Menu
RSS
Πέμπτη, 22/05/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
ygeia728x90

Σταθάκης: «Οι τράπεζες θα ανοίξουν, όταν …»

Σταθάκης: «Οι τράπεζες θα ανοίξουν, όταν …»
Οι τράπεζες θα ανοίξουν μόλις επανέλθει η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ μέσω του μηχανισμού ELA, «το οποίο θα συμβεί, μόλις τα κοινοβούλια στην Ελλάδα, τη Γερμανία και αλλού ψηφίσουν τη νέα συμφωνία» της Ελλάδας με τους θεσμούς, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg.


Απαντώντας σε ερώτηση για τον χρόνο άρσης των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), ο υπουργός είπε ότι αυτό θα συμβεί «πιθανόν σε δύο μήνες, γιατί τα capital controls είναι πιο σύνθετο θέμα».

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων, καθώς η συμφωνία προβλέπει 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σε ερώτηση, αν είναι δυνατόν να γίνουν αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται στη συμφωνία για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, ο υπουργός είπε ότι το νέο ταμείο θα λειτουργήσει περισσότερο ως ένα ταμείο εγγυήσεων παρά υλοποίησης τόσο μεγάλης κλίμακας ιδιωτικοποιήσεων, που προφανώς δεν υπάρχουν.

Αναφορικά με το νέο πρόγραμμα, ο κ. Σταθάκης είπε ότι θα έχει λιγότερη λιτότητα, καθώς τα δημοσιονομικά πλεονάσματα που προβλέπονται με αυτό είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με το τρέχον πρόγραμμα.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...