Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεγάλη κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ για τη δίωξη στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο!

Μεγάλη κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ για τη δίωξη στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο!
Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης και της απιστίας άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του πρώην υπευθύνου των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Η κατηγορία σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου απαγγέλθηκε με το πέρας της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε για τη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε ως ύποπτος για τη διάπραξη αδικημάτων ο κ. Σπυρόπουλος.
Η κλήτευση του πρώην υπεύθυνου οικονομικών αφορούσε χρέος περίπου 140 εκατ. ευρώ που, από τους ελέγχους των ορκωτών λογιστών, φαίνεται να δημιουργήθηκε από το 2004 έως το 2012 το οποίο στη συνέχεια διογκώθηκε.
Η κατηγορία της απιστίας σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ποσό 15 εκατομμυρίων ευρώ που φαίνεται να υπήρχαν σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του Κινήματος την περίοδο 2007-2009. Το αδίκημα της απάτης που καλείται να αντιμετωπίσει ο κ. Σπυρόπουλος αφορά δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει το ΠΑΣΟΚ από την Τράπεζα Αττικής το 2010, παρέχοντας ως εγγύηση μελλοντική κρατική επιχορήγηση. Στον μέχρι πρότινος υπεύθυνο οικονομικών του Κινήματος καταλογίζεται ότι υποσχέθηκε πως η επίμαχη επιχορήγηση δεν έχει τεθεί ως εγγύηση για άλλη δανειοδότηση, ενώ στην πραγματικότητα είχε ήδη εκχωρηθεί σε άλλες τρεις τράπεζες για δανειοδοτήσεις που συνολικά ήταν μεγαλύτερες του ποσού που επρόκειτο να λάβει το κόμμα.
 
ΣΥΡΙΖΑ για δίωξη Σπυρόπουλου: Αναδεικνύεται το καθεστώς διαπλοκής που δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
«Η ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία που ασκήθηκε στον πρώην υπεύθυνο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, αναδεικνύει το καθεστώς της διαπλοκής που δημιούργησαν με συστηματικό τρόπο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, και σημειώνει, ότι «το άθλιο καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς θα τερματιστεί, όσο κι αν ενοχλεί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους νυν και αεί προστάτες τους».
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι «σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ΠΑΣΟΚ έλαβε δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Αττικής, με μοναδική εγγύηση την κρατική επιχορήγηση του κόμματος, την οποία όμως είχε δώσει και σε τρεις άλλες τράπεζες από τις οποίες επίσης είχε δανειοδοτηθεί!». Επισημαίνει επίσης, πως «τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, δείχνουν πως τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τις τράπεζες αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ». Αναφέρει ακόμη, ότι «ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος δεν ενεργούσε από μόνος του, εκτελούσε άνωθεν εντολές, για τις οποίες είναι συνολικά υπόλογο το κόμμα του».
Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τα εξής ερωτήματα:
-Σκοπεύουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αποπληρώσουν ποτέ τα δάνεια αυτά;
-Κατανοούν άραγε το μέγεθος της πολιτικής τους ανυποληψίας, όταν την ίδια περίοδο που εκείνοι έπαιρναν δανεικά και αγύριστα ο ελληνικός λαός μάτωνε από τις πολιτικές τους;
-Η κ. Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης θα απολογηθούν γι αυτές τις επιλογές;
«Να είναι σίγουροι», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «ότι το άθλιο καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς θα τερματιστεί, όσο κι αν ενοχλεί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους νυν και αεί προστάτες τους».
 
«Το "βρώμικο '89" που επιχειρείται να στηθεί, κάνει το "βρώμικο '89" να μοιάζει νηπιαγωγείο», απάντησε το ΚΙΔΗΣΟ στον ΣΥΡΙΖΑ
«Το ?βρώμικο "89" που επιχειρείται να στηθεί, κάνει το ?βρώμικο ?89? να μοιάζει νηπιαγωγείο.
Οι Έλληνες το γνωρίζουν, εμείς το έχουμε βιώσει και ουδείς εκβιασμός μπορεί να μας κάμψει», τονίζει το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, στην απάντησή του στον ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα υποστήριξε σχετικά με την δίωξη του πρώην διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
Το Κίνημα υποστηρίζει ότι ο ελληνικός λαός διψάει για την αλήθεια και η κοινωνία χρειάζεται θεσμούς που εγγυώνται τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, την ισονομία ενώ η χώρα έχει ανάγκη από την επανάσταση του αυτονόητου, από την επικράτηση της λογικής στην πολιτική, τη δικαιοσύνη, την ενημέρωση, την οικονομία.
«Η πρωτοβουλία για τον έλεγχο όλων ανεξαιρέτως των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών στελεχών μας βρίσκει σύμφωνους, ώστε να υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια στη λειτουργία των κομμάτων, όπως και οποιαδήποτε πρωτοβουλία για όλα τα θέματα, είτε αυτά αφορούν το κυβερνών κόμμα είτε όλα τα κόμματα, αλλά και για τα θέματα που απασχολούν το δημόσιο βίο και τη ζωή των πολιτών.
Η θέση μας ήταν και θα είναι πάντα σαφής και απόλυτη: όλα στο φως, για όλους και για όλα», επισημαίνει το ΚΙΔΗΣΟ και συμπληρώνει ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε το έργο της Δικαιοσύνης να μετατραπεί σε εργαλείο για πολιτικά παίγνια και οι δικαστικοί λειτουργοί σε κυβερνητικό παράρτημα για προφανείς σκοπιμότητες».
Επίσης καθιστά σαφές ότι δεν θα αποδεχθεί την άποψη
«όλοι ίδιοι είναι» ούτε τις λογικές συμψηφισμών, καλώντας τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει με γνώμονα τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της, που αμφισβητείται από επιλεκτικές επιλογές.
 
«Δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που μόλις πιάστηκαν στα πράσα», απαντά το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίωξη του Ρ. Σπυρόπουλου
Σε υψηλούς τόνους απάντησε το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δίωξη κατά του Ροβέρτου Σπυρόπουλου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
«Η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να συκοφαντήσει το ΠΑΣΟΚ πριν η δικαιοσύνη αποφανθεί, είναι αποκαλυπτική του πανικού του καθεστώτος», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, όπου επισημαίνεται ότι η υπόθεση αυτή πήρε το δρόμο του ελέγχου από την δικαιοσύνη, εδώ και χρόνια, με αποκλειστική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.
«Δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που μόλις πιάστηκαν στα πράσα. Εμείς συμψηφισμούς δεν δεχόμαστε!
Η θέση μας είναι σταθερή και σαφής.
Διαφάνεια παντού για όλους και για όλα», τονίζει το ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζει πώς «όποιος επιλέγει το ρόλο του πολιτικού τιμητή πρέπει πριν να διατάξει αντίστοιχο έλεγχο ορκωτών στα οικονομικά του κόμματός του και να το παραδώσει στην δικαιοσύνη, όπως μόνο το ΠΑΣΟΚ από όλο το πολιτικό σύστημα έκανε. Ιδού η Ρόδος!».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...