Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έφεση εταιρείας για την άμεση ανάκληση ελαιόλαδου από τον ΕΦΕΤ

Έφεση εταιρείας για την άμεση ανάκληση ελαιόλαδου από τον ΕΦΕΤ
Έφεση κατά της εξέτασης που πραγματοποιήθηκε από τον ΕΦΕΤ σε συγκεκριμένη παρτίδα ελαιολάδου «Λατζιμάς» η οποία ανακλήθηκε από την αγορά, έχει ήδη ασκήσει η εταιρεία, όπως επισημαίνεται σε σχετική της ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, 10 Απριλίου, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι προέβη σε δειγματοληψία εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων και κατά την οργανοληπτική αξιολόγηση διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ελαιόλαδα «ΛΑΜΠΑΝΤΕ» που καθίστανται μη βρώσιμα ως έχουν. Ο έλεγχος αφορούσε δύο παρτίδες ελαιολάδου με ονομασία «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Λατζιμάς», συσκευασίας 1 λίτρου, με αριθμούς παρτίδας: LOT 2140116Α με ανάλωση πριν από: 30/01/2018 και LOT 3230116Α με ανάλωση πριν από: 30/04/2018. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση από την αγορά των συγκεκριμένων παρτίδων.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας «η οργανοληπτική δοκιμή έγινε με βάση τα γευστικά χαρακτηριστικά ενώ οι χημικές αναλύσεις και παράμετροι που αφορούν το λάδι Λατζιμάς βρέθηκαν σε απόλυτη συμφωνία με τη νομοθεσία».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...