Menu
RSS
Τετάρτη, 21/05/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
ygeia728x90

Καμία απόφαση δεν έλαβε το Eurogroup - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα...

Καμία απόφαση δεν έλαβε το Eurogroup - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα...
Διεκόπη η συνεδρίαση του Eurogroup για να συνεχιστεί σήμερα στις 12 μμ. ώρα Ελλάδας. 

Θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας αύριο στις 11π.μ. (ώρα Βελγίου), δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερουν Ντάισελμπλουμ εξερχόμενος από τη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. 

Έγιναν εις βάθος συζητήσεις επί των ελληνικών προτάσεων, είπε ο Γ. Ντάισελμπλουμ. Συζητήσαμε επίσης θέματα που αφορούν τη χρηματοοικονομική στήριξη, αλλά και το ζήτημα της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης, ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη».
Οι δανειστές απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση μέσα στην εβδομάδα, να νομοθετήσει τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις της νέας συμφωνίας προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία

Αυτό αναφέρει και ο δημοσιογράφος του SkyNews Εντ Κόνγουεϊ και μάλλον αποτυπώνει την πραγματικότητα

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, πως το Eurogroup απαιτεί από την Ελλάδα να νομοθετήσει διάφορες μεταρρυθμίσεις οι οποίες αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, για παράδειγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,οι εταίροι φέρονται να ζητούν από τη κυβέρνηση να καταθέσει τα παρακάτω νομοσχέδια:

Νέο καθεστώς στο ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση πρόωρων συντάξεων, απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, κατάργηση των μονοπωλίων, πάγωμα» όλων των αλλαγών στις συλλογικές συμβάσεις μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...