβολή προγράμματος λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων.
»Η κυβέρνηση οφείλει να δηλώσει προς τους Θεσμούς και να διακηρύξει στον ελληνικό λαό ότι έστω και την ύστατη στιγμή αν δεν γίνει δεκτός ένας θετικός συμβιβασμός ο οποίος να αποτυπώνεται σε πρόγραμμα που να τερματίζει την λιτότητα θα παρέχει ικανή ρευστότητα στην οικονομία και θα διασφαλίζει την βαθιά διαγραφή του χρέους, τότε είναι έτοιμη να ακολουθήσει ένα εναλλακτικό προοδευτικό δρόμο που θα θέτει υπό αμφισβήτηση την παρουσία της χώρας μας στην Ευρωζώνη ενώ θα διακόπτει την αποπληρωμή του χρέους. 
Η συγκρότηση μια πορείας που θα μπορούσε να θέσει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απαράδεκτες πιέσεις και απαιτήσεις των πιστωτών ήταν ένα έργο σύνθετο, σοβαρό και έπρεπε να είχε προετοιμαστεί συστηματικά από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ πράγμα που όμως λόγω τραγικών αγκυλώσεων των τελευταίων δεν έχει επιτευχθεί. Παρόλα αυτά, έστω και τώρα, η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να απαντήσει στους εκβιασμούς των Θεσμών με το δίλημμα: Πρόγραμμα χωρίς νέα λιτότητα με ρευστότητα και διαγραφή χρέους ή έξοδος από το ευρώ και διακοπή αποπληρωμής του άδικου και μη βιώσιμου χρέους».

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...